Σχολείο : 2 ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης Ομάδα μαθητών: Β5 Εισηγητές: Σοφία Βασιλική Πολυχρονίδου, Αλέξανδρος Αγγελάκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Πλακωτή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Βυζαντινή Δράμα Τρία βυζαντινά μνημεία της πόλης
Advertisements

Μάθημα 10. Οι κατακόμβες: τόπος καταφυγής και μνήμης
Η Αγία Σοφία και η Οδηγήτρια του Μυστρά
Ο Ακάθιστος Ύμνος.
Μορφές παλαιότερων Αγιορειτών
Facebook και Μαθητές 2o ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Eρευνητική εργασία Β΄ Λυκείου Στατιστική μελέτη των μαθητών της Α΄και της Β΄Λυκείου σχετικά με τις εξωσχολικές ενασχολήσεις τους.
ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο
ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
H εκκλησία της Παναγίας Κανακαριάς
ΑΓΆΠΕΣ Νίκος Γιαννιός Γ 1 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Σχολικό Έτος
Αρχιτεκτονική Μέσης Βυζαντινής περιόδου
Κωστής Παλαμάς !.
Έλενα Σταυρακοπουλου Μαρία Σταυροπούλου. Μια καινούργια πολιτεία, όπως ο Μυστράς, δεν θα μπορούσε να αναπτύξει δική της καλλιτεχνική παράδοση. Η εξάρτησή.
Ομάδα: Η Αγία Πεντάδα Τμήμα: Α’1 Υπεύθυνος καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Σχολείο: Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.
Οι Τρεις Ιεράρχες Oι τρεις Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γιορτάζουν στις 30 Ιανουαρίου.
Βασίλης Αυγέρης Ηρακλής Βασίλη Κώστας Γωνιωτάκης
1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ Π. Π
Οι δημόσιες αναπαραστάσεις της Θεοτόκου εξέφραζαν τόσο την εκκλησιαστική, όσο και την κοσμική εξουσία. Το κύρος Της καθρεφτιζόταν στη δημόσια ζωή. Το 570μ.Χ.
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Η Γ2 τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών παρουσιάζει το πρόγραμμα: «Όταν η μυθολογία ζωντανεύει…». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε το1ο τρίμηνο.
ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Υπεύθυνη εργασίας Θεοδωρούδη Ελένη
ΜΑΚΗΣ ΜΠΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ε΄2. ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Η Αγία Σοφία βρίσκεται κοντά στα Παλάτια των Δεσποτών. Ήταν το καθολικό της Μονής Ζωοδότου και χτίστηκε.
12o. Η ναοδομία της Κεντρικής και της Νότιας Ελλάδας
Νησιωτικά Προσωνύμια της Παναγίας
3ο Εικόνες από λίθο Ι Κ. Λοβέρδου-Τσιγαρίδα, Η Θεοτόκος στη γλυπτική, στο: Μ. Βασιλάκη, επιμ. Μήτηρ Θεού. Απεικονίσεις της Παναγίας στη βυζαντινή τέχνη,
7o The Hand of the Master II : μεσοβυζαντινά ελεφάντινα έργα
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Θρησκευτικά Υπ. Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Μαθήτρια: Κατερίνα Ζιάκα Τμήμα: Β1 Σχολικό έτος:
9ο. Η ναοδομία της εποχής των Μακεδόνων, των Κομνηνών και των Αγγέλων (10ος – 12ος αιώνας): ΙΙ. Η Ελλαδική «σχολή» (Β’ Μέρος) Αθήνα: Μονή Πετράκη, Άγιοι.
35. Ο Ακάθιστος Ύμνος Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι σταθμός στην υμνογραφία της Εκκλησίας μας Το περιεχόμενο του κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας Ο Ακάθιστος.
Έργα κρητών ζωγράφων της Αναγέννησης
© Χάρης Κωνσταντέλλιας
Χριστιανική και Βυζαντινή Αρχαιολογία
Σέρρες, 8 Απριλίου 2016 Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.
Συγκέντρωση υλικού- επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
Η ευλόγηση των άρτων από τον επίσκοπο μας και στη συνέχεια το κήρυγμά του που αναφέρθηκε στην ιερά εικόνα της Παναγίας της Παραβουνιώτισσας, στον βίο του.
1 Α’ Παλαιοχριστιανική Τέχνη (2 ος αι. – αρχές 7 ου αι.) Χριστιανική και Βυζαντινή Αρχαιολογία Ενότητα Ε: Μεταβυζαντινή Τέχνη (1453 – αρχές 19ου αι.) –
ΟΜΑΔΑ: ΙΠΠΟΠΟΡΚΑΡΟΙ ΜΕΛΗ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ, ΠΙΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΣΑΦΟΣ ΦΡΙΞΟΣ, ΣΑΦΤΑ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: κος ΚΑΠΕΤΑΝΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.
Παλαιολόγεια Αναγέννηση 14 ος αιώνας. ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Η παλαιολόγεια δυναστεία υπήρξε η μακροβιότερη που πέρασε από την Αυτοκρατορία,
Θωμάς Θεοδώρου Παναγία,Φιλιππιάδας Παναγία Φιλιππιάδας Είναι ενας από τους ιερείς ναούς που βρίσκονται εντος της περιοχής Φιλιππιάδας. Συνοπτική αναφορά.
 ΕΡΓΑΣΙΑ α ΕΡΓΑΣΙΑ α  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α  ΕΡΓΑΣΙΑ β ΕΡΓΑΣΙΑ β  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ β ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ β  ΕΡΓΑΣΙΑ γ ΕΡΓΑΣΙΑ γ.
ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ ( ) Μεταξύ του 726 και 843 η βυζαντινή αυτοκρατορία ταράχτηκε από μια θεολογική σύγκρουση, που έμεινε γνωστή στην ιστορία με το όνομα.
Ονόματα της Θεοτόκου Σχολικό έτος: Μάθημα: Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Διδάσκων: Πέτσας Νικόλαος Συνεργάστηκαν οι μαθητές: Καραδούκας Κωνσταντίνος,
ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Το πρόσωπό της στην τέχνη.
ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
Χριστιανική και Βυζαντινή Αρχαιολογία
Ιστορία και Θεολογία των Εκκλησιαστικών Ύμνων
Κεφ. 5 Ο πνευματικός κόσμος στη Λατρεία.
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΥΣΤΡΑ Αγιος Δημήτριος (Μητρόπολη) κτίσθηκε το Βασιλική ξυλόστεγη, με ωραία γλυπτά στο τέμπλο και τοιχογραφίες. Στο προαύλιο της βρίσκεται.
ΕΝΟΤΗΤΑ Α Μεσαιωνικός κόσμος Ι θεοκρατικός χώρος
1ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014/15 ΕκπαιδευτιΚO ΠρOγραμμα
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΕΛΕΝΗ ΛΙΟΣΗ
Ναοί στην περιοχή που ζω
Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Καπετανάκης
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Ομάδα: Σηκώνω χεράκι μιλάω Μάθημα: Θρησκευτικά
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
“ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκκλησιαστική τέχνη – Οι Ρυθμοί των Ναών
Μέλι: παραγωγή – προϊόντα - χρήσεις
25ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου Τμήμα Στ1
Εικονογραφικοί κύκλοι
ΑΣΚΗΣΕΙΣ Να κάνετε μια εργασία με θέμα
Oι άνθρωποι καθημερινά ελπίζουν…
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Ο Ευαγγελισμός στην ορθόδοξη και δυτική ζωγραφική
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων Υπεύθυνη Εκπ/κος:Κουλιέρη Βασιλική ΠΕ11 Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ειναι : Δρομπόνης Δημήτρης.
Oι αφανείς πρωταγωνιστές μιας παράστασης
6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 «ΦΙΛΙΑΣ» ΣΤ΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧ. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ
Έλενα Τασίου Τάξη:Δ’ ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σχολείο : 2 ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης Ομάδα μαθητών: Β5 Εισηγητές: Σοφία Βασιλική Πολυχρονίδου, Αλέξανδρος Αγγελάκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Πλακωτή Ελένη, Θεολόγος Κασδαγλής ΑναστάσιοςΠαπαλαμπίδης ΔημήτριοςΤσιβάς Γεώργιος Λαφτσής ΖήσηςΠιρπιρής ΙωάννηςΤσιομλεκίδου Χρυσούλα Παναγιωτίδης ΑποστολοςΣιγλίδης ΙωάννηςΦυλακτάκης Θεόδωρος Παπαβασιλείου ΒασίλειοςΤαμπάκη Μαρίνα-ΚρεμασίαΦωτακίδης Ραφαήλ Παπαδόπουλος ΑπόστολοςΤαμπάκης ΙωάννηςΧαϊδάκη Νεκταρία Παπαδοπούλου ΑικατερίνηΤζιαμπάζη ΑικατερίνηΧατζησοφιανού Νίκη- Αναστασία Παπαζίκας ΑλέξανδροςΤσεβδού ΕιρήνηΧριστακάκης Γρηγόριος

