ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Πρελορέντζου Μαρία (21128) 8 ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης ( 25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας )

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΑΝΘΡΩΠΟΥΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΑΝΘΡΩΠΟΥ Βιολογία Α’ Λυκείου Επιμέλεια: Δημήτριος Θεοδωρίδης, Φυσικός.
Advertisements

Ανάλυση των παρακάτω: Πώς η νόσος επηρεάζει τη λήψη τροφής και τη διατροφική κατάσταση του ασθενούς Ο ρόλος της διατροφής στην αγωγή της κυστικής ίνωσης.
 Ο ρόλος της διατροφής στην καθημερινή ζωή και την άσκηση.  Τι ιδιαίτερες ανάγκες έχετε.  Ο ρόλος των θρεπτικών συστατικών στη διατροφή και την άσκηση.
1 Γεωργική Χημεία - Βασικές εργαστηριακές τεχνικές - διαλύματα, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου Γεωργική.
ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ. ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΙΣΧΙΟΥ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΙΣΧΙΟΥ Οι επιφάνειες της κεφαλής του μηριαίου καθώς και της κοτύλης απορροφούν τις πιέσεις Οι επιφάνειες.
ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ ΣΕ ΧΥΜΟΥΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ Δρ. Όλγα Γκορτζή.
Figwort (Σκροφουλάρια). Ανήκει στην οικογένεια των Scrophulariaceae. Συστατικά του είναι διάφορα αμινοξέα, φλαβονοειδή, ιριδοειδή. Επίσης περιέχει ποικίλα.
ΥΠΟΚΛΥΣΜΟΣ Είναι η εισαγωγή διαλύματος στο έντερο από το ορθό με καθετήρα (σωλήνα αερίων) ή ρύγχος.
 Τ º C λουτρού -> 25 º C  Σφαιρική φιάλη όγκου 250 ml  5 gr για ξηρό δείγμα ή 10 gr για νωπό δείγμα καλά λειοτριβημένων φύλλων ρίγανης, θυμαριού ή.
Η ενίσχυση της κτηνοτροφίας στη Νέα ΚΑΠ Εισήγηση: Πεβερέτος Παναγιώτης Πρόεδρος ΣΕΚ Μέλος ΔΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Απρίλιος, 2015 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή.
ΕΚΦΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Χημεία Γ΄Γυμνασίου Επίδραση των Διαλυμάτων Οξέων σε Μέταλλα Εισηγητής Στέφανος Κ. Ντούλας Χημικός MSc-MEd Συνεργάτης ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων.
Αιμόπτυση και Δύσπνοια σε ασθενή με Καρκίνο του Πνεύμονα Κυριάκος Π Καρκούλιας Επίκ. Καθηγητής Πνευμονολογίας.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΗΡΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΙΑΚΟΥ-ΛΟΜΝΙΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝ ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ: Πασχάλης Χαριζάνης Γ ΕΩΠΟΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
Υπό αυστηρά άσηπτες συνθήκες και σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε φαρμάκου.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2006 ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας Τμήμα Μαιευτικής ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ (ΜΑ0241) 3 η παράδοση.
1 Μετασυλλεκτικοί Χειρισμοί Γεωργικών Προϊόντων Ενότητα 1: Εισαγωγικές Έννοιες. Διδάσκων: Παπαιωάννου Χρυσούλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Τμήμα Τεχνολόγων.
ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΘΩΡΑΚΑ.
Διατήρηση της ενέργειας Θερμική ισορροπία
