ΕΠΙΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ 28/04/2014.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Έτσι κάνουμε εμείς τα κορίτσια όταν
Advertisements

Το αυτόματο ηλεκτρικό σίδερο
Έτσι κάνουμε εμείς τα αγόρια όταν θέλουμε να ουρήσουμε!
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Εργασία στην Οικιακή Οικονομία Βασίλης Λαμπρινος Α1
Πώς να καθαρίσετε το Air Condition σας…
Επιμέλεια ppt: Γιούλα Πάλλα
Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας
Η θάλασσα με τα ψάρια της
Διαφάνεια 1 Η στοματική υγεία είναι πολύτιμη. Διαφυλάξτε την.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Μανικιούρ - Πεντικιούρ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ - ΧΡΩΜΑ Εξουδετέρωση Δυσχρωμιών Ιδιομορφίες Μετώπου
Test PEYSTA.
Α΄ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Α΄ ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου
ΠΝΙΓΜΟΣ & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αιμορραγίες-Κατάγματα-Τραυματισμοί Σ.Σ.
ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΘΕΣΗ ΑΝΑΝΗΨΗΣ
Στεγνη περιποιηση του χεριου
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΚΤΙΝΩΝ
ΤΟ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Πρώτες Βοήθειες : Ο κοινωνικός άνθρωπος αρωγός στο συνάνθρωπο
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ - ΧΡΩΜΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΑΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΡΟΥΖ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ EYE – LINER ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ ΤΥΠΟΙ ΦΡΥΔΙΩΝ
ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ
5.1 MΗΧΑΝΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ 5.2 ΚΥΜΑ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Διαδικασία Αναζωογόνησης για Ενήλικες-Παιδιά-Βρέφη
Ένα τυχαίο μη ειδικευμένο άτομο έχει την πιθανότητα να κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΑ) περισσότερες από 6 φορές στη ζωή του και υπάρχει πιθανότητα.
ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ: ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
Μάντσιου Χρυσούλα Μπογιατζόγλου Θεανώ Σουλίδης Χρήστος
ΑΛΕΥΡΙ (σιτάλευρο): Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη ουσία. Το σιτάλευρο διαφέρει από.
ΤΟ ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣYΣΤΗΜΑ (ΣΚΕΛΕΤΟΣ) ΤΟY ΑΝΘΡΩΠΟY.
Εργαστήριο Χειρουργική Νοσηλευτική ΙΙ
ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΘΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΓΑΖΕΣ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ.
Μπάνιο.
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ- ΧΡΩΜΑ.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ F.D.T ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΔΕΣΜΟΙ.
ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΟΣΤΩΝ - ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ (1)
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΟΣΦΥΟΝΩΤΙΑΙΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ
ΜΑΘΗΜΑ 3o: 6/11/2015 ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΙΟΥΤΑ Α. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (MSc) ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’ ΤΜΗΜΑ ΒΟΗΘΟΣ.
Αποστολίδου Ευτέρπη Νοέμβριος 2011
Ανάπτυξη Εμβρύου - Τοκετός
Διάστρεμμα Στέφανος Πατεράκης - Φυσικοθεραπευτής ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Τα φαινόμενα της τήξης και της πήξης
Τριβή ολίσθησης με τη χρήση του Multilog
Διαχωρισμός μειγμάτων
Καλλιέργεια βακτηρίων
Ελεγχοσ ζωτικων σημειων
Βρίσκω το εμβαδό τριγώνου
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΝΥΧΙΑ.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ« ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ»-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Ας φτιάξουμε ένα ελέφαντα!
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ – ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ.
ΚΑΡΠΑ Διαδικασία Αναζωογόνησης για Ενήλικες-Παιδιά-Βρέφη.
Πρώτες βοήθειες & πρόληψη ατυχημάτων
ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΑΥΤΙ ΜΥΤΗ ΣΤΟΜΑ ΜΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΤΟΥΣΑ
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΕΠΙΣΤΑΞΗ & ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΙΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ 28/04/2014

Επιδεσμολογια: Είναι το κεφαλαιο που ασχολειται με τις ειδικες εφαρμογες, για κάθε μορφη επιδεσμων, για να πραγματοποιηθει με επιτυχια η περιδεση σε οποιοδηποτε σημειο η περιοχη στο σωμα μας, που χρειαζεται να γινει κατι τετοιο, ανεξαρτητα της αιτιας.

