Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Lambda-Sat Διαστημικές αποστολές 12 Γυμνάσιο Αχαρνών Γραπτή εργασία:
Advertisements

ΑΡΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
ΤΑΞΗ Α3 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
Η γη μασ Η ΓΗ ΜΑΣ.
To διάστημα.
Άστρο θαμπό του πρωινού για χάρη σου αγρυπνούμε η αναπνοή μας σου μιλά κι οι βράχοι κρυφακούνε… Επιμέλεια: Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
Ηλιακό Σύστημα Ερευνητική εργασία 2ου τετραμήνου της Ά τάξης του 1ου Γενικού λυκείου Καστοριάς.
Οι πλανήτες είναι οι εξής:
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Τιτάνας: Η παγωμένη Γη.
ΣΔΕ ΔΡΑΜΑΣ Διαθεματική Εργασία – Α΄ Επιπέδου
Δυνάμεις του 10: κοσμικό ταξίδι, από το Σύμπαν των γαλαξιών μέχρι το άτομο.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εργασία των : Μούτσο Αριόνα Παπαδοπούλου Αγγελική Σαπουντζή Βάνα
Διαστείμα Όλγα Χατζιγε ωργίου Μαρία Μυλόρδ ου διαστειμαΔιάστημα Μαρία Μυλόρδου Όλγα Χατζηγεωργίου.
Κλιματικές αλλαγές και οι επιπτώσεις τους στη ζωή του ανθρώπου
Παπαδάκης Φώτης Φάμελλος Πέτρος Β2
ΣΕΛΗΝΗ. Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΥ ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΦΑΡΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΟΝΤΟΥ.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ.
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ως Ηλιακό Σύστημα θεωρούμε τον Ήλιο και όλα τα αντικείμενα που συγκρατούνται σε τροχιά γύρω του χάρις.
Ηλιακό Σύστημα Ως Ηλιακό Σύστημα συνήθως εννοείται ο Ήλιος με τους οκτώ πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Αν θα θέλαμε να είμαστε ακριβείς όμως,
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Η ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΓΗ, ΑΡΗΣ,ΔΙΑΣ,ΚΡΟΝΟΣ,
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!.
Το ηλιακό σύστημα και οι πλανήτες
Θανάσης Αλμπάνης & Γιάννης Ρίζος. Ερευνητική εργασία με θέμα τον πλανήτη Δία O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι ο πέμπτος.
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η Δήμητρα Σκληθριώτη Ζήσης Κωστάκης Μαρία Καρκαλά.
Οι πλανήτες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ o Π.Δ.Σ.Ρ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΑΞΗ Δ΄
Κεφάλαιο 9 Η ατμόσφαιρα.
Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη,
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΕΤΣΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ 1.
Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος
Ηλιακό Σύστημα.
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
Φυσική: Η Βαρύτητα Πατσαμάνη Αναστασία
Πλανήτες Μια εργασία του Νικόλα Σπυρίδων Δημήτρη Συμεωνίδη.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ.
ΒΑΡΟΣ Το Βάρος στο Ηλιακό μας Σύστημα
Ηλιακο συστημα.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΙΟΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ 5. ΑΡΗΣ 6. ΔΙΑΣ 7. ΚΡΟΝΟΣ
Εργασία του μαθητή της στ’ τάξης
2η Εργαστηριακή Άσκηση Θέμα: Βαρύτητα Μιχαηλίδου Κυριακή Α.Ε.Μ.:4060
Ηλιακο συστημα.
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ηλιακό Σύστημα.
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ηλιακο συστημα.
<<Η Βαρύτητα>>ΗΕργασία πληροφορικής
Ο απέραντος κόσμος !!!.
Εργασία της μαθήτριας Άννας Μαρίας της τάξης ΣΤ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Χριστιάνα Αρης.
Ας θαυμάσουμε το σύμπαν μαζί!!!. Το διάστημα όπως δεν το έχεις ξαναδεί!
Ηλιακό Σύστημα.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
Πλανήτες Ο ήλιος.
Ηλιακό Σύστημα.
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ.
