Greek II Revision MRS DOXA EFSTATHIOU. Nominative and accusative case in singular.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Γη σε αριθμούς και εικόνες !!!!
Advertisements

Έτσι κάνουμε εμείς τα κορίτσια όταν
Στο διάλειμμα.
Σ.Κ.Α.Β.Ε.. Έπαθα Σ.Κ.Α.Β.Ε.; Πολύ φοβάμαι ότι, αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στα παρακάτω, όπως εγώ, τότε είτε χρειάζεστε διακοπές, είτε μια σύνταξη.
Πίστες. Συνεχίζουμε … ακάθεκτοι το λάδωμα; Κύριε Υπουργέ, Κύριοι συνάδελφοι  Το 2000 αγόρασα καινούργιο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο. Είχε από την εταιρία.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε.
Οριστικό άρθρο (ο, η, το) & Αόριστο άρθρο (ένας, μια, ένα)
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
Έτσι κάνουμε εμείς τα αγόρια όταν θέλουμε να ουρήσουμε!
ΕΠΟΧΕΣ.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Το δοντάκι μου χάλασε.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΠΟΙΗΜΑ Ένα όμορφο πρωινό αποφάσισα και εγώ τα παπούτσια μου να βγάλω για να μοιάσω σε κάποιον άλλο, ένα παιδί πολύ μικρό που δεν έχει παπούτσια να βάλει,
Ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Τ Ο ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ο μικρός Ανδρέας και δίπλα του παρουσιάζει το σχήμα τετράγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Σήμερα.
Κουίζ ! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ  Δες τις δηλώσεις που ακολουθούν.  Αποφάσισε ποιες, κατά τη γνώμη σου, είναι ορθές και ποιες λανθασμένες.  Πάτα F5 και.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Τ Ο ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Φόντο ένα κοριτσάκι με πορτοκαλί φόρεμα, πορτοκαλιά παπούτσια και πορτοκαλί λουλούδι στα μαλλιά. Υπάρχουν.
ΑΝΕΡΓΟΣ Ενας άνεργος κάνει αίτηση στή Microsoft για την θέση ενός εργάτη καθαριότητας.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
Η γαλοπούλα.
Μαθησιακά κέντρα: Το κουκλόσπιτο
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (1)
Τι έπρεπε να κάνω και δεν το έκανα ?  Δεν έπαιξα στον υπολογιστή !  Δεν έπαιξα με το κινητό του μπαμπά.  Δεν τσακώθηκα με τα αδέλφια μου.
Τ Ο ΤΡΊΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ένα κορίτσι η Ειρήνη και δίπλα της παρουσιάζει το τρίγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Ειρήνη.
ΚΟΥΛΑ, Η ΜΙΚΡΗ ΠΟΝΤΙΚΟΥΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ANIMATIONS Συνεργασία : 5 ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης 1 ου Δημ. Σχολείου Καρδίας Β΄Τάξη Πρόγραμμα eTwinning ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ.
Επισκέψεις τα Χριστούγεννα προσαρμογή από: Χριστίνα Γκριτζιώτη
Η Γη σε αριθμούς και εικόνες !!!!
1.Να λειτουργούν τα φρένα, το τιμόνι, το κουδούνι, τα φώτα και αν πλησιάζει να νυχτώσει. 2.Να έχεις τουλάχιστον ένα αριστερό καθρέφτη στο ποδήλατό σου.
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
Γρίφος 1ος Ένας έχει μια νταμιτζάνα με 20 λίτρα κρασί και θέλει να δώσει σε φίλο του 1 λίτρο. Πώς μπορεί να το μετρήσει, χωρίς καθόλου απ' το κρασί.
GREEK II LECTURE 4 MRS DOXA EFSTATHIOU. Απαντήσεις - Answers 1. Η Λίζα και ο Χοσέ είναι στην ταβέρνα/ στο εστιατόριο. 2. Θα φάνε για αρχή μια μελιτζανοσαλάτα,
Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU. 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί.
Greek I Lecture 7 Mrs Doxa Efstathiou. Answers  1. Aυτές είναι σε ένα πάρτι.  2. Όχι δεν θέλει μπίρα.  3. Ο Μπρους είναι από την Αυστραλία.  4.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Lesson 2 ΜΑΘΗΜΑ 2 GRE 101. Verbs in active and passive voice.
GREEK II LECTURE 5 MRS DOXA EFSTATHIOU. ANSWERS 1. ΣΩΣΤΟ 2. ΣΩΣΤΟ 3. ΛΑΘΟΣ 4. ΛΑΘΟΣ 5. ΛΑΘΟΣ 6. ΣΩΣΤΟ 7. ΣΩΣΤΟ 8. ΣΩΣΤΟ 9. ΣΩΣΤΟ 10. ΛΑΘΟΣ.
Lesson 3 Μάθημα 3 GRE 101 GREEK. Ουσιαστικά/Nouns: Αρσενικά ο Θηλυκά η Ουδέτερα το -ας ο αναπτήρας -η η μηχανή -ο το βιβλίο -ης ο χάρτης -α η ομπρέλα.
1 GREEK II LECTURE II MRS DOXA EFSTATHIOU. 2 3 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ- ANSWERS  1. Σωστό  2. Σωστό  3. Λάθος  4. Λάθος  5. Σωστό  6. Λάθος.
Lesson 10 GRE 101- GREEK ΜΑΘΗΜΑ 10. The future tense (type A) γυρίζω Θα γυρίσω Θα μαγειρέψω Θα κοιτάξω Θα γυρίσεις Θα μαγειρέψεις Θα κοιτάξεις Θα γυρίσει.
Αλγόριθμοι
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Η΄ Εξάμηνο Τμήματος Χρηματοοικονομικής.
Το βιβλίο αυτό έλεγε για τρία παιδιά τα οποία ήταν ο Διονύσης, η Ηλέκτρα και η Άννα που μια μέρα κανόνισαν να πάνε για μπάνιο. Όμως όταν χαλάρωναν άκουσαν.
FUNNY GAMES Παίξε Τώρα!.
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
ΑΝΕΡΓΟΣ.
ΑΝΕΡΓΟΣ.
Καλά αλλά γρήγορα γιατί έχω κανονίσει να βγω με τους φίλους μου.
ΤΙΤΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ
Edward de Bono’s Six Thinking Hats
Talking about future plans
Future events (revision) Health and body
11/2/16 Aims Object and Numbers
At a restaurant Talking about future plans
Topic and Grammar Past simple
Shopping (clothes) Adjectives
ΑΝΕΡΓΟΣ.
Κωνσταντινα Τζουμανεκα
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Βδομάδα 12_16/6/16 Θέλω να …..
Βδομάδα 9_10/3/16 Στόχοι The weather.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Review.
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Greek II Revision MRS DOXA EFSTATHIOU