Οι επιδεσμοι είναι κομματια από υφασμα η αλλα ευκαμπτα υλικα (δικτυωτα κ.α), τα οποια είναι ετσι κατασκευασμενα (με ειδικη υφανση και σε ειδικα μετρα και σχημα πολλες φορες), που να μπορουν να επιδεσουν η να περιδεσουν μια περιοχη του σωματος μας.

Με την περιδεση πετυχαινουμε: -να συγκρατησουμε σε μια περιοχη γαζες και φαρμακα -να ασκησουμε ελαφρια πιεση για να σταματησουμε μικρες αιμορραγιες -να συμπλησιασουμε τα χειλη ενός τραυματος για καλυτερη επουλωση -να περιορισουμε τις κινησεις και να ελαττωσουμε τον πονο -να καλυψουμε το τραυμα για να αποφυγουμε μολυνσεις.

Οι επιδεσμοι διακρινονται σε: -τριγωνικους -κυλινδρικους -διαφοροι τυποι ελαστικων επιδεσμων και συνδετηρες. Ειδικη κατηγορια αποτελουν οι γυψινοι επιδεσμοι που προοριζονται για να κατασκευασουμε ναρθηκες.

ΕΠΙΔΕΣΗ ΚΕΦΑΛΙΟΥ: -χρειαζονται 2 επιδεσμοι 6-8 μετρων μηκος και 4-8 εκ ΕΠΙΔΕΣΗ ΚΕΦΑΛΙΟΥ: -χρειαζονται 2 επιδεσμοι 6-8 μετρων μηκος και 4-8 εκ. φαρδος -ο ενας καλυπτει κυκλικα το κεφαλι ενώ ο άλλος αρχιζει από τον αυχενα, κυκλικα και φτανει στο μετωπο -στο μετωπο και αυχενα οι 2 επιδεσμοι διασταυρωνονται, με τον καθετο επιδεσμο να περνα κατω από τους γυρους του κυκλικου, δηλ κατι που θυμιζει τις κινησεις <<8>>.

ΕΠΙΔΕΣΗ <<Η>>: -παιρνουμε ένα κομματι πανι ορθογωνιο και αφαιρουμε ένα κομματι από επανω και από κατω -σχηματιζεται ετσι ένα <<Η>> -τοποθετουμε το μεσαιο μερος στο πηγουνι και δενουμε τις 2 επανω ακρες στον αυχενα και τις 2 άλλες ,τις κατω ακρες αφου τις αναποδογυρισουμε πανω στο κεφαλι -βεβαια οι ακρες που θα δεθουν πανω στο κεφαλι πρεπει να είναι πιο μακριες απο τις άλλες.

ΕΠΙΔΕΣΗ ΜΥΤΗΣ: -σταθεροποιουμε έναν επιδεσμο στο ένα αυτι με τη βοηθεια μιας τρυπας που κανουμε στην ακρη του -περναμε τον επιδεσμο πανω από την μυτη και στην συνεχεια στο άλλο αυτι που μπαινει και αυτό μεσα στην τρυπα που εχει ο επιδεσμος στην άλλη πλευρα -τελος δενουμε τις ακρες στον αυχενα.

ΕΠΙΔΕΣΗ ΓΟΦΟΥ: -παιρνουμε 2 φορες τον επιδεσμο γυρω από τον μηρο και μετα λοξα γυρω από το υπογαστριο -παλι λοξα ξαναγυριζουμε στον μηρο και στην συνεχεια κανουμε μια στροφη στον μηρο και μια στο υπογαστριο κατά τον ιδιο τροπο.

