Χ Ο Ρ Ω Δ Ι Α. Πριν το τραγούδι Μην στέκεσαι κορδωμένος- άφησε τους ώμους ελεύθερους Σκέψου τι πρέπει να προσέξεις στο τραγούδι σου Σκέψου τις πρώτες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ικανότητες Επικοινωνίας
Advertisements

ΠΕ4 Εκπαιδευτικό Υλικό Παράρτημα Ασκήσεις χαλάρωσης
ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ
Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Κινησιολογικές Μελέτες
Άσκηση Η άσκηση μπορεί να έχει πολλές μορφές και για αυτόν τον λόγο ο καθένας μπορεί να διαλέξει τον τύπο που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής του. Σε.
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. AF Studies ΚΑΡΔΙΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΖΗΚΟΣ ΚΕΝΤΡΟΣ ΘΑΝΑΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
Βερβαινιώτης Π. εβδομάδα 8η
Είναι η καλύτερη άσκηση..?? Είναι επικίνδυνη άσκηση…?
Ο ΗΧΟΣ.
Μυοσκελετικά προβλήματα
Η φωνή μας Το βασικό όργανο ομιλίας του ανθρώπου είναι ο λάρυγγας. Στον λάρυγγα βρίσκονται οι φωνητικές χορδές. Όταν αναπνέουμε και δεν μιλάμε οι φωνητικές.
Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας
Χάλκινα Πνευστά Μαρία Στυλιανού Δ/λα.
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Το αναπνευστικό σύστημα Αναπνευστικές χωρητικότητες
Ξυπνάς το πρωί. Μια μέρα ξεκινάει….
Foundations for Physiotherapy Practice Ανάλυση της Στάσης
ΠΝΙΓΜΟΣ & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Πρώτες βοήθειες σε Απόφραξη αεροφόρων οδών
Σωστές θέσεις και στάσεις του σώματος Χατζηνικολάου Αλκιβιάδης
Πώς δουλεύει το αυτί μας;
Όλες οι παρατηρήσεις για κάποιο άτομο περιλαμβάνουν και θετικά και αρνητικά σημεία. Σχολιάστε τη συμπεριφορά του ατόμου, όχι την εντύπωσή σας για το άτομο.
Δειγματική διδασκαλία
ΘΩΡΑΚΙΚΗ-ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου.
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ;
Μαθησιακά κέντρα:. Η μουσική, ο ρυθμός, το τραγούδι και η κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων Η μουσικοκινητική αγωγή είναι όρος ταυτόσημος με τη ρυθμική.
ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ
5.1 MΗΧΑΝΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ 5.2 ΚΥΜΑ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ Β’.
Ένα τυχαίο μη ειδικευμένο άτομο έχει την πιθανότητα να κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΑ) περισσότερες από 6 φορές στη ζωή του και υπάρχει πιθανότητα.
Γιατί πρέπει να έχουμε σωστή στάση του σώματος
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΣΤΗ ΜΥΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ
Α σ υ ν ή θ ι σ τ α Α υ τ ι ά. Τα σκουλήκια, παρ’ όλο που δε διαθέτουν αυτιά, μπορούν να αισθάνονται με όλο τους το σώμα τις ταλαντώσεις που προκαλούν.
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Το αναπνευστικό σύστημα συνεργάζεται με το πεπτικό και κυκλοφορικό σύστημα Οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται από το λεπτό έντερο.
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016
Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Αρχάρια Τμήματα Κολύμβησης Διδακτική Κολύμβησης.
Προασκήσεις Διδακτικής του ελεύθερου & ύπτιου
Φωνητική-Φωνολογία της Ιταλικής Γλώσσας Ενότητα 2: Αρθρωτική Φωνητική Γεώργιος Κ. Μικρός Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Φωνητική-Φωνολογία της Ιταλικής Γλώσσας Ενότητα 3: Ελληνική Φωνητική και Φωνολογία Γεώργιος Κ. Μικρός Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Προασκήσεις Διδακτικής για Πεταλούδα και Πρόσθιο.
ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ :ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ ΖΑΡΑΓΚΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΖΑΦΕΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
Δρ. Σπυρούλα Σπύρου C.D.A. Κολλέγιο  Μάθημα
Εκπνοή ! Εισπνοή !  Ο αέρας εισέρχεται από τη ρινική κοιλότητα (μύτη). τραχεία ρόγχους  Περνάει από το λάρυγγα, την τραχεία και φτάνει στους βρόγχους.
Αναπνοή. Οι αναπνευστικές δυσκολίες για πολύ καιρό θεωρούνταν από κάποιους πολύ σημαντικές για τον τραυλισμό. Η έρευνα επισημαίνει ακαμψία των αναπνευστικών.
Μιλήστε τη γλώσσα του ασθενή σας
ΔΙΑΠΝΟΗ Ο όρος διαπνοή αναφέρεται στην απώλεια νερού από ένα φυτό λόγω εξάτμισής του από τα στόματα των φύλλων. Η απώλεια αυτή αναπληρώνεται από το νερό.
Ελεγχοσ ζωτικων σημειων
TA ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΝΕ Χαρακτηριστικά φωνηέντων:
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ..
ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
Φωνητικά μουσικά σύνολα Ι
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Οι γεωγραφικές συντεταγμένες της Γης
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Το αναπνευστικό σύστημα
Πρώτες βοήθειες Είναι οι πρώτες ενέργειες που κάνουμε στον τόπο
Αναπνευστικό σύστημα αναπνοή.
Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής
Ανάλυση της τεχνικής στο
ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Run. ασφαλής προσέγγιση Έλεγχος ζωτικών λειτουργιών Εκτίμηση κατάστασης ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ.
Κ Προσαρμόστε αυτό το πανό με το δικό σας μήνυμα! Επιλέξτε το γράμμα και προσθέστε το δικό σας κείμενο. Χρησιμοποιήστε ένα χαρακτήρα ανά διαφάνεια.
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Το αναπνευστικό σύστημα συνεργάζεται με το πεπτικό και κυκλοφορικό σύστημα Οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται από το λεπτό έντερο.
ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χ Ο Ρ Ω Δ Ι Α