Nominative and accusative case in singular

Nominative and accusative case in plural

 1. κόρες, γιους  2. βιβλία  3.Αγγλίδες  4. αδελφούς, αδελφές  5. φούρνοι  6. καθηγητές  7. γιατροί  8. υπολογιστές  9. κιλά πορτοκάλια  10. μαθήματα

Adjectives

 1.Αυτά τα αυτοκίνητα είναι ακριβά.  2. Βλέπεις εκείνες τις μηχανές;  3. Αυτές οι ομπρέλες είναι παλιές.  4. Εκείνοι οι γιατροί είναι καλοί.  5. Αυτά τα κουτάλια είναι μικρά.  6. Θέλετε εκείνους τους φτηνούς αναπτήρες;

2.Οι κάλτσες μου είναι ελληνικές. 3.Το καπέλο της είναι ελβετικό. 4.Η φούστα της είναι αγγλική. 5.Τα παπούτσια του είναι ισπανικά. 6.Το κοστούμι του είναι αμερικάνικο. 7.Οι γραβάτες του είναι γαλλικές. 8.Ο υπολογιστής της είναι γερμανικός. 9.Η τηλεόρασή μας είναι γιαπωνέζικη.

Colours

 2. καφέ  3. πορτοκαλιά  4. πράσινο  5. γκρίζες  6. μπεζ  7. κίτρινο  8.βυσσινιές, κόκκινες  9. μπλε

Future tense

 1. θα φτάσετε  2 θα γυρίσετε  3 θα είναι  4 θα παίξεις  5 θα έχουμε  6 θα καπνίσει  7 θα ψωνίσω  8 θα κλείσεις  9 θα ξέρουμε  10 θα αγοράσετε  11 θα περιμένεις  12 θα χορέψει

 1 θα γυρίσουν  2 θα φτιάξει  3 θα έχει  4 θα χορέψεις  5 θα πάμε  6 θα ανοίξετε  7 θα ψωνίσεις  8 θα πληρώσουμε  9 θα καπνίσει

Future tense

 2. θα βγούμε  3.θα δει  4.θα πιείτε  5.θα πλύνει  6. θα φάνε  7.θα μείνουμε  8.θα δώσεις  9.θα πεις  10.θα στείλει  11.θα μπει  12. θα φέρεις  13. θα βρω  14. θα πάρετε

 2.θα τηλεφωνήσω  3.θα ξυπνήσετε  4.θα μιλήσει  5.θα σταματήσεις  6.θα περπατήσουν  7.θα πεινάσουν  8.θα μπορέσουμε  9. θα οδηγήσετε  10. θα γίνει

Οι άντρες Ο καθρέφτες Οι καφέδες Οι καρέκλες Οι κουζίνες Οι βεράντες Οι τραπεζαρίες Οι φίλες Οι αδελφές Τα τραπέζια Τα κρεβάτια Τα δωμάτια Τα πλυντήρια Τα διαμερίσματα