Η yoga ΩΣ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ Μαρία Ζευγολάτη Μεταπτ. Γνωσιακή επιστήμη Συγκίνηση και Νόηση …της διάθεσης ανθρώπων με κατάθλιψη & των ελλειμμάτων αναγνώρισης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ ΟΡΙΣΜΟΣ-ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΣΤΑΔΙΟΠΟΙΗΣΗ
Advertisements

Γιόγκα Η εφαρμογή της στον σημερινό άνθρωπο και ωφέλεια στις
Ημικρανία: τι είναι, οι συνέπειες της και η σωστή αντιμετώπιση
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Time Management for System Administrators
Νερό και υγεία.
Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων
Σχεδιασμός προγραμμάτων άσκησης στο ΣΔ
πού ακριβώς θα πάτε την επόμενη φορά που θα έχετε όρεξη για «swapping»: Ανταλλακτικά παζάρια: 10 διευθύνσεις για swapping της Έλενας Μπούλια Η «μόδα»
Είδη δραστηριοτήτων   Η σωματική δραστηριότητα ορίζεται ως "οποιαδήποτε κίνηση του σώματος συνδέεται με μυϊκή συστολή, η οποία αυξάνει τις ενεργειακές.
Σταδιοποίηση του Προγράμματος Φυσικοθεραπείας και Άσκησης
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ
Σχεδιασμός και εφαρμογή δραστηριοτήτων αναψυχής στις κατασκηνώσεις
Νέα Εποχή θρησκεία ή περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ υπό Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου Τσιάκκα.
ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Μουστάκα Φρίντα, MSc, Med, PhD Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.
Αισθητική Σώματος Ι (Ε) Ενότητα 2: Τεχνικές μάλαξης και οδηγίες ηρεμιστικής μάλαξης Κατερίνα Δηλαβέρη, Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό Τμήμα Αισθητικής.
ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ – ΜΑΘΗΜΑ 2
ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ ΑΚΙΔΑ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 Σχεδιασμός - παρουσίαση : Λία Καλλίδου - Έλληνα Επικοινωνιολόγος - Πιστοποιημένη.
Φυσικοθεραπεία σε ειδικές πληθυσμιακές μονάδες Ενότητες 6-7: Ο ρόλος της άσκησης στην παιδική και εφηβική ηλικία Γεωργία Πέττα Τμήμα Φυσικοθεραπείας Ανοικτά.
.. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Σκοπός της έρευνας μας είναι να κατανοήσουμε τη σημασία και τις συνέπειες της διατροφής και της άθλησης στην υγεία έτσι, ώστε η.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διατροφολογίας Πρακτική άσκηση στην Κοινότητα Δημοτικό Γυμναστήριο Πετρούπολης Ελεάνα Νικολάου Α.Μ
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διατροφολογίας Πρακτική άσκηση στην Κοινότητα Δημοτικό Γυμναστήριο Πετρούπολης ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Α.Μ.
ETailer Kit Lenovo Yoga 510 (14", 15") 2015 Lenovo Internal. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όνομα-Επώνυμο
Προσαρμοσμένη Κινητική Δραστηριότητα Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative Commons εκτός.
ETailer Kit Lenovo Yoga Lenovo Internal. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όνομα-Επώνυμο
Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης.
Salome Panayiotou B’ Dimotiko Scholeio Daliou June 2016
Θέμα: “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΟΥ”
Ενότητα II Η χρήση της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας και οι ανοικτές πηγές εκπαίδευσης στην κατάρτιση για την επιχειρηματικότητα ως τρόπο ζωής.
Μετατροπή Σχήματος Ο/Σ σε Σχεσιακό Σχήμα
Εναλλακτικές θεραπείες
ΖΩΑ ΤΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ!
Αξιολόγηση Φυσικής κατάστασης σε άτομα με αναπηρία
Στάδια κινητικής Εξέλιξης
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Fitness (Χορός+Γυμναστική)
Ιφιγένεια Γεωργιάδου ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ www. hcc. edu
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ "LAUGHTER YOGA"
Νέες τάσεις – εξελίξεις στον Τουρισμό Υπαίθρου
Δημιουργία στόχων για Συναντήσεις, Συνέδρια και Εκδηλώσεις
Η Yoga ως θεραπευτικό μέσο
International Certification Για περισσότερες πληροφορίες
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΗ HIV/AIDS
Όνομα φοιτητή : Ιωάννης Παυλίδης (U151N0311)
Up for a Game?. The Game is called: FIND 1. Find the Light- Cigarette!
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΚΠ
Yogos filosofija.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 08:30-09:30 09:00-10:00 09:30-10:30 10:00-11:00
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
Το Σχεσιακό Μοντέλο Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
YOGA PRACTICE AS ADJUNCTIVE TOOL IN NON- PSYCHOTIC MENTAL HEALTH DISORDERS’ TREATMENT: BENEFITS, EFFECTIVENESS & FUTURE DIRECTIONS BA in Psychological.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η yoga ΩΣ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ Μαρία Ζευγολάτη Μεταπτ. Γνωσιακή επιστήμη Συγκίνηση και Νόηση …της διάθεσης ανθρώπων με κατάθλιψη & των ελλειμμάτων αναγνώρισης συναισθημάτων, ανθρώπων με σχιζοφρένεια

Περιλαμβάνει : Τεντώματα Ασκήσεις αναπνοής Στοχεύει στη βελτίωση : Της θέσης του σώματος Της λειτουργίας του Της ισορροπίας σώματος - πνεύματος ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η yoga Ασκήσεις εκγύμνασης του σώματος & ευλυγισίας

Με τον όρο κατάθλιψη εννοούμε μια κατάσταση θλίψης και μελαγχολίας η οποία χαρακτηρίζεται από συμπτώματα που διαρκούν πάνω από δύο εβδομάδες και είναι τόσο σοβαρά ώστε να επεμβαίνουν στην καθημερινότητα ενός ατόμου. θλίψηςμελαγχολίας ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από προβλήματα στην αντίληψη της πραγματικότητας.ψυχική διαταραχή Βέβαια δεν παρατηρείται οργανική βλάβη του νευρικού συστήματος του ασθενή, πλην όμως όλες οι επιστημονικές εργασίες επί του αντικειμένου αφήνουν να εννοηθεί την ύπαρξη μιας λεπτής νευροφυσιολογικής και χημικής δυσλειτουργίας μάλλον άγνωστης μέχρι σήμερα.νευρικού συστήματος Μάλιστα με τον όρο σχιζοφρένεια καλύπτεται ένα σύνολο νόσων με διαφορετικούς μηχανισμούς. Συνήθως τα άτομα με σχιζοφρένεια έχουν ακουστικές και οπτικές παραισθήσεις, παρανοϊκές ψευδαισθήσεις και αποδιοργανωμένη ομιλία και σκέψηπαραισθήσειςψευδαισθήσεις

ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 1 Πήραν μέρος 37 άτομα που έπασχαν από μείζονα μονοπολική κατάθλιψη σε μερική ύφεση. Οι ασθενείς λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή και την συνέχισαν κατά την διάρκεια του πειράματος. Σε τελική εκτίμηση υπολογίστηκαν τα αποτελέσματα όσων παρακολούθησαν τουλάχιστον 6 από τα 20 μαθήματα. Οι θέσεις yoga που χρησιμοποιήθηκαν θεωρούνται ότι βελτιώνουν την διάθεση και καταστέλλουν την κατάθλιψη. Η yