ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
Advertisements

Η Ψυχολογία της άθλησης μελετά τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του σε σχέση με την άθληση. Εφαρμόζεται σε συμβουλευτικό επίπεδο (σε αθλητικούς ομίλους ή.
Τεχνικές για την ανάλυση της κίνησης και την αξιολόγηση της μάθησης
Τι είναι Ανάλυση Τι είναι Συστήματα Πληροφορικής
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Η επικοινωνία στις κοινωνικές ομάδες και στην εκπαίδευση
Ο επικοινωνιακός ρόλος του εκπαιδευτικού σε συμβατικά, υπολογιστικά και δικτυακά περιβάλλοντα μάθησης Μαρία Κορδάκη, Ph.D, M.ED.
Φάσεις της Διοίκησης Αμοιβών
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Συγκεντρωθείτε, Ρεε!!! Πέρκος, Ι., Στέφανος, PhD.
KM Διάλεξη 9 προετοιμασία και τεχνικές για το σχεδιασμό της εξάσκησης Ελιζάνα Πολλάτου, επικ.καθ.ΤΕΦΑΑ-ΠΘ.
KM Διάλεξη 4 Η συνεισφορά των αισθήσεων στην καλύτερη απόδοση Eλιζάνα Πολλάτου επικ.καθ. Τ.Ε.Φ.Α.Α Π.Θ.
Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στις μεγαλύτερες ηλικίες
Α. Χατζηπαντελή MSc. PhD. Νοερή απεικόνιση τρόπος αντιµετώπισης προβληµάτων, ή γεγονότων µε τη σκέψη προτού αντιμετωπισθεί στην πραγµατικότητα.
Το δικαιωμα ςτο παιχνιδι
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
Ο Μικρός Γιάννης (10 ετών) θα πρέπει να παρουσιάσει στη γιορτή του σχολείου του ένα παραδοσιακό χορό από την ιδιαίτερη πατρίδα του, στη γιορτή του σχολείου,
ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ η φυσική προετοιμασία των παικτών η ψυχοπνευματική τους προετοιμασία η εκμάθηση της βασικής τεχνικής η θεμελίωση.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ:ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ- ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ “ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ” Κίνηση, επεξεργασία και μαθησιακές προσαρμογές.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ.
ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, Med, PhD.
ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.  Το «στυλ των εντολών».  Το «στυλ πρακτική εξάσκηση των ασκουμένων».  Το «στυλ της αμοιβαίας διδασκαλίας».  Το «στυλ.
Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD.
Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω και κάτω.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Σχεδίαση Περιβαλλόντων Μάθησης. Μαθησιακοί στόχοι Μαθησιακά πλαίσια Διαδοχική σειρά στη Μάθηση Διδακτικές μέθοδοι.
∆ηλώσεις Η Chris Evert (σπουδαία αθλήτρια του τένις) “Πριν από κάθε αγώνα προσπαθώ να προβάρω στο µυαλό µου τι θα συμβεί και πως θα αντιδράσω σε συγκεκριμένες.
ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 7: Προετοιμασία της μαθησιακής εμπειρίας Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD.
Κίνηση Επεξεργασία και Μαθησιακές προσαρμογές Σχεδιασμός προγράμματος εξάσκησης Περίπτωση φυσιοθεραπείας.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.. ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Προσοχή είναι η διαδικασία που κατευθύνει την πρόσληψη πληροφοριών καθώς αυτές φτάνουν στις αισθήσεις μας.
Είναι η κινητική ικανότητα του ατόμου να αντιδρά γρήγορα σε ένα ερέθισμα και να εκτελεί κυκλικές ή άκυκλες κινήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή κινητική ταχύτητα.
ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 3: Ικανότητα προσοχής και μνήμη
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ 804 «ΚΙΝΗΣΗ,
Κίνηση επεξεργασία και Μαθησιακές Προσαρμογές ΟΝΟΜΑ: Ευαγγελία Γιαδανού.
Σενάριο Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω.
Ανοιχτές δεξιότητες Δεξιότητες που πραγματοποιούνται σε ένα μεταβαλλόμενο και απρόβλεπτο περιβάλλον και απαιτεί από τους εκτελεστές να προσαρμόσουν τις.
ΜΑΘΗΜΑ 1 – ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, Med, PhD ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
ΜΠΑΤΖΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α.Μ Φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Μ.Π.Σ. «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» Κατεύθυνση ː «Πρόληψη- Παρέμβαση- Αποκατάσταση» Μάθημα ː.
Σχεδιασμός προγράμματος εξάσκησης
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Κίνηση,επεξεργασία και μαθησιακές προσαρμογές ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Άσκηση και Ποιότητας Ζωής»
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ « ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Β:
Δ ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ – 2 η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» ΜΑΡΙΑ.
ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ 10 : ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc,
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.. ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Προσοχή είναι η διαδικασία που κατευθύνει την πρόσληψη πληροφοριών καθώς αυτές φτάνουν στις αισθήσεις μας.
Ονοματεπώνυμο: Καρακόλια Αναστασία ΑΕΜ: 912/2012 Κομοτηνή 2013
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ‘’Άσκηση και Ποιότητα Ζωής’’. Ατομική Εργασία στο.
ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, Med, PhD.
Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ, Ph.D.. H ηθική περιλαμβάνει τις αρχές που ορίζουν το τι είναι σωστό και το τι όχι. Ως ηθική συμπεριφορά ορίζεται η επίδειξη μιας.
ΜΑΘΗΜΑ 11: ΑΜΟΙΒΕΣ, ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, Med,
ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 5: Κινητικός έλεγχος –Αισθητηριακές πληροφορίες
Εργοθεραπεία Μάθημα: Κινησιολογία
Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ & Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ N. Apostolidis Ph.D.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Προσεγγίσεις επεξεργασίας πληροφοριών Οι βασικές διεργασίες: Κωδικοποίηση, αποθήκευση, ανάσυρση.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ, Ph.D.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΠΕ
N148 Εργαστήριο Αξιολόγησης Αθλητικής Απόδοσης
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΕΦΗΒΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD

Εξοικίωση αρχαρίων και άνοιγμα της επικοινωνίας Ενημέρωση Περιορισμός αβεβαιότητας Ανακούφιση ανησυχιών Εξοικίωση Ευκαιρίες Οδηγίες

Κατευθύνοντας την προσοχή του ασκουμένου Εστίαση προσοχής Οι πληροφορίες στις οποίες κατευθύνεται η προσοχή ή η συνείδηση του εκτελεστή

Κατευθύνοντας την προσοχή του ασκουμένου Εξωτερική εστίαση Η εστίαση στις πληροφορίες, οι οποίες αποτελούν τη συνέπεια της κίνησης που παράγεται – π.χ. η κίνηση του μπαστουνιού του γκόλφ, η τροχιά της μπάλας κτλ

Κατευθύνοντας την προσοχή του ασκουμένου Εσωτερική εστίαση Η εστίαση στις πληροφορίες, οι οποίες συνδέονται με την κίνηση του σώματος κατά την παραγωγή της – π.χ. πόσο κάμπτεται ο αγκώνας, ο συγχρονισμός της περιστροφής των ισχίων

Κατευθύνοντας την προσοχή του ασκουμένου Περιορισμένου εύρους εστίαση Η εστίαση σε ένα στενό οπτικό πεδίο πληροφοριών

Κατευθύνοντας την προσοχή του ασκουμένου Ευρεία εστίαση Η εστίαση σε ένα ευρύ οπτικό πεδίο πληροφοριών

Αισθηση του αριστερού γόνατος Αίσθηση της αιώρησης του μπαστουνιού του γκόλφ Κέντρο γαντιού του μπειζμπολ Κινήσεις αντίπαλου παίκτη Εύρος εστίασης Στενή Ευρεία εσωτερική εξωτερική κατεύθυνση

Οι συστηματικές ρουτίνες βοηθούν στην εστίαση της προσοχής

Διαχείριση της διέγερσης Αγχος: Η δυσκολία ενός ατόμου με τις μελλοντικές αβεβαιότητες: μια αίσθηση απειλής για τον ίδιο (συχνά αναφέρεται σαν υψηλά επίπεδα διέγερσης) Διέγερση: Το επίπεδο ενεργοποίησης του κεντρικού νευρικού συστήματος: κυμμένεται από το χαμηλό επίπεδο κατά τον ύπνο έως ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια έντονης φυσικής ή νοερής εξάσκησης

Διαχείριση της διέγερσης Στόχοι διαδικασίας: Στόχοι για την απόδοση που αφορούν την ποιότητα της κίνησης Στόχοι αποτελέσματος: Στόχοι για την απόδοση που αφορούν το τελικό αποτέλεσμα της κίνησης

Ισορροπώντας την εξάσκηση με την ανάπαυση Συχνότητα εξάσκησης (φορές / εβδομάδα, εβδομάδες / χρόνο) Αναλογία εξάσκησης / ανάπαυσης μέσα στην προπονητική μονάδα

Οι ερευνητές έχουν περιγράψει τις συνεδρίες της εξάσκησης είτε ως μαζικές, είτε ως κατανεμημένες και την επίδραση τους στη μάθηση ως αποτέλεσμα φυσικής και πνευματικής κόπωσης

Μαζική εξάσκηση Ένα πρόγραμμα εξάσκησης στο οποίο η ανάπαυση μεταξύ των προσπαθειών εξάσκησης ή μεταξύ των συνέδριών εξάσκησης είναι σχετικά σύντομη απ’ ότι η εξάσκηση Ελάχιστη ανάπαυση

