Αναλυτικό Πρόγραμμα Μαθηματικών Δείκτες Επιτυχίας – Δείκτες Επάρκειας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ποιότητα και αποτελεσματικότητα στην εκπαίδευση. Παράγοντες που την επηρεάζουν Δρ Ειρήνη Ροδοσθένους, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων.
Advertisements

1 Η Σημερινή Κατάσταση της Κυπριακής Οικογένειας Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης, Intercollege.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Μάθημα 10ον.
Συνοπτικό Πρόγραμμα Προετοιμασίας Ομάδων στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.
1 Οικονομικού Κλίματος & Προσδοκιών Αποτελέσματα Έρευνας: Δεκέμβριος 2015.
ΔΙΑΤΑΡΑΧΈΣ ΔΙΑΤΡΟΦΉΣ Δήμητρα Παπαστεργίου Ψυχολόγος MSc 2015.
+ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ.
Μεταρρύθμιση Φορολογίας Εισοδήματος. Νέες Κλίμακες Φορολογίας Εισοδήματος Το εισόδημα από μισθούς ( συντάξεις ) και επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογείται.
Στρατηγικές επιβίωσης αποχωρισμένων αιτούντων άσυλο παιδιών στα κέντρα υποδοχής των νομών Λέσβου και Ιωαννίνων Χρύσα Γιαννοπούλου Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών.
1 FDL Group 1 ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής. 2 Τι είναι logistics ; Παγκόσμιος κύκλος εργασιών εταιρειών Logistics 2013 Ελληνικός Κ.Ε. εταιρειών Logistics.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ ΣΤΆΣΕΙΣ Δήμητρα Παπαστεργίου Ψυχολόγος MSc Λάρισα.
Στοιχεία Ψυχοδυναμικής Θεωρίας Κομοτηνή 02 /10/201 2 Θεοφάνης Βορβολάκος Ψυχίατρος Λέκτορας ΔΠΘ.
1 ΝΕΟΠΛΑΣΙEΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Χρήστος Ν. Χριστόπουλος, MD Ακτινοθεραπευτής - Ογκολόγος Ογκολογική Νοσηλευτική ΑΤΕΙ Πάτρας 2009.
Ανάπτυξη του Λόγου Ενότητα 4: Ζητήματα γλώσσας στην Εκπαίδευση Δήμητρα Κατή Σχολή Επιστημών της Αγωγής Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.
Οικονομικά Μαθηματικά
Κεφαλαιουχικές εταιρίες
Φάκελος υλικού του (υποψήφιου) εκπαιδευτικού & επαγγελματική ανάπτυξη
θεματικεσ μαθηματοσ Είδη επιστημονικών μελετών
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Μικρή ανασκόπηση….
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΥΛΙΑΔΗ ΣΤΕΛΛΑ, ΜΒΑ
Δρ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Λειτουργική ολοκλήρωση των πρωτεϊνών και επιλογή του προορισμού τους
Περιεχομενο σημερινου μαθηματοσ
Η καθιέρωση του σοσιαλισμού πριν το 1914
Εισαγωγή στην Κ.Δ. και ιστορία εποχής της Καινής Διαθήκης
ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ
Μαρία Σταυρινού Ιωάννης Παπαδόπουλος
ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ, ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Δομημένος Προγραμματισμός
Προσαρμογές.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Τι είναι η πληροφορία
Βασικές Έννοιες Αλγορίθμων
Τεχνολογικεσ εξελιξεισ στο υλικο υπολογιστων
Η Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό ξένη κυριαρχία
Η Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό ξένη κυριαρχία ( )
Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (ΔΕΠΠΣ) & Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (ΑΠΣ) Τρύφων Μαυροπαλιάς.
Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 4η (2016 – 17) Εξυπηρέτηση Πελατών Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
? Πώς … Πώς ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα αναγνωρίζει δεδομένα και εντολές;
θέμα: richard gloss το φαινομενο τησ διασπορασ
Διοίκηση ΜΜΕ και Επιχειρηματικότητα Διάλεξη 5η (2017 – 18) H Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Η Περίοδος της Κρίσης Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΟΙΗΣΗ VS ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ.
Βελτίωση Ποιότητας Υπηρεσιών του ΕΣΥ: του Νοσηλευτικού Προσωπικού
ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ κ. Αυδίκος Γρ. Ευάγγελος
Οικονομικού Κλίματος & Προσδοκιών
Επαναληπτική Διάλεξη (2017 – 18).
Συμβουλές για ένα υγιές βάρος
Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας
Απάτες στα Τρόφιμα και Ασφάλεια Τροφίμων Γιώργος Σάββα, Υγειονομικός Λειτουργός Υγειονομικές Υπηρεσίες, Ιατρικές Υπηρεσίες και υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας,
Επιτροπή Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό
ΝΈΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ (ΙΑΝ14) VS. ΕΓΚΡΙΘΕΝ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ (ΑΥΓ13)
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενών που βιώνουν Απώλεια, Θρήνο και Θάνατο
Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
ΜΥΙΚΗ ΣΥΣΠΑΣΗ.
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
Ανιχνεύοντας τη ρητορική online πληροφοριών:
ΟΜΟΙΟΠΤΩΤΟΙ ΟΝΟΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
Αιμιλία Γ. Ευθυμίου Δ.Ν. - Δικηγόρος
Κοφινάς Γεώργιος Καρδιολόγος-Εντατικολόγος
Πολιτικά κόμματα Ορισμός: Είναι μια μόνιμη οργάνωση, πρωταρχικός στόχος της οποίας είναι η συμμετοχή στις εκλογές και η άσκηση εξουσίας στο πλαίσιο μιας.
Ευρωπαϊκή Πολιτική για τη Γνώση
Ζορμπάς – Καζαντζάκης Συναίσθημα – Λογική
6η Επιμορφωτική Διημερίδα Ζ’ ΕΝΩΣΗΣ
Βιωματική άσκηση λήψης απόφασης: 6 καπέλα σκέψης
ΜΑΘΗΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ Ζ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΑΦΗΣ ΓΛΩΣΣΩΝ
Σεμινάριο -e – Τασούλα Βερβενιώτη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αναλυτικό Πρόγραμμα Μαθηματικών Δείκτες Επιτυχίας – Δείκτες Επάρκειας