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
Φαινόμενου του θερμοκηπίου
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά απόσταση από τον Ήλιο και τη καλύπτεται από πυκνά νέφη διοξειδίου του Σελήνη. Ονομάζεται από το λαό Αυγερινός ή Αποσπερίτης. Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά απόσταση από τον Ήλιο και τη καλύπτεται από πυκνά νέφη διοξειδίου του Σελήνη. Ονομάζεται από το λαό Αυγερινός ή Αποσπερίτης.ΉλιοπλανήτηςΗλιακού ΣυστήματοςΉλιοδιοξειδίου του ΣελήνηΉλιοπλανήτηςΗλιακού ΣυστήματοςΉλιοδιοξειδίου του Σελήνη

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΙΔΥΜΗ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ [ 1 ] Η Αφροδίτη είναι το πλησιέστερο στη Γη ουράνιο σώμα μετά το δορυφόρο της τελευταίας, τη Σελήνη. Απέχουν κατά μέσο όρο 41 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή τρεις μήνες ταξίδι με τη σημερινή ταχύτητα των διαστημοπλοίων. Η ακτίνα της Γης στον ισημερινό είναι 6.378,1 χιλιόμετρα, ενώ της Αφροδίτης 6.051,8. Η βαρυτική επιτάχυνση της Γης στην επιφάνεια είναι 9,8 ( m/s2 ), ενώ της Αφροδίτης 8,9 ( m/s2 ). Πραγματικά δίδυμες.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ Κ΄ Η ΔΙΔΥΜΗ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ [2] Όπως συνέβη και στη Γη, η βροχή ξέπλυνε το διοξείδιο του άνθρακακαι το θείο από την ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, και ενδέχεται τα πρώτα βακτήρια να έκαναν την εμφάνιση τους. Όταν η Αφροδίτη υπερθερμάνθηκε και οι ωκεα­ νοί που υπήρχαν στην επιφάνεια τηςεξατμίστηκα ν, αυτές οι μορφές ζωής, σύμφωνα με τους επι­ στήμονεςπου υποστηρίζουν αυτό το σενάριο, πιθ ανόν κατάφεραν ναπροσαρμοστούν στη δια­ βίωση σε πιο ψυχρές περιοχές, ψηλά στην ατμόσφαιρα. Όπως συνέβη και στη Γη, η βροχή ξέπλυνε το διοξείδιο του άνθρακακαι το θείο από την ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, και ενδέχεται τα πρώτα βακτήρια να έκαναν την εμφάνιση τους. Όταν η Αφροδίτη υπερθερμάνθηκε και οι ωκεα­ νοί που υπήρχαν στην επιφάνεια τηςεξατμίστηκα ν, αυτές οι μορφές ζωής, σύμφωνα με τους επι­ στήμονεςπου υποστηρίζουν αυτό το σενάριο, πιθ ανόν κατάφεραν ναπροσαρμοστούν στη δια­ βίωση σε πιο ψυχρές περιοχές, ψηλά στην ατμόσφαιρα.

Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ Η θερμότητα αύξησε την ποσότητα υδρατμών στην ατμόσφαι ρα τηςΑφροδίτης. Το ίδιο συνέβη και στη Γη, αλλά στην Αφροδίτη τοφαινόμενο ήταν πολύ πιο έντο νο, καθώς το νερό, περνώντας στηνατμόσφαιρα, λειτούργησε ως ισχυρό αέριο θερμοκηπίου, και μετάεξαφανίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Σήμερ α, η Αφροδίτη είναι έναςπολύ «στεγνός» πλανή­ της, με φορές λιγότερο νερό απόαυτό πο υ υπάρχει στη Γη. Αν όλο το νερό της Αφροδίτης συγκεντρωνόταν στην επιφάνεια της, δε θα ξεπε ρ­νούσε το βάθος των2 εκατοστών. Η θερμότητα αύξησε την ποσότητα υδρατμών στην ατμόσφαι ρα τηςΑφροδίτης. Το ίδιο συνέβη και στη Γη, αλλά στην Αφροδίτη τοφαινόμενο ήταν πολύ πιο έντο νο, καθώς το νερό, περνώντας στηνατμόσφαιρα, λειτούργησε ως ισχυρό αέριο θερμοκηπίου, και μετάεξαφανίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Σήμερ α, η Αφροδίτη είναι έναςπολύ «στεγνός» πλανή­ της, με φορές λιγότερο νερό απόαυτό πο υ υπάρχει στη Γη. Αν όλο το νερό της Αφροδίτης συγκεντρωνόταν στην επιφάνεια της, δε θα ξεπε ρ­νούσε το βάθος των2 εκατοστών.