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΑΚΧΑΡΩΝ
Προβλήματα στην παραγωγή & εξαγωγή ποιοτικών ελαιολάδων
Αιμόπτυση και Δύσπνοια σε ασθενή με Καρκίνο του Πνεύμονα
Μετασχηματισμός Laplace συνέχεια
Υπολογισμός ροής χορήγησης ενδοφλέβιων διαλυμάτων
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΨΗΦΙΑ 61,60, 61,46, 61,55, 61,61 61,555  0,069 61,560,07 (Ν = 4) ζυγό τεσσάρωv δεκαδικώv ψηφίωv 0,0001 g ή 0,1 mg τέταρτoυ δεκαδικoύ ψηφίoυ.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ένα σώμα μπορεί να βρεθεί σε τρεις φυσικές καταστάσεις. Π.χ. Το νερό το συναντάμε στη φύση ως ΑΕΡΙΟ (υδρατμοί στα σύννεφα) ΣΤΕΡΕΟ.
Τμήμα κολύμβησης Ολυμπιακού
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 3 & 4 ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ.
Μέτρηση Μήκους – Εμβαδού - Όγκου
Μετουσίωση Πρωτεϊνών Επιμέλεια: Ηλίας Μαυροματίδης, ΕΚΦΕ Νέας Σμύρνης
Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου
ΖΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΑΝΑΠΝΟΗ.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
Μέθοδος Καθαρισμού Στερεών Οργανικών Ενώσεων
Απομόνωση νουκλεϊκών οξέων
2.2.1– Μείγματα.
Σύσταση και Ανάλυση Γλευκών και Οίνων (Θ)
Απομόνωση νουκλεικών οξέων
ΧΗΜΕΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ - ΕΜΒΑΔΟΥ – ΟΓΚΟΥ.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 5) Ηλ. Μαυροματίδης.
Εργασία Φυσικής.
Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Πετσιμέρη Ειρήνη
Μέτρηση Βάρους-Μάζας-Πυκνότητας
Περιεκτικότητα διαλύματος & εκφράσεις περιεκτικότητας
ΔΙΑΛΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΧΟΙ Με αυτή την άσκηση προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα φαινόμενα της διάλυσης των ουσιών και να αποδώσουμε τη σημασία τους στις καθημερινές.
Γιατί τα πλοία επιπλέουν; Από τον Νεύτωνα στον Αρχιμήδη
Μετουσίωση πρωτεϊνών (ωολευκωματίνης)
Πάγκαλος Σπύρος, Χαραλαμπάτου Λιάνα, Χημικοί, συνεργάτες Ε.Κ.Φ.Ε.
Μικροσκοπική παρατήρηση ζωικών κυττάρων
Μικροσκοπική παρατήρηση φυτικών κυττάρων
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ… Β΄ Λυκείου 3ο ΓΕΛ Εχεδώρου.
Αρχαιολογική ματιά στην Ελλάδα
Αιμόπτυση και Δύσπνοια σε ασθενή με Καρκίνο του Πνεύμονα
Ένα εξ’ ολοκλήρου εργαστηριακό μάθημα
Μεσογειακή διατροφή.
Ο Ασθενής που Βρίσκεται σε Κατάσταση Shock «Υπογκαιμικό shock» Νοσηλευτικές Διαγνώσεις και Παρεμβάσεις.
Στη μεταφορική κίνηση αιτία για την αλλαγή της κινητικής κατάστασης του στερεού είναι … …………… . η δύναμη Στην περιστροφική κίνηση αιτία για την αλλαγή.
Νοσηλευτική Φροντίδα ασθενών με προβλήματα από το ουροποιητικό
Εισαγωγή στερεών τροφών και θηλασμός
Αφήστε να κρυώσει στους 46-60° C.
ΤΡΑΧΕΙΟΤΟΜΗ.
ΕιΣαγωγη ΣτιΣ ΒιοϊατρικεΣ ΕπιΣτημεΣ- ΑΣφαλεια Βιοϊατρικων ΕργαΣτηριων
Παρασκευη φυτικου σαπουνιου
Μάθημα 1 Μεταφορά Νερού.
ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΚΦΕ Καρδίτσας.
Μέτρηση πυκνότητας Εργαστηριακή Άσκηση 2 B′ Γυμνασίου
Παιδικά γάλατα Τάξη – τμήμα : Β3β
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Πρελορέντζου Μαρία (21128) 8 ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης ( 25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας )

Γενικές πληροφορίες Στους Παιδικούς Σταθμούς εγγράφονται νήπια ηλικίας: από 2,5 ετών που αυτοεξυπηρετούνται (απαλλαγή από την πάνα), έως 4,5 ετών (εγγραφή στο νηπιαγωγείο). Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 τμήματα: μικρό τμήμα με παιδιά ηλικίας 2,5 - 3,5 ετών και μεγάλο τμήμα με παιδιά ηλικίας 3,5 - 4,5 ετών. Η προσέλευση των παιδιών ορίζεται από τις 7.00π.μ π.μ. Η αποχώρηση των παιδιών ορίζεται από τις – 15.45, ενώ για τα παιδιά που παραμένουν για ανάπαυση η αποχώρηση ορίζεται από τις μέχρι τις

Πλάνο ημερήσιου προγράμματος ΏρεςΔραστηριότητας 7.00 – 9.00 πμ Προσέλευση. Ελεύθερο παιχνίδι. Τακτοποίηση παιχνιδιών. Πλύσιμο χεριών – 9.30 πμ Πρωινό – πμ Κύκλος. Εισαγωγή θέματος της ημέρας. Ομαδικές δραστηριότητες πμ Ελεύθερο παιχνίδι. Τακτοποίηση παιχνιδιών. Πλύσιμο χεριών πμ Μεσημεριανό – πμ Αναχώρηση παιδιών. Μεσημεριανή ανάπαυση – πμ Απογευματινό. Αναχώρηση παιδιών. Ενασχόληση φοιτητή Προσέλευση φοιτητή (9.00 πμ). Συμμετοχή στο πρωινό. Απασχόληση παιδιών με θέματα διατροφής. Επίβλεψη παιδιών κατά το παιχνίδι. Συμμετοχή στο μεσημεριανό. Αποχώρηση φοιτητή (1.00 μμ)

1 ο εξάμηνο

Διατροφή των παιδιών (1) Η διατροφή των παιδιών καλύπτεται πλήρως από το Παιδικό Σταθμό σύμφωνα με επιλεγμένο διαιτολόγιο σε συνεργασία με παιδίατρο και διατροφολόγο. ΔευτέραΤρίτηΤετάρτηΠέμπτηΠαρασκευή Πρωινό 9.00 πμ. 200 ml γάλα πλήρες 30γρ δημητριακά πρωινού 1 φρούτο εποχής 200ml γάλα πλήρες 1 φέτα (30γρ) ψωμί 20γρ μαρμελάδα ή μέλι 1 φρούτο εποχής 200γρ γιαούρτι 2% 20γρ μέλι 1 φρούτο εποχής 200ml χυμό 1 φέτα (30γρ) ψωμί 1 βραστό αυγό 1 φρούτο εποχής 200ml γάλα πλήρες Τοστ 1 φρούτο εποχής Μεσημεριαν ό πμ. Κυρίως πιάτο: 200γρ φακόρυζο ή 200γρ φακές σούπα με καρότα Συνοδευτικό: 1 γιαούρτι 2% 1 φέτα (30γρ) ψωμί Κυρίως πιάτο: 120γρ κοτόπουλο ριγανάτο και 80γρ πατάτες φούρνου Συνοδευτικό: σαλάτα μαρούλι- ντομάτα Κυρίως πιάτο: 200γρ σπανακόρυζο ή 200γρ σπανακόπιτα Συνοδευτικό: 30γρ φέτα τυρί 1 φέτα (30γρ) ψωμί Κυρίως πιάτο: γρ μακαρόνια με κιμά ή γρ παστίτσιο ή γρ κιμά με κριθαράκι ή γιουβέτσι (120γρ μοσχάρι και 100γρ κριθαράκι) Συνοδευτικό: σαλάτα λάχανο-καρότο Κυρίως πιάτο: ψαρόσουπα (120γρ πέρκα και 100γρ ρύζι με πατάτα και καρότο) Συνοδευτικό: 1 φέτα (30γρ) ψωμί Σνακ 3.00 μμ. 1 φρούτο εποχής1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι 1 φρούτο εποχήςκουλουράκια (βουτήματα)1 φρούτο εποχής Φρούτα εναλλάξ: μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι, μανταρίνι, μπανάνα. Κρέας, πουλερικά, ψάρια: καλά μαγειρεμένα/βρασμένα. Σερβίρονται χωρίς πέτσα, κόκκαλα και ορατό λίπος. Οι ποσότητες αναφέρονται σε μαγειρεμένα τρόφιμα. Προσοχή στο αλάτι.

Δραστηριότητες (φρούτα) Μαθαίνοντας τα φρούτα: Τι είναι τα φρούτα; Ποια είναι τα φρούτα; Γιατί πρέπει να τα τρώμε; Τι υπάρχει μέσα στα φρούτα; Είναι ευχάριστο να τα τρώμε; Κάθε εποχή τρώμε όλα τα φρούτα; Κολλάμε τα φρούτα στον πίνακα με τις εποχές. Ακούμε τραγούδια για τα φρούτα: «Η παρέλαση των φρούτων» «Φρούτα φρουτ» «Ο γάμος του πρίγκιπα Λεμονή» Ζωγραφίζουμε τα φρούτα.