ΑΠ Μαθηματικών Αναδιαμόρφωση της δομής από τη διδακτέα ύλη-στα Αναμενόμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα και στα αντίστοιχα Διδακτέα για την επίτευξη των Μαθησιακών Αποτελεσμάτων. Διδάσκω τον μαθητή Vs Διδάσκω την ύλη Το σχολικό έτος είναι έτος παρακολούθησης της εφαρμογής και ανατροφοδότησης των δεικτών.

 Οι κλίμακες περιγράφουν συνοπτικά τα Μαθηματικά που αναμένεται να αναπτύξουν οι μαθητές:  Για όλους  Για αυτούς που χρειάζονται τα Μαθηματικά σε σπουδές  Για αυτούς που θα ασχοληθούν με ανώτερα Μαθηματικά  Οι κλίμακες σε κάθε ενότητα είναι ιεραρχικά δομημένες, προχωρούν προοδευτικά.  Οι κλίμακες δεν είναι απόλυτα διακριτές.  Οι κλίμακες δίνουν την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να έχουν συνολική εικόνα των Μαθηματικών. Κλίμακες

Δομή ΑΠ Δείκτες Επιτυχίας  Τι οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν Δείκτες Επάρκειας  Τι οι μαθητές πρέπει να διδαχθούν

Δομή ΑΠ Δείκτες ΕπιτυχίαςΔείκτες Επάρκειας Οι δείκτες επιτυχίας εκφράζουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα με συγκεκριμένο και σαφή τρόπο και με τρόπο που μπορούν να αξιολογηθούν. Περιλαμβάνουν γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις. Περιγράφουν αποτελέσματα που έχουν αξία για το άτομο και την κοινωνία. Περιγράφουν έννοιες που είναι σημαντικές όχι μόνο για τους μαθηματικούς, αλλά και για όλους τους μαθητές.

Οι ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ δεν είναι στόχοι. Οι Στόχοι είναι γενικές και κατά το πλείστον αόριστες δηλώσεις που δείχνουν Προσδοκώμενα Μαθησιακά Αποτελέσματα, αλλά δεν αναφέρονται σε προαπαιτούμενα για σκοπούς Διαμορφωτικής Αξιολόγησης και Διδασκαλίας ΣΤΟΧΟΣ: Ο μαθητής να λύνει προβλήματα με 2 αγνώστους. Ως Αποτελέσματα δεν περιλαμβάνουν λειτουργική ανάλυση των συγκεκριμένων και διδακτέων μαθηματικών δεξιοτήτων, στάσεων. Δεν απαντούν στο Γιατί της διδασκαλίας για την αδυναμία του μαθητή και δεν οριοθετούν τα βήματα για τη βελτίωσή του.