ΕΠΙΔΕΣΗ ΔΑΚΤΥΛΟΥ: -αρχιζει από την βαση του δακτυλου -βαζουμε την ακρη του επιδεσμου στην βαση του δακτυλου μεχρι το νυχι και παλι κατω στη βαση από την άλλη μερια του δακτυλου -μετα τυλιγουμε το δακτυλο αρχιζοντας από την βαση μεχρις επανω και παλι κατω ως την βαση -μετα τυλιγουμε τον καρπο και ξαναγυριζουμε στη βαση του δακτυλου και συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο.

ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ: -είναι ένα παλαιο συστημα που χρησιμευει να τραβαει στην επιφανεια το αιμα η αλλα υγρα -συνισταται στην εφαρμογη στο δερμα ενός μικρου γυαλινου βαζου -εχει σχημα ημισφαιρικο η λιγο επιμηκης -εφαρμοζεται μετα την δημιουργια κενου στο εσωτερικο καιγοντας λιγο βαμβακι

Δυο τροποι εφαρμογης: -ενας που πραγματοποιειται σε δερμα ακεραιο και ονομαζεται βεντουζες ξηρες -ενας άλλος με εγχαραξη του δερματος πολύ επιφανειακη και μικρων διαστασεων που ονομαζεται βεντουζες κοφτες.

-ο ασθενης τοποθετειται σε αντιθετη πλευρα από την ενδιαφερομενη -απολυμαινουμε το δερμα με οινοπνευμα -δημιουργουμε το κενο στο εσωτερικο κάθε βεντουζας -βαζουμε φωτια στο βαμβακι και την εφαρμοζουμε στο δερμα που θα απορροφηθει στο εσωτερικο της βεντουζας

-την αφηνουμε στο σωμα του ασθενη για 3-5 λεπτα περιπου και τη βγαζουμε πιεζοντας το γυρω δερμα -στο τελος κάθε εφαρμογης μενει μια κηλιδα ιοχρους που διατηρειται λιγες μερες.

ΑΠΟΜΥΖΗΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ -παλια μεθοδος, ονομαζεται αφαιμαξη -χρησιμοποιουνται σκωληκες (βδελλες) -εχουν χρωμα κιτρινοπρασινο , βαρος 2 γρ -ζουν στα στασιμα νερα -τις βαζουμε σε βαζο με αμμο στο κατω μερος και νερο μεχρι το ένα τριτο

-η βδελλα εχει μια μυζιτικη βεντουζα και ένα στομα με 3 γναθους που φερουν 60-70 περιπου δοντια -στο μερος της ουρας υπαρχει μια άλλη βεντουζα που χρησιμευει αποκλειστικα στο ζωο για να προωθειται και να στηριζεται -το δηγμα του ζωου αναγνωριζεται από τη χαρακτηριστικη μορφη τριγωνικου αστερα -κάθε βδελλα αναρροφα περιπου 15 γρ. αιματος -η βδελλα επιπλεον εκκρινει μια αντιπηκτικη ουσια την ιρουδινη -όταν το ζωο τελειωσει την απομυζηση η εξοδος του αιματος μπορει να συνεχιζεται για μερικες ωρες οποτε το σταματουμε πιεζοντας το σημειο του δηγματος

-στην αφαιμαξη πρεπει να ξυρισουμε το υπο αφαιμαξη μερος αν χρειαστει και να το πλυνουμε με σαπουνι και νερο και τελος μονο νερο -εφαρμοζουμε μετα την βδελλα -σε μιση ωρα περιπου η βδελλα φουσκωνει από το αιμα και αποκολλαται μονη της -αν δεν αποκολλαται τοτε της κοβουμε την ουρα και την ραντιζουμε με ένα συμπυκνωμενο διαλυμα αλατος

-όταν η βδελλα αποκολληθει πρεπει να αφησουμε να βγει το αιμα για λιγο -μετα περιποιουμαστε το μερος με βαμμα ιωδιου με αποστειρωμενη γαζα και με πολύ βαμβακι -τελος επιδενουμε ελαφρα το σημειο.