Κατανεμημένη εξάσκηση Ένα πρόγραμμα εξάσκησης στο οποίο η ανάπαυση μεταξύ των προσπαθειών εξάσκησης ή μεταξύ των συνεδριών εξάσκησης είναι σχετικά μεγάλη απ’ ότι η εξάσκηση Περισσότερη ανάπαυση

Ομαδοποιημένη εξάσκηση Μια ακολουθία εξάσκησης κατα την οποία τα άτομα εξασκούνται στην ίδια δεξιότητα επανειλημμένα

Διαδικασίες καθοδήγησης Καθοδήγηση Μια διαδικασία η οποία χρησιμοποιείται για να Κατευθύνει (φυσικά, προφορικά ή/και οπτικά τους ασκούμενους μέσω της εκτέλεσης της δεξιότητας, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα λάθη ή το φόβο.

Ενεργητική καθοδήγηση Ένας τύπος καθοδήγησης η οποία περιλαμβάνει την ενεργητική κίνηση του ασκουμένου και τείνει να διατηρήσει το μοτίβο του σχετικού χρονισμού και την αίσθηση της δεξιότητας

Παθητική καθοδήγηση Ένας τύπος καθοδήγησης η οποία περιλαμβάνει την παθητική κίνηση του ασκούμενου (π.χ. ο προπονητής κινεί τα άκρα του ασκούμενου σύμφωνα με το βασικό μοτίβο) και μπορεί να μεταβάλει τη φύση και την αίσθηση της δεξιότητας.

Μορφές εξάσκησης Προσομοίωση εξάσκησης Προσομοιωτής – μία συσκευή εξάσκησης η οποία μιμείται διάφορα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και στοιχεία μιας πραγματικής δεξιότητας.

Δεξιότητες - στόχοι Οι δεξιότητες που ένα άτομο επιθυμεί να είναι σε θέση να εκτελέσει Συνθήκες - στόχοι Το περιβαλλοντικό πλαίσιο συνθηκών στο οποίο οι άνθρωποι επιθυμούν να είναι σε θέση να εκτελέσουν μια δεξιότητα ή πολλές δεξιότητες

Μερική εξάσκηση Εξάσκηση μιας σύνθετης δεξιότητας σε μια πιο απλουστευμένη μορφή. Οι τρεις τύποι της μερικής εξάσκησης είναι η κατάτμηση, ο διαχωρισμός και η απλοποίηση

Διαχωρισμός Ένας τύπος μερικής εξάσκησης στον οποίο ένα ή περισσότερα μέρη μιας σύνθετης δεξιότητας εξασκούνται χωριστά

Τμηματοποίηση Ένας τύπος μερικής εξάσκησης στον οποίο ένα μέρος μιας δεξιότητας εξασκείται για ένα χρονικό διάστημα, κατόπιν ένα δέυτερο μέρος προστίθεται στο πρώτο μέρος και τα δύο εξασκούνται μαζί κ.ο.κ. έως ότου να εξασκηθεί ολόκληρη η δεξιότητα. Επίσης αναφέρεται ως προοδευτικά μερική εξάσκηση.

Απλοποίηση Ένας τύπος μερικής εξάσκησης στον οποίο μειώνεται η πολυπλοκότητα κάποιου στοιχείου της δεξιότητας (εξάσκηση σε αργή κίνηση ή χρήση μιας μεγάλης μπάλας για το σερβίς στο τένις)

Αλληλεπίδραση των στοιχείων Ο βαθμός στον οποίο οι ενέργειες που περιλαμβάνονται σε ένα μέρος μιας σύνθετης δεξιότητας επηρεάζουν τις κινήσεις οι οποίες περιλαμβάνονται σε άλλα μέρη

ΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ένα σύνολο κινητικών εντολών οι οποίες βρίσκονται στο σύστημα λήψης απόφασης και καθορίζουν τις ουσιαστικές λεπτομέρειες μιας επιδέξιας κίνησης. Είναι ανάλογο με τον κεντρικό παράγωγο μοτίβων

Εξάσκηση σε αργή κίνηση Εξειδίκευση της μάθησης Η έννοια οτι η καλύτερη μαθησιακή εμπειρία είναι εκείνη που προσεγγίζει περισσότερο τα στοιχεία της κίνησης και τις περιβαλλοντικές συνθήκες της δεξιότητας - στόχος

Εξάσκηση σε αργή κίνηση Γενικευμένο κινητικό πρόγραμμα Ένα κινητικό πρόγραμμα το οποίο καθορίζει το κινητικό πρότυπο παρά μια συγκεκριμένη κίνηση. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στους ασκούμενους να προσαρμόζουν το γενικευμένο κινητικό πρόγραμμα για να παράγουν παραλλαγές του μοτίβου οι οποίες αρμόζουν στις διάφορες περιβαλλοντικές απαιτήσεις