Οι δείκτες επιτυχίας στηρίζονται και περιλαμβάνουν τις ικανότητες και τις διαστάσεις της μαθηματικής εκπαίδευσης. Μαθηματική Διάσταση Γλωσσική Διάσταση Πρακτική χρήση και εφαρμογές Δομή Μεθοδολογική Διάσταση Δυναμική Διάσταση Στάση απέναντι στα Μαθηματικά Διαστάσεις της μαθηματικής εκπαίδευσης

Δείκτης επάρκειας Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο μαθητής όταν τελειώνει κάθε τάξη από την προδημοτική μέχρι το τέλος Γυμνασίου/ Λυκείου σε κάθε μάθημα Χαρακτηριστικά = έννοιες, πληροφορίες, δεξιότητες, στάσεις, αξίες Επίπεδο επάρκειας

Δείκτες Επάρκειας  Επίπεδα Δραστηριοτήτων Περιλαμβάνουν τα ακόλουθα στοιχεία:  Προαπαιτούμενες γνώσεις: Από προηγούμενες τάξεις ή από άλλη ενότητα περιεχομένου  Νέες Έννοιες  Τις βασικές ενέργειες των εκπαιδευτικών: ώστε οι μαθητές μιας τάξης να αναπτύξουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που είναι αναγκαίες για την επόμενη τάξη και κατ’ επέκταση για το πανεπιστήμιο και τη μεταλυκειακή εκπαίδευση.  Παραδείγματα: Συγκεκριμενοποιούν το επίπεδο δυσκολίας που αναμένεται να κατακτήσουν οι μαθητές.

Επίπεδα δραστηριοτήτων Τα επίπεδα δραστηριοτήτων των δεικτών επάρκειας περιγράφουν με σαφήνεια:  Τι αναμένεται οι μαθητές να μάθουν σε μια τάξη, ώστε οι καθηγητές και οι γονείς να γνωρίζουν πώς να βοηθήσουν τα παιδιά τους.  Τις ανάγκες των μαθητών, ώστε να επιτύχουν στις σπουδές τους και στην καριέρα τους.  Τις μεγάλες ιδέες που ενοποιούν τις μαθηματικές έννοιες, π.χ. συναρτήσεις.

Δομή ΑΠ Δείκτες ΕπιτυχίαςΔείκτες Επάρκειας Επίπεδα ΔραστηριοτήτωνΜαθηματικές Πρακτικές Τι θα διδαχθεί Επίπεδο που θα πρέπει να φτάσουν όλοι οι μαθητές Υπάρχει σπειροειδής ανάπτυξη των εννοιών Πως θα διδαχθεί Περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές θα επεξεργαστούν τις μαθηματικές έννοιες και ικανότητες

Δομή ΑΠ Δείκτες ΕπιτυχίαςΔείκτες Επάρκειας Επίπεδα Δραστηριοτήτων Μαθηματικές Πρακτικές Προαπαιτούμενες Γνώσεις Νέες Έννοιες Ο εκπαιδευτικός αναπτύσσει δραστηριότητες ώστε οι μαθητές: Παραδείγματα:

Μαθηματικές Πρακτικές Οι μαθηματικές πρακτικές περιγράφουν ικανότητες που οι εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες πρέπει να επιδιώξουν να αναπτύξουν οι μαθητές τους. Αυτές οι μαθηματικές πρακτικές αναφέρονται σε σημαντικές «διαδικασίες και ικανότητες» με διαχρονική σημασία στη μαθηματική εκπαίδευση.

Δομή ΑΠ Δείκτες Επιτυχίας Δείκτες Επάρκειας Επίπεδα Δραστηριοτήτων Μαθηματικές Πρακτικές ΜΠ.1 Κατανόηση μέσω προβλήματος ΜΠ.2 Ποσοτική και αφηρημένη σκέψη ΜΠ.3 Ανάπτυξη ισχυρισμών και κρίση του συλλογισμού άλλων ΜΠ.4 Μοντελοποίηση

Δομή ΑΠ Δείκτες Επιτυχίας Δείκτες Επάρκειας Επίπεδα Δραστηριοτήτων Μαθηματικές Πρακτικές ΜΠ.5 Στρατηγική χρήση κατάλληλων εργαλείων ΜΠ.6 Ακρίβεια ΜΠ.7 Δομή των μαθηματικών ΜΠ.8 Κανονικότητα σε επαναλαμβανόμενο συλλογισμό

ΑΠ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ AP_math\dee_gym_mathimatika.pdf

ΑΠ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ata/programmata_spoudon.html ata/programmata_spoudon.html