Δραστηριότητες (φρουτιέρα) Θυμόμαστε τα φρούτα: Ποια είναι τα φρούτα; Ποια τα αγαπημένα μας φρούτα; Δοκιμάζουμε τα φρούτα από το καλάθι. Κάνουμε κολάζ με γκοφρέ χαρτί φτιάχνοντας το καλάθι με τα φρούτα.

Δραστηριότητες (λαχανικά) Μαθαίνοντας τα λαχανικά: Τι είναι τα λαχανικά; Ποια είναι τα λαχανικά; Γιατί πρέπει να τα τρώμε; Τι υπάρχει μέσα στα λαχανικά; Πως αισθανόμαστε όταν τα τρώμε; Κάθε εποχή τρώμε όλα τα φρούτα; Διαβάζουμε το παραμύθι: «Μπλιαχ! Πάλι λαχανικά;» Ακούμε τραγούδια για τα λαχανικά: «Για πατάτα» «Το καρότο και η αγκινάρα» «Ο χορός των μπιζελιών» Ζωγραφίζουμε τα λαχανικά.

Δραστηριότητες (όσπρια) Μαθαίνοντας τα όσπρια: Τι είναι τα όσπρια; Ποια είναι τα όσπρια; Γιατί πρέπει να τα τρώμε; Τι υπάρχει μέσα στα όσπρια; Πως αισθανόμαστε όταν τα τρώμε; Πως καλλιεργούμε τα όσπρια; Φυτεύουμε φακές. Φτιάχνουμε μαράκες από όσπρια. Διαβάζουμε από το βιβλίο: «Υγεία και καθαριότητα» 1. Γιατί το φαγητό είναι απαραίτητο; 2. Συμβουλές για να τρώμε σωστά. 3. Για έναν ωραίο ύπνο.

Δραστηριότητες (ιστορία της ελιάς) Μαθαίνοντας για την ελιά: Τι είναι οι ελιές; Γνωρίζουμε ότι αυτή την εποχή οι αγρότες μαζεύουν τις ελιές; Μπορούν να παράγουμε και άλλα προϊόντα από τις ελιές; Πόσο συχνά το καταναλώνουμε; Πως παράγεται το ελαιόλαδο; Κολλάμε τα φύλλα στο βιβλίο της ελιάς. Διαβάζουμε το βιβλίο: «Λάδι κίτρινο» «Το παραμύθι της Ελιάς»

2 ο εξάμηνο

Διατροφή των παιδιών (2) Η διατροφή των παιδιών καλύπτεται πλήρως από το Παιδικό Σταθμό σύμφωνα με επιλεγμένο διαιτολόγιο σε συνεργασία με παιδίατρο και διατροφολόγο. ΔευτέραΤρίτηΤετάρτηΠέμπτηΠαρασκευή Πρωινό 9.00 πμ. 200 ml γάλα πλήρες 30γρ δημητριακά πρωινού 1 φρούτο εποχής 200ml γάλα πλήρες 1 φέτα (30γρ) ψωμί 20γρ μαρμελάδα ή μέλι 1 φρούτο εποχής 200γρ γιαούρτι 2% 20γρ μέλι 1 φρούτο εποχής 200ml χυμό 1 φέτα (30γρ) ψωμί 1 βραστό αυγό 1 φρούτο εποχής 200ml γάλα πλήρες 1 φέτα (70γρ) κέικ 1 φρούτο εποχής Μεσημεριαν ό πμ. Κυρίως πιάτο: 200γρ αρακά κοκκινιστό με πατάτες και καρότα Συνοδευτικό: 30γρ τυρί φέτα 1 φέτα (30γρ) ψωμί Κυρίως πιάτο: 200γρ κοτόσουπα Συνοδευτικό: 1 φέτα (30γρ) ψωμί Κυρίως πιάτο: 200γρ φασολάδα με λαχανικά ή 200γρ γίγαντες στο φούρνο Συνοδευτικό: 30γρ κασέρι 1 φέτα (30γρ) ψωμί Κυρίως πιάτο: Κρεατόσουπα με λαχανικά και ζυμαρικά (120γρ μοσχάρι και 100γρ ζυμαρικά ή 200γρ κρεατόπιτα με λαχανικά) Συνοδευτικό: 1 φέτα (30γρ) ψωμί ή σαλάτα μαρούλι-λάχανο Κυρίως πιάτο: 120γρ φιλέτο ψαριού λεμονάτο (πέρκα) 100γρ πουρές πατάτας Συνοδευτικό: σαλάτα ντομάτα-μαρούλι Σνακ 3.00 μμ. 1 φρούτο εποχήςΚουλουράκια (βουτήματα) 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι 1 φρούτο εποχής1 ποτήρι ανάμεικτο χυμό Φρούτα εναλλάξ: μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι, μανταρίνι, μπανάνα. Κρέας, πουλερικά, ψάρια: καλά μαγειρεμένα/βρασμένα. Σερβίρονται χωρίς πέτσα, κόκκαλα και ορατό λίπος. Οι ποσότητες αναφέρονται σε μαγειρεμένα τρόφιμα. Προσοχή στο αλάτι.

