Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ικανότητες Επικοινωνίας
Advertisements

ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Τακτικές εφαρμογές στις αναπτυξιακές ηλικίες 14 – 18 ετών
Πήδουλας Γεώργιος M. sc Γυμναστής φυσικής κατάστασης ποδοσφαίρου
Μεταπτυχιακή διατριβή τ ο υ Χ ρ ή σ τ ο υ Τ σ α δ ή μ α
Θέματα Εισαγωγή σε βασικές αρχές προπονητικής
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ.
Δοκιμασίες αερόβιας Ικανότητας
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
AΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΥΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ
Σχεδιασμός προγραμμάτων ενδυνάμωσης στις αναπτυξιακές ηλικίες
Παραδείγματα δόμησης της προπόνησης ΜΙΚ ανά ΜΕΣ
11 ημέρα 2-08 ώρα
ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 2Ο
ΕΙΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ 7 ΕΩΣ 15 ΧΡΟΝΩΝ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ (Β!)
ΣΤΟΧΟΣ: ΟΔΗΓΗΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥΤ
Foundations for Physiotherapy Practice Συνταγογράφηση της άσκησης
Δεδομένα σχετικά με τον πόνο και τον τραυματισμό!
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1-A2
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΗΛΙΑΝΑΣ ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑΣ ΑΠO ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
Κλασσικός αθλητισμός στο Γυμνάσιο
ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Β2) Θέμα :Η φυσική κατάσταση και οι τρόποι βελτίωσης POWER RANGERS
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στις μεγαλύτερες ηλικίες
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Πετοσφαίριση Ι Ενότητα 7η: Η Προπόνηση Δύναμης στο Βόλεϊ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Βιοκινητική αξιολόγηση αθλητικών ικανοτήτων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ ΦΑΤΟΥΡΟΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ, Ph.D.
ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ η φυσική προετοιμασία των παικτών η ψυχοπνευματική τους προετοιμασία η εκμάθηση της βασικής τεχνικής η θεμελίωση.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΡΑΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓ. ΧΡΟΝΙΑΣ 2015.
Ετήσιος προγραμματισμός του αθλητή της σφυροβολίας Mιχάλη Αναστασάκη ( )
Ο σύγχρονος Τερματοφύλακας του ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΠΠΑ Προ π ονητή Τερματοφυλάκων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ METAΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Επιβλέπουσα καθηγήτρια Μιχαλοπούλου Μαρία.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΜΑΔΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. Προγραμματισμός – προετοιμασία. Η περίοδος προετοιμασίας πρέπει να περιλαμβάνει βελτίωση: όλων των μορφών της αντοχής.
Ελευθεριάδης Θεόδωρος 9o ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ \ Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.. ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Προσοχή είναι η διαδικασία που κατευθύνει την πρόσληψη πληροφοριών καθώς αυτές φτάνουν στις αισθήσεις μας.
Είναι η κινητική ικανότητα του ατόμου να αντιδρά γρήγορα σε ένα ερέθισμα και να εκτελεί κυκλικές ή άκυκλες κινήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή κινητική ταχύτητα.
Κίνηση επεξεργασία και Μαθησιακές Προσαρμογές ΟΝΟΜΑ: Ευαγγελία Γιαδανού.
Υδατάνθρακες. Διάσπαση υδατανθράκων Γλυκόλυση = Διάσπαση της γλυκόζης (αναερόβια - αερόβια) Γλυκογονόλυση = Διάσπαση του γλυκογόνου (ηπατικού - μυϊκού)
Προπονητική ποδοσφαίρου
Δ ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ – 2 η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» ΜΑΡΙΑ.
ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 8 εβδομάδων. ΣΤΟΧΟΣ Στόχος της προπόνησης φυσικής κατάστασης ή αθλητικής ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είναι.
Η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στη φυσική αγωγή Φυσική κατάσταση, κινητικές και κοινωνικές δεξιότητες για όλους τους μαθητές Αν Καθηγητής Εμμανουήλ Κ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Βασικός στόχος κάθε προπονητή είναι: Να μπορεί η ομάδα του να παρουσιάζει και να διατηρεί χωρίς διακυμάνσεις μια ιδανική αγωνιστική.
Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ & Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ N. Apostolidis Ph.D.
Κουφός Αντώνης Καθ.Φ.Α.- Δρομέας
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (ΑΕΡΟΒΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ)
ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Βιοχημικές Προσαρμογές στο μυ από την προπόνηση
9o ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ M.Sc., Ph.D
ΖΩΝΗ Χώροι υπευθυνότητας ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 1. Καλύπτει την κορυφή.
Τομέας Αθλοπαιδιών Αποστολίδης Νικόλαος Αναπληρωτής Καθηγητής
ΕΤΗΣΙΑ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΕΤΗΣΙΟΣ ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΕΦΗΒΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Σχεδιασμός προγραμμάτων αναερόβιας προπόνησης στην κολύμβηση.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ

ΠΛΑΝΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΚΤΩ (8) ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΚΡΟΚΥΚΛΟΙ 1 2 3 4 5 6 7 8 ΣΤΌΧΟΣ Α΄ΦΆΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑΣ   Β΄ ΦΆΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑΣ Γ΄ ΦΆΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑΣ ΑΕΡΌΒΙΑ 4 έως 6 3 έως 4 ΙΚΑΝΌΤΗΤΑ ΔΎΝΑΜΗ ΤΑΧΎΤΗΤΑ OXI 2 προσαρμογή 1 έως 2 1 έως 2 1 έως 2 ΤΑΧΥΔΥΝΑΜΗ 1 προσαρμογή ΑΝΤΟΧΉ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ 1:1 , 2: 2 , 3:3

Α΄ΦΑΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΕΡΟΒΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ (Γενική αντοχή το γαλακτικό κυμαίνεται από 2-4 mmol/l) ΓΕΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΛΙΓΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ (σε απλές μορφές προς ρο τέλος της Α΄ φάσης) ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ (σε γκρουπ 3-5 ατόμων)

Β΄ΦΑΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΝΤΟΧΗ (στην φάση αυτή χρησιμοποιούμαι την μέθοδο προπόνησης interval το γαλακτικό κυμαίνεται στα 4 mmol/l) ΔΥΝΑΜΗ (χρησιμοποιούμαι την μέθοδο επαναλαμβανομένων υπομέγιστων εντάσεων και την μέθοδο των μέγιστων εντάσεων μικρής διάρκειας) ΤΑΧΥΤΗΤΑ (στόχος μιας προπόνησης ταχύτητας είναι η ανάπτυξη της μέγιστης ταχύτητας προώθησης, ιδανική ικανότητα για σπριντ με ή χωρίς μπάλα. Αποστάσεις προπόνησης από 5-30 μέτρα εντάσεις 98%-100%) ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ (αποστάσεις προπόνησης από 40-60 μέτρα σετ επαναλήψεων με εντάσεις 90%-95% σύνολο προπόνησης 1500 μέτρα) ΤΕΧΝΙΚΗ (στη φάση αυτή η τεχνική εξασκείται κάτω από την πίεση αντιπάλου. Οι παίκτες εξασκούνται σε γκρουπ με εφαρμογή σύνθετων ασκήσεων) ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ (στη φάση αυτή θα πρέπει να ενδυναμώσουμε περισσότερο τους συνδέσμους) ΤΑΧΥΔΥΝΑΜΗ (με πρόσθετα βάρη ένταση από 40-60% και χωρίς βάρη με 90-100% της μέγιστης προσπάθειας) ΤΑΚΤΙΚΗ (σε αυτή τη φάση ο βαθμός δυσκολίας θα πρέπει να αυξηθεί)

Γ΄ΦΑΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ( Η ταχύτητα καλύπτει το μεγαλύτερο χώρο της προπόνησης οι ασκήσεις θα πρέπει να είναι δεμένες με τις κινήσεις του παιχνιδιού μπορεί να χρησιμοποιούνται με ή χωρίς μπάλα σε αυτή τη Φάση οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή της προπόνησης η του αγώνα να πετύχουν την μέγιστη ταχύτητα τους) ΤΑΧΥΔΥΝΑΜΗ (θα πρέπει να χρησιμοποιείται μία προπονητική μονάδα την εβδομάδα με 90-100% της μέγιστη προσπάθειας. Οι ασκήσεις που θα χρησιμοποιούνται θα είναι μέσα από τον αγώνα) ΑΝΤΟΧΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ θα πρέπει να χρησιμοποιείται μία προπονητική μονάδα την εβδομάδα μέσα από μορφές παιχνιδιών 1:1, 2:2 και 3:3. Το γαλακτικό οξύ στις φάσεις αυτές θα πρέπει να κυμαίνεται από 8-10 mmol/l) ΤΕΧΝΙΚΗ (Στη Φάση αυτή θα πρέπει να είναι στενά συνδεδεμένη με όλα τα στοιχεία της φυσικής κατάστασης, με μπάλα και χωρίς μπάλα) ΤΑΚΤΙΚΗ (στη Φάση αυτή εξασκείται η σταθερή τοποθέτηση τακτικής από τις γραμμές της ομάδας σε μορφή σε μορφές παιχνιδιού όλες οι ενέργειες θα πρέπει να γίνονται κάτω από πίεση αντιπάλου)