ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΜΣ Περιβαλλοντική & Οικολογική Μηχανική Μέθοδοι Έρευνας Πέμπτη 10 Μαίου 2012 Ηρακλής Πολατίδης, Δίας Χαραλαμπόπουλος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
MULTI-CRITERIA DECISION MAKING FOR RENEWABLE ENERGY RESOURCES PROJECT CO-FUNDED BY THE EUROPEAN COMMISSION UNDER THE EESD 5th FRAMEWORK PROGRAMME ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ.
Advertisements

1 Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ XML ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ : ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ επιμέλεια : ΡΑΜΜΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΑΘΗΝΑ 2007 Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας –
«Ενέργεια χωρίς Σύνορα», Μάιος 2008, Αθήνα Renewable Energy Sources Necessity, trends and perspectives Dr. P. Κ. Chaviaropoulos CRES Renewable Energy Sources.
Η νέα προγραμματική περίοδος για την Ελλάδα στην «Ευρώπη 2020»
Τεκμηρίωση λογισμικού. Η τεκμηρίωση μιας κλάσης είναι πολύ σημαντική γιατί αποτελεί την εικόνα της προς τον έξω κόσμο. Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει.
Βιβλιογραφική Αναζήτηση: αναλυτική παρουσίαση και εφαρμογή της Βιβλιογραφικής Βάσης SCOPUS Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Βιβλιοθήκη και Κέντρο.
«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Αιτίες, συνέπειες και δυνατότητες άμεσης βελτίωσης» Οι κρίσιμοι τομείς της οδικής ασφάλειας και στάθμευσης, όπου λόγω της αδικαιολόγητης.
KANTOR Management Consultants Το Ενεργειακό δίλημμα της χώρας – Αναπτυξιακό και Γεωπολιτικό Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014 Μεταρρυθμίσεις με το Βλέμμα στο Μέλλον.
Μαίρη Κουτσελίνη Πανεπιστήμιο Κύπρου. - Τέσσερα χρόνια μετά …  Δεν είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε τα Αναλυτικά Προγράμματα που θα μας λύσουν προβλήματα 
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Αγροδιατροφικών Προϊόντων. Συσκευασία ενός πρωτογενούς αγροτικού προϊόντος ονομάζεται η περικάλυψη του από κάποιο ειδικό υλικό που χρησιμοποιείται.
Click to add Text Σπάνια ζώα Μαργιάννα,Ελεάννα. Λεοπάρδαλη Αμούρ Ρινόκερος της Σουμάτρα Γιγαντιαίο καλαμάρι Αγριόγατα Πρίστης ή «ξυλουργός καρχαρίας.
Σχεδιασμός των Μεταφορών Ενότητα #2.2: Η πολιτική των μεταφορών στην Ευρώπη. European framework. Δρ. Ναθαναήλ Ευτυχία Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών.
Click to add Text Φυσικά φαινόμενα Μαργιάννα Άννα ΣΤ’1.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ.
Τριμηνιαία Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία
Χρήστος Τζεκίνης (σελ:21-28)
ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Νομική Σχολή
Έρευνα δράσης (action research) Η έρευνα δράσης είναι μια ερευνητική διαδικασία που οι ίδιοι οι άνθρωποι της πράξης διενεργούν, με στόχο να βελτιώσουν.
Ενεργειακές Πρώτες Ύλες
Τεχνολογία Επικοινωνιών
Σύνθημα: Ενωμένοι στην πολυµορφία
Δρ Γεώργιος Σκόδρας Επίκουρος Καθηγητής
ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Ρ. ΚΑΛΟΥΡΗ
6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές 2015 (Edu Didactics 2015): Συνδέοντας διδακτικές, ικανότητες και στάσεις απέναντι στην εκπαιδευτική.
Μεθοδολογία έρευνας και στατιστική
Εισηγητής: δρ. Χρήστος Λεμονάκης
Εφαρμογές – Γεωργική Πολιτική και Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων
Εργασία, ψυχαγωγία, κατάρτιση
Εισαγωγή στην επιλογή μονάδων και τη δειγματοληψία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
να ζήσει μέχρι και 60 μέρες χωρίς τροφή, αλλά όχι πάνω
Τουρισμός Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Βδομάδα 10_14/3/16 Στόχοι Revision.
Εργαστήριο 5 «Παραγωγή φυταρίων - Φυτώρια»
Δημιουργία εφαρμογής διαχείρισης ψηφιακής βιβλιοθήκης
Τεχνολογία γ΄ γυμνασίου
ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ, ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Διδάσκοντας και Αξιολογώντας το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο Βασιλική Δεμερτζή Περιστέρι, 5 Μαρτίου 2013.
Revision (family, occupation, shopping, making suggestions)
Revision (directions, home, past events, doctor, σε εστιατόριο)
ΘΕΩΡΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
Διοικητικό Συμβούλιο ΣΦΕΕ 15 Οκτωβρίου 2014 Ημερήσια Διάταξη
Πρόγραμμα Κοινωνικοοικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες
ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΕΙΣ (Γενικά)
Εφαρμογή 1: Μια πρώτη, μινιμαλιστική ιστοσελίδα
«Η ΜΑΣΚΟΤ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (Μ.Ε.Τ.)»
ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
«Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) «Εφαρμοσμένη Νευροανατομία»
εισαγωγή στην έννοια του Αλγόριθμου & Προγραμματισμού
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Σκέψεις και προβληματισμοί πάνω στη μετεξέλιξη των Ελληνικών λιμανιών
Μάθημα 4: Ο Ήλιος, το μόνο Άστρο που επηρεάζει τη ζωή μας
Μοροπούλου Αντωνία, Κωνσταντή Αγορίτσα
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Παναγιώτης Παπασταματίου
ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ρευστά, Πίεση, Άνωση Το φαινόμενο της Πλεύσης-Βύθισης και οι παράγοντες που το επηρεάζουν ΕΦΕΙΑ 8ο μάθημα.
Μάθημα [GD2011]: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Υλικά και Δραστηριότητες Διδασκαλίας Μαθηματικών ΙΙ
Εισαγωγή στην Πληροφορική Κωδικος Διαφανειών: ΑΟΑ183
РАДИОАКТИВТІК.
Από 26 Φεβρουαρίου ως 28 Μαΐου 4 Μαρτίου 24 Φεβρουαρίου –
Илмий раҳбар доц.в.б.Тастанов Н.А.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ 2018
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΜΣ Περιβαλλοντική & Οικολογική Μηχανική Μέθοδοι Έρευνας Πέμπτη 10 Μαίου 2012 Ηρακλής Πολατίδης, Δίας Χαραλαμπόπουλος Εργαστήριο Διαχείρισης Ενέργειας http//:

Προτεινόμενα περιοδικά μέσω της δικτυακής πύλης sciencedirect [ – Access full text articles Energy Policy Energy Ecological Economics Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Περιβάλλοντος

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΧΩΡΕΣ  ΕΚΤΑΣΗ  ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

European Commission Research & Development (R&D) 7 th Framework Programme

7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο

Πως γράφουμε μια επιστημονική εργασία

«Είδη» εργασιών Σεμινάριο Διπλωματική, πτυχιακή εργασία Εργασία ΜΔΕ Διδακτορική διατριβή

Μέρη εργασίας Τίτλος Περίληψη, Λέξεις κλειδιά Εισαγωγή Βιβλιογραφική Έρευνα Ανάπτυξη του ‘μοντέλου’ Εφαρμογή του ‘μοντέλου’. Case-study Αποτελέσματα Συζήτηση Συμπεράσματα Βιβλιογραφία Παραρτήματα

Τίτλος Αποδίδεται όσο δυνατόν πιο περιγραφικά το θέμα και (εάν είναι δυνατόν) τα νέα στοιχεία της εργασίας Θα πρέπει να συνδυάζει τα γενικά με τα ειδικά στοιχεία της έρευνας Να μπορεί να κερδίσει το ενδιαφέρον Σε περίπτωση paper να ταιριάζει με το χαρακτήρα του περιοδικού

Περίληψη Σε περιορισμένη έκταση (συνήθως γύρω στις λέξεις για εργασίες ή σε 1-2 σελίδες για εργασίες τίτλου) παρατίθονται: οι στόχοι της έρευνας, η προβληματική που αναπτύσσεται, οι βασικές μεθοδολογικές γραμμές και τα κύρια αποτελέσματα και νέα ευρήματα της εργασίας

Περίληψη Η περίληψη (abstract) αποτελεί την «βιτρίνα» της εργασίας. Η προσοχή του αναγνώστη θα προσελκυθεί από το πιο ιδιαίτερο «έκθεμα» (τον τίτλο) αλλά το εάν τελικά διαβάσει την εργασία εξαρτάται από την περίληψη που συνοψίζει την ίδια την εργασία.