Πριν το τραγούδι Μην στέκεσαι κορδωμένος- άφησε τους ώμους ελεύθερους Σκέψου τι πρέπει να προσέξεις στο τραγούδι σου Σκέψου τις πρώτες νότες με τις οποίες ξεκινάει η ΄΄φωνή΄΄ σου Ανάπνεε φυσικά, μην παραφουσκώνεις Μην σφίγγεις τον λαιμό σου, άσε την φωνή να βγαίνει φυσικά Άκουγε την φωνή σου μέσα στο σύνολο Προσπάθησε να νοιώσεις αν η φωνή σου δένει ή ξεχωρίζει από τις άλλες

Ρυθμός αναπνοής 1. Εκπνοή 2. Παύση 3. Βαθειά- (Χαμηλή) εισπνοή (Σωστή αναπνοή= χαλαρή εισπνοή) 4. Εξάσκηση για χαλαρή εισπνοή Εκπνοή Περιμένουμε την ανάγκη για αέρα Αισθανόμαστε τη ώθηση διάτασης & προσέχουμε τον αέρα ώστε να εισρέει βαθειά. Παράλληλα παρακολουθούμε την πλευρο-διαφραγματική εργασία, με τον χειρισμό ελέγχου της αναπνοής. ΕΙΣΠΝΟΗ - ΠΑΥΣΗ- ΕΚΠΝΟΗ- ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΑΠΝΟΗΣ- ΑΡΓΗ ΕΚΠΝΟΗ.

Α΄ Στοματο-φαρυγγικός χώρος Β΄ Ρινικός- κεφαλικός χώρος Διαμορφώνει τους τόνους Παράγει τα φωνήεντα Σχηματίζει τα σύμφωνα  Εσωτερικό της μύτης  Παραρινικές κοιλότητες  Κεφαλικά (Αντι)-ηχεία

Τα παραπάνω μορφοποιούν Την πρόσθια φωνητική θέση την ψηλή φωνητική θέση & με αυτά την κεφαλική φωνή Κεφαλική φωνή Στηθική φωνή  Ομοιογένεια ηχοχρωματική  Όχι κούραση  Δεν ξεχωρίζουμε  Ο τόνος πρέπει να ηχεί λεπτός  Στόχος = λεπτός σωματικός τόνος

Ετοιμαζόμαστε για: 1) την κεφαλική θέση 2) την ισορροπημένη σύνδεσα των χώρων 3) το κατάλληλο για κάθε φωνήεν άνοιγμα του στόματος Όταν το διάφραγμα δεν συνεργάζεται με τις φωνητικές χορδές, ο τόνος ακολουθείται από πολύ αέρα κατά τη εκπνοή. Πιεσμένος ήχος = όταν πιέζουμε τον αέρα στις φωνητικές χορδές

Διαφραγματική αναπνοή & εκπνοή Ενεργοποίηση του διαφράγματος με τη εκφορά των συμφώνων κ-π-τ-σ.

Οι καρέκλες των χορωδών απέχουν μεταξύ τους εκ. Η ομοιογένεια του ήχου πετυχαίνεται με την ομοιογένεια των φωνηέντων

Τα πόδια ακουμπούν στο έδαφος, η πλάτη σε όρθια θέση, το ντοσιέ δεν ακουμπά στα γόνατα

Η θέση του σώματος του χορωδού σε όρθια στάση.

Μικτή χορωδία= SATB Οι χορωδοί πρέπει να μπορούν να βλέπουν τον μαέστρο, να ακούνε το πιάνο και τους υπόλοιπους χορωδούς