Δραστηριότητες (δημητριακά) Μαθαίνοντας τα δημητριακά: Τι είναι τα δημητριακά; Ποια είναι τα δημητριακά; Γιατί πρέπει να τα τρώμε; Ποια τρόφιμα ανήκουν στην ομάδα των δημτριακών; Πως αισθανόμαστε όταν τα τρώμε; Χρωματίζουμε τα δημητριακά. Κολάζ με δημητριακά.

Δραστηριότητες (γάλα) Μαθαίνοντας για το γάλα: Τι είναι το γάλα; Από που το παίρνουμε; Από πότε ξεκινάμε να πίνουμε γάλα; Τι είναι ο μητρικός θηλασμός; Πόσο συχνά το καταναλώνουμε; Πως φτάνει στο ψυγείο μας; Κολάζ για τη διαδικασία παραγωγής του γάλακτος. Διαβάζουμε το φυλλάδιο: «Ο κλυκλος παραγωγής του γάλακτος»

Δραστηριότητες (γαλακτοκομικά) Μαθαίνοντας για τα γαλακτοκομικά: Υπάρχει μόνο ένα είδος γάλακτος; Ποιά είναι τα γαλακτοκομικά; Από τι φτιάχνονται; Πως παράγονται; Διαβάζουμε τα φυλλάδια: «Τα είδη του γάλακτος» «Ο κύκλος παραγωγής τυριού» «Γαλακτοκομικά»

Δραστηριότητες (πρωινό) Μαθαίνοντας για το πρωινό: Γιατί πρέπει να τρώω πρωινό; Τι θα μπορούσα να επιλέξω να φάω στο πρωινό μου γεύμα; Μαθαίνοντας για τα γεύματα: Πόσα γεύματα πρέπει να τρ’ωμε μέσα στην ημέρα; Πόσα κύρια και πόσο ενδιάμεσα; Ζωγραφίζω το αγαπημένο μου πρωινό.

Δραστηριότητες (μεσογειακή πυραμίδα διατροφής) Μαθαίνω για τη Μεσογειακή Πύραμίδα Κολλάμε τα τρόφιμα στην πυραμίδα ανάλογα με τη συχνότητα που πρέπει να τα καταναλώνουμε. Ζωγραφίζουμε την πυραμίδα στο χαρτί μας.

Δραστηριότητες (το πιάτο μου) Μαθαίνοντας τι πρέπει να τρώω σε κάθε γεύμα: Κόβω χρωματιστά χαρτόνια. Κολλάω τα χαρτόνια στο πιάτο και τα αυτοκόλλητα με τα τρόφιμα, δημιουργώντας το πιάτο μου.

Δραστηριότητες (υγιεινά και ανθυγιεινά τρόφιμα) Μαθαίνοντας τα υγιεινά και ανθυγιεινά τρόφιμα. Διαβάζοντας το παραμύθι: «Η μαγική συνταγή της υγείας»

Δραστηριότητες (ο κύκλος του νερού)

Δραστηριότητες (το γαστρεντερικό μου σύστημα) Μαθαίνουμε για την πέψη της τροφής. Διαβάζουμε το παραμύθι: «Ο Μάκης Ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι» Κολάζ με το όργανα του πεπτικού μας συστήματος.

Ήταν υπέροχα...