Αξιολόγηση ΤΟΜΕΑΣ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Timed 10 meter walk (10 μέτρα βάδιση ) Τοποθετούνται 2 ταινίες σε απόσταση 14 μέτρων και ορίζεται ενδιάμεση απόσταση 10 μέτρων.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ
Advertisements

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Τακτικές εφαρμογές στις αναπτυξιακές ηλικίες 14 – 18 ετών
Επιτραπέζια Αντισφαίριση Θεσσαλονίκη 6 Σεπτεμβρίου 2013.
Γυμναστική,Αθλητισμός
Κλασικός Αθλητισμός (Στίβος)
Είναι η καλύτερη άσκηση..?? Είναι επικίνδυνη άσκηση…?
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Τεχνικές για την ανάλυση της κίνησης και την αξιολόγηση της μάθησης
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
MCQ’s FPP Επανάληψη week 5
Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα
Τα Αθλήματα Των Ολυμπιακών Αγώνων.
Καλαθόσφαιρα.
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΙΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ.
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΠΥΓΜΑΧΙΑ Δεν επιτρέπονται οι λαβές και τα χτυπήματα στα γεννητικά όργανά. Ο πυγμάχος αν παραδεχόταν ότι έχανε έπεφτε στο έδαφος.
Διάλεξη 13η Πολιομυελίτιδα - Ακρωτηριασμοί
Τοξοβολία με αμαξίδιο ΠΗΓΗ
Σωστές θέσεις και στάσεις του σώματος Χατζηνικολάου Αλκιβιάδης
Παραολυμπιακό Άθλημα Μία παρουσίαση των: Μαρίνα Γαλογάβρα Μαρίνα Γαλογάβρα Γεωργία Πανούση Γεωργία Πανούση Μαρία Μρινοπούλου Μαρία Μρινοπούλου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ θέμα Εισαγωγή Ιστορικό Εξοπλισμός (στολή)
Κλασσικός αθλητισμός στο Γυμνάσιο
Αντιπτέριση (Μπάντμιντον)
ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ HANDBALL
Ένα παραολυμπιακό άθλημα
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΠΤΕΑ
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Συγκεντρωθείτε, Ρεε!!! Πέρκος, Ι., Στέφανος, PhD.
AMYNA Άμυνα σε παίκτη με μπάλα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ “ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ” Κίνηση, επεξεργασία και μαθησιακές προσαρμογές.
 Ο 16χρονος Λευτέρης κολυμπά από μικρός και είναι σήμερα από τους καλύτερους κολυμβητές της ομάδας του. Στους τελευταίους αγώνες που συμμετείχε (πρόσθιο.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΜΑΔΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. Προγραμματισμός – προετοιμασία. Η περίοδος προετοιμασίας πρέπει να περιλαμβάνει βελτίωση: όλων των μορφών της αντοχής.
Σεμινάριο εκπαιδευτικών Φ.Α Ροδόπης επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μαυρίδης Γεώργιος Χατζόπουλος Γεώργιος Κομοτηνή – Μάρτιος 2015.
Είναι η κινητική ικανότητα του ατόμου να αντιδρά γρήγορα σε ένα ερέθισμα και να εκτελεί κυκλικές ή άκυκλες κινήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή κινητική ταχύτητα.
Κίνηση επεξεργασία και Μαθησιακές Προσαρμογές ΟΝΟΜΑ: Ευαγγελία Γιαδανού.
Σενάριο Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω.
Προασκήσεις Διδακτικής του ελεύθερου & ύπτιου
Ανοιχτές δεξιότητες Δεξιότητες που πραγματοποιούνται σε ένα μεταβαλλόμενο και απρόβλεπτο περιβάλλον και απαιτεί από τους εκτελεστές να προσαρμόσουν τις.
ΜΠΑΤΖΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α.Μ Φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Μ.Π.Σ. «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» Κατεύθυνση ː «Πρόληψη- Παρέμβαση- Αποκατάσταση» Μάθημα ː.
Προπονητική ποδοσφαίρου
Παραολυμπιακοί αγώνες Βασιλική Μουσιώνη Ευδοκία Ντέμκα.
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
Διδακτική Κολύμβησης και Ασφάλειας στο Νερό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ. Προασκήσεις Διδακτικής για Πεταλούδα και Πρόσθιο.
ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ Κ. Ασωνίτου.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Πλουμίδου Βρεττούλα Πλουμίδου Βρεττούλα Α.Ε.Μ.: 806 Α.Ε.Μ.: 806 Ακαδημαϊκό Έτος ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ.
Η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στη φυσική αγωγή Φυσική κατάσταση, κινητικές και κοινωνικές δεξιότητες για όλους τους μαθητές Αν Καθηγητής Εμμανουήλ Κ.
Η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Εμμανουήλ Ζαχαράκης Επίκ. Καθηγητής
Αξιολόγηση Timed 10 meter walk (10 μέτρα βάδιση )
Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΡΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
9o ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Slalom.
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
ΖΩΝΗ Χώροι υπευθυνότητας ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 1. Καλύπτει την κορυφή.
Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων
Ποδόσφαιρο 5Χ5 Αθλητές με ΠΟΤ (προβλήματα όρασης – τύφλωση)
Ακόντιο Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Μυρτώ Παπαδοπούλου Φανή Παπαχρήστου
Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων
Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Παραολυμπιακοί Αγώνες
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΕΦΗΒΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ
Γιαννακοπούλου Γεωργία Θεοκλήτου Φοίβη
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αξιολόγηση ΤΟΜΕΑΣ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Timed 10 meter walk (10 μέτρα βάδιση ) Τοποθετούνται 2 ταινίες σε απόσταση 14 μέτρων και ορίζεται ενδιάμεση απόσταση 10 μέτρων. Καταγράφονται ο χρόνος και τα βήματα που απαιτούνται από τον εξεταζόμενο για την κάλυψη της απόστασης 10 μέτρων. Πραγματοποιούνται 4 προσπάθειες. Χρόνος 1……… 2……….3………4………. Βήματα 1………..2……….3………4……..

Αξιολόγηση The Time Stair Test (Ανέβασμα σκάλας) Αξιολογείται ο χρόνος που χρειάζεται ο εξεταζόμενος να ανέβει και να κατέβει 5 σκαλοπάτια (με πλαϊνά στηρίγματα) Χρόνος………. 1 min walking test Βάδιση 1 λεπτό Αξιολογείται η απόσταση που καλύπτει ο εξεταζόμενος σε 1 λεπτό χωρίς να τρέχει (20 μέτρα διαδρομή σε σχήμα οβάλ) Απόσταση…………

Αξιολόγηση ΤΟΜΕΑΣ: ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Στατική : Διατήρηση όρθιας θέσης χωρίς κράτημα ή βοήθεια (έως 20 sec) χρόνος……. sec. Άρση δεξιού ποδιού χωρίς κράτημα ή βοήθεια, (έως 10 sec) χρόνος ……..sec. Άρση αριστερού ποδιού χωρίς κράτημα ή βοήθεια, (έως 10 sec) χρόνος ……..sec.

Αξιολόγηση Δυναμική: Βάδιση πάνω σε ευθεία γραμμή 2 εκατοστά (έως 10 βήματα) ……….. Time Up and Go Test Αξιολογείται σε δευτερόλεπτα ο χρόνος που χρειάζεται ο εξεταζόμενος για να σηκωθεί από μια καρέκλα να βαδίσει μια απόσταση 3 μέτρων να γυρίσει και να καθίσει πάλι στην καρέκλα. Χρόνος……….

Αξιολόγηση ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΥΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ: 30 sec Sit to Stand Test (Από την καθιστή στην όρθια θέση) Αξιολογείται η ικανότητα του εξεταζόμενου να σηκωθεί και να καθίσει για όσες φορές μπορεί μέσα σε 30 δευτερόλεπτα σε μια καρέκλα χωρίς πλαϊνά υποστηρίγματα. Επαναλήψεις……