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Υπολογισμοί που βασίζονται σε πληροφορίες από τα διαστημόπλοια ΒΕΡΕΝΑ ( 4,5… έως 16 ) και Vega 1& 2 της Ε.Σ.Σ.Δ., τα οποίαεστάλησαν στην Αφροδίτη από το 1967 ως το 1984, δείχνουν πως οπλανήτης κάποτε ενδέχεται να είχε παρόμοια αποθέματα νερού με τηΓη. Αυτό, όμως, άλλαξε ριζικά, καθώς ο Ήλιος άρχισε να εκπέμπειπερισ­ σότερη θερμότητα. Από ένα επίπεδο εκπομπής 30%μικρό τερο από αυτό που έχει σήμερα, ο νεα­ ρός Ήλιος άρχισε ναθερμαίνεται αργά, για μια περίοδο περίπου 2 δισεκατομμυρίων ετών,μέχρι να φτάσει στο σημερινό επίπεδο. Υπολογισμοί που βασίζονται σε πληροφορίες από τα διαστημόπλοια ΒΕΡΕΝΑ ( 4,5… έως 16 ) και Vega 1& 2 της Ε.Σ.Σ.Δ., τα οποίαεστάλησαν στην Αφροδίτη από το 1967 ως το 1984, δείχνουν πως οπλανήτης κάποτε ενδέχεται να είχε παρόμοια αποθέματα νερού με τηΓη. Αυτό, όμως, άλλαξε ριζικά, καθώς ο Ήλιος άρχισε να εκπέμπειπερισ­ σότερη θερμότητα. Από ένα επίπεδο εκπομπής 30%μικρό τερο από αυτό που έχει σήμερα, ο νεα­ ρός Ήλιος άρχισε ναθερμαίνεται αργά, για μια περίοδο περίπου 2 δισεκατομμυρίων ετών,μέχρι να φτάσει στο σημερινό επίπεδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η μελλοντική εγκατάσταση μόνιμου επανδρωμένου ερευνητικού σταθμού στην επιφάνεια της Αφροδίτης είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει να αποκομίσουμε οριστικές απαντήσεις για την εξέλιξη του κλίματος στον πλανήτη. Σαν πρώτο βήμα θα μπορούσε να σταλεί ένα εξελιγμένο ρομποτικό όχημα νεότερης γενιάς το οποίο να προετοιμάσει το έδαφος και αργότερα ένας επανδρωμένος διαστημικός σταθμός σε τροχιά, παρόμοιος με αυτόν που τώρα περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Για τη μεταφορά ανθρώπων και εφοδίων μεταξύ των δυο διαστημικών σταθμών θα χρειαστούν δέκα φορές ταχύτερα διαστημόπλοια από τα σημερινά. Η μελλοντική εγκατάσταση μόνιμου επανδρωμένου ερευνητικού σταθμού στην επιφάνεια της Αφροδίτης είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει να αποκομίσουμε οριστικές απαντήσεις για την εξέλιξη του κλίματος στον πλανήτη. Σαν πρώτο βήμα θα μπορούσε να σταλεί ένα εξελιγμένο ρομποτικό όχημα νεότερης γενιάς το οποίο να προετοιμάσει το έδαφος και αργότερα ένας επανδρωμένος διαστημικός σταθμός σε τροχιά, παρόμοιος με αυτόν που τώρα περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Για τη μεταφορά ανθρώπων και εφοδίων μεταξύ των δυο διαστημικών σταθμών θα χρειαστούν δέκα φορές ταχύτερα διαστημόπλοια από τα σημερινά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΡΙΣ ΚΟΝΤΟΥ ΙΡΙΣ ΚΟΝΤΟΥ ΛΙΝΑ ΣΚΟΡΔΑΚΗ ΛΙΝΑ ΣΚΟΡΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ ΚΑΝΤΖΗ ΖΩΗ ΚΑΝΤΖΗ