1.Από την παράσταση της Παναγίας στην εικόνα: τέτοια είναι η η Γλυκοφιλούσα, η Οδηγήτρια 2.Από τον τόπο που βρίσκεται μια εικόνα της : έτσι υπάρχει η Σουμελιώτισσα, η Βλαχερνίτισσα 3.Από τα θαύματα και από τον τρόπο που αναταποκρίνεται στις προσευχές των πιστών: η Ελεούσα, η Παραμυθία, η Μυροβλύτισσα, η Γοργουπήκοος 4.Από την τεχνοτροπία του ναού Της: η Θολοσκέπαστη, η Κρεμαστή 5.Από τον μήνα που εορτάζεται η Παναγία: Αυγουστιανή, Δεκαπεντούσα 6.Από το όνομα του κτήτορα του ναού ή της μονής Της: τέτοια επίθετα είναι η Παναγία η Γλυκειά, η Λυκοδήμου. 7.Εγκωμιαστικά από την έξαρση της αγάπης των πιστών: Χρυσοπηγή, Αγγελόκτιστη, Παντάνασσα 8.Αυτά που της έδωσαν οι υμνογράφοι της Εκκλησίας μας, και προέρχονται από τον Ακάθιστο Ύμνο: Κεχαριτωμένη, Κλίμαξ, Καταφυγή, Αμόλυντος.

Γέννηση

θρηνωδούσα

Ευαγγελισμός

Βρεφοκρατουσα η Ενθρονη

Ροδον το αμαραντον

Κυκκωτισσα

Βατοπαιδινη

Οδηγητρια

Γλυκοφιλουσα

Γαλακτοτροφουσα

Ζωοδοχος πηγη

Κοιμηση

Τιμια Ζωνη