Αξιολόγηση 30 sec Lateral Step UP Test Ο εξεταζόμενος στέκεται δίπλα σε σκαλοπάτι ύψους 21 cm και τοποθετεί το ένα κάτω άκρο στο σκαλοπάτι. Αξιολογείται η ικανότητα του εξεταζόμενου να τοποθετήσει όσες φορές μπορεί το άλλο του πόδι στο σκαλοπάτι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. (Επαφή του ποδιού με το έδαφος ως επανάληψη) Δεξί………. Αριστερό…… ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΥΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ: Ρίψη μπάλας βάρους 1 κιλού, με το ένα χέρι, (μέτρα) …………

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στίβος - Δρόμοι Κατηγορίες με αμαξίδιο όρθιοι 100, 200, 400, 800, 1500μ

Στίβος - Ρίψεις Σφαιροβολία, Δισκοβολία, Ακοντισμός σε ειδικά διαμορφωμένη καρέκλα, ύψους μέχρι 75 εκ

Τοξοβολία δεξιότητα, ακρίβεια, δύναμη και ικανότητα συγκέντρωσης όρθιοι ή καθιστοί.

Κολύμβηση Θεραπεία, ψυχαγωγία, άσκηση Συντονισμός, ενδυνάμωση 10 κατηγορίες, S1-S10, για το ελεύθερο, το ύπτιο, την πεταλούδα 8 κατηγορίες, SB2-SB9, για το πρόσθιο Κατάταξη ανάλογα με το στυλ Εκκίνηση από το νερό ή βατήρα

Ιππασία Χαλάρωση, αποκατάσταση και βελτίωση κινητικών δεξιοτήτων Άθλημα: αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας

Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο Δύναμη, αντοχή συντονισμός Ντρίπλα ανά 3 ωθήσεις

Boccia Αυτοσυγκέντρωση, συντονισμό, δυνατότητα ελέγχου των μυών, ακρίβεια, ομαδικότητα, συνεργασία και στρατηγική. Στόχος των παικτών είναι να προωθήσουν τις 6 δερμάτινες κόκκινες ή 6 μπλε μπάλες τους, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια άσπρη μπάλα- στόχο, που καλείται “jack”. Ατομικό, ζευγάρια, ομάδες

Πόδοσφαιρο 7x7 Μήκος 75 μ πλάτος 55μ Δεν ισχύει ο κανονισμός του οφ σάιντ (off side) Η επαναφορά της μπάλας μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να γίνει και με το ένα χέρι

Σκοποβολή Όρθιοι ή καθιστοί

Ράγκμπι με αμαξίδιο Στόχος της ομάδας που έχει την μπάλα είναι να περάσει στο αντίπαλο τέρμα Γήπεδο μπάσκετ Βασικές περιοχές 3 αμυντικοί μέχρι 10 sec Ντρίπλα, μεταβίβαση σε 10 sec

Άρση βαρών σε πάγκο Οι αθλητές ή οι αθλήτριες αγωνίζονται από ύπτια θέση (ανάσκελα) πάνω σε ειδικά διαμορφωμένο πάγκο. η αδυναμία έκτασης του αγκώνα να μην ξεπερνά τις 20 μοίρες. Έκταση, κάμψη και έκταση

Επιτραπέζια αντισφαίριση Οι αθλητές αγωνίζονται με αμαξίδιο ή όρθιοι και κατατάσσονται σε 10 κατηγορίες Ταχύτητα, γρήγορες αντιδράσεις Οπτικο κινητικός συντονισμός

Ξιφασκία άθλημα υψηλών απαιτήσεων προσαρμογής, οργάνωσης και υπομονής. Οι ξιφομάχοι φορούν, για την προστασία τους, γιλέκο και ζακέτα, μάσκα και γάντι

Ποδηλασία  δίτροχο, τρίτροχο  Ισορροπία,  φυσική κατάσταση αμφίπλευρος συντονισμός

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Κολύμβηση Γενικές κατευθύνσεις  Θερμοκρασία 34°  Καλή υποστήριξη, αργές κινήσεις  Εξοικείωση (κατακόρυφη θέση)  Αναπνευστικές ασκήσεις  Έλεγχος κεφαλιού  Ύπτια θέση σε αρχικά στάδια  Χρησιμοποίηση βοηθητικών μέσων  Συμμετρικές ασκήσεις