Λέξεις-Κλειδιά Σπάνια υπερβαίνουν τις 6. Είναι σημαντικές γιατί σκιαγραφούν με «συμπυκνωμένο» τρόπο τα χαρακτηριστικά και το γνωστικό αντικείμενο της έρευνας Βασική σημασίας λόγω των μηχανών αναζήτησης σε ηλεκτρονική ανάλυση βιβλιογραφίας

Εισαγωγή Εισάγει τον ιδιαίτερο προβληματισμό της εργασίας Περιγράφει με σαφήνεια τους στόχους που θα προσεγγιστούν: α) να υπάρχει συμφωνία με τα αποτελέσματα β) να αποφεύγονται μαξιμαλιστικές επιδιώξεις γ) να επιλέγονται «βολικές» διατυπώσεις και να διατυπώνονται προσεκτικά δ) να παρουσιάζεται με όσο το δυνατόν πιο καθαρό τρόπο η υπόθεση εργασίας (cleat testable hypothesis)

Εισαγωγή Βασικής σημασίας γιατί θέτει σκοπό της έρευνας Θα διαβαστεί από όλους Δίνει τον προσανατολισμό της εργασίας

Βιβλιογραφική Έρευνα Ανατρέχει ή ακόμα και παρουσιάζει τις βασικές γνώσεις για το ζήτημα που θα αναλυθεί (το «ιστορικό» της περίπτωσης) Παραθέτει τις πιο πρόσφατες εργασίες και ενημερώνει με ακρίβεια σε ποιο σημείο βρίσκεται η έρευνα τη δεδομένη χρονική στιγμή

Ανάπτυξη του ‘μοντέλου’

Αποτελέσματα Σε αυτή τη θέση παρουσιάζονται τα ευρήματα της εργασίας τεκμηριωμένα και υποστηριζόμενα από τη στατιστική επεξεργασία

Συζήτηση Αρχικά υπενθυμίζονται σε συντομία οι βασικές γνώσεις από τη βιβλιογραφία και οι στόχοι της συγκεκριμένης εργασίας. Στη συνέχεια αρχίζουν και παρουσιάζονται τα επιμέρους αποτελέσματα αλλά με πολύ υψηλή ανάλυση και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία. Στο κεφάλαιο των Αποτελεσμάτων τα ευρήματα παρατέθηκαν «γυμνά» με μόνη τους υποστήριξη τα στατιστικά μεγέθη ενώ τώρα επενδύονται και λεκτικά. Για την αιτιολόγηση γίνεται ευρεία χρήση της βιβλιογραφίας.

Συζήτηση Επισημαίνει τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης έρευνας Διατυπώνει την τελική μορφή των ευρημάτων και ανακεφαλαιώνει την επίτευξη (ή όχι) των στόχων της εργασίας Σχολιάζει τα αποτελέσματα σε σχέση με όσα είχαν βρεθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή Εντάσσει στο ευρύτερο πλάνο τα ευρήματα και προσπαθεί, όσο είναι δυνατό, να φτάσει σε ένα γενικευμένο πρότυπο.

Βιβλιογραφία Παρατίθενται όλες οι πηγές (εργασίες, βιβλία αλλά ακόμα και δικτυακοί τόποι) που χρησιμοποιήθηκαν ή αναφέρθηκαν στην εργασία. Ο τρόπος παρουσίασης της βιβλιογραφίας ποικίλλει ανάλογα το περιοδικό (τρόπος γραφής των ονομάτων και των αναφερόμενων εντύπων, χρήση σημείων στίξης, γραμματοσειρά κτλ) Κάθε αναφορά στο κυρίως μέρος της εργασίας θα πρέπει να βρίσκεται και σε αυτό το σημείο

Γενικά σημεία Για να αποφεύγεται το χάσιμο χρόνου θα πρέπει από την πρώτη υποβολή της η εργασία να είναι καλογραμμένη και πολλές φορές «χτενισμένη» για σφάλματα που ακόμα και όταν είναι μικρά και επουσιώδη αμαυρώνουν τη γενική εικόνα του κειμένου και καθιστούν περισσότερο χρονοβόρα τη διαδικασία αναθεώρησης και διόρθωσης της.

Γενικά σημεία Είναι πάντα ωφέλιμο να διαβάζουν την εργασία και άλλοι ερευνητές που είναι αποστασιοποιημένοι και μπορούν να κάνουν σχόλια που ενδεχομένως διαφεύγουν της προσοχής του συγγραφέα («τα πολλά ζευγάρια ματιών βλέπουν καλύτερα από το ένα»). Σε περίπτωση που πρόκειται για εργασία που θα δημοσιευτεί στα αγγλικά καλό θα είναι να γίνεται γλωσσικός έλεγχος

Γενικά σημεία Το ύφος γραφής ποικίλλει αρκετά ανάμεσα στα διάφορα έντυπα ή στους τύπους εργασιών. Συνήθως αποφεύγεται το ιδιαίτερα γλαφυρό και προτιμάται το στρωτό, «συμπαγές» και λιτό στυλ. Στις εργασίες τίτλων (γενικότερες) ο συγγραφέας είναι πιο ελεύθερος στην επιλογή της γλώσσας και στη δομή του κειμένου

Αναθεώρηση - Διόρθωση Αφού η εργασία παραληφθεί από το περιοδικό ο υπεύθυνος για το ορισμένο γνωστικό αντικείμενο (editor) κάνει μια πρώτη ανάγνωση του κειμένου και εξασφαλίζει ότι τηρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να δημοσιευτεί η εργασία στο έντυπο. Έπειτα και αν κρίνει ότι η διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί στέλνει το κείμενο σε ανώνυμους (για τον συγγραφέα) κριτές (reviewers). Συνήθως είναι 2-4 ανάλογα με τη στρατηγική του περιοδικού

Αναθεώρηση - Διόρθωση Οι κριτές αναλύουν εξονυχιστικά το κείμενο και διατυπώνουν τις θέσεις τους και/ή πιθανές ενστάσεις. Το κάθε σχόλιο των κριτών είναι διεξοδικά τεκμηριωμένο και απαιτεί από το συγγραφέα συγκεκριμένες λύσεις. Σκοπός των κριτών δεν είναι να απορρίψουν την εργασία αλλά να φροντίσουν το κείμενο που τελικά θα δημοσιευτεί να είναι όσο άρτιο και τεκμηριωμένο γίνεται.

Αναθεώρηση - Διόρθωση Τα σχόλια των κριτών σχετίζονται με κάθε πτυχή της εργασίας: γλωσσικά, μεθοδολογικά, υφολογικά, τυπογραφικά, ερμηνευτικά και σχεδιασμού της όλης μελέτης. Μπορεί να εισηγηθούν αποδοχή (acceptance), μικρής κλίμακας διορθώσεις (minor revision), μεγάλης κλίμακας διορθώσεις (major revision) ή απόρριψη (rejection)

Αναθεώρηση - Διόρθωση Στην περίπτωση των αλλαγών μεγάλης κλίμακας μπορεί να ζητηθούν ακόμα και επιπλέον πειράματα ή επανατοποθέτηση των στόχων με ριζική αλλαγή στη δομή της εργασίας. Τα σχόλια και το κείμενο συχνά διαβάζονται και από τον βασικό εκδότη (Editor in chief, Senior Editor) του περιοδικού ο οποίος έχει την τελική ευθύνη για απόρριψη ή υποβολή εκ νέου (resubmission) της εργασίας.

Αναθεώρηση - Διόρθωση Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις αποστέλλονται στους συγγραφείς. Σε περίπτωση που απαιτούνται αλλαγές δίνεται πίστωση χρόνου (από 2 μέχρι 6 μήνες ανάλογα με το περιοδικό) για να ξαναϋποβληθεί η διορθωμένη μορφή της εργασίας.

Αναθεώρηση - Διόρθωση Στις εργασίες τίτλου ο επιβλέπων καθηγητής, η συμβουλευτική επιτροπή και η εξεταστική επιτροπή μπορούν να κάνουν σχόλια τα οποία σημειώνουν πάνω σε ανάτυπο της εργασίας ώστε ο φοιτητής να τα λάβει υπόψη του στην τελική μορφή του κειμένου

Ευχαριστώ για την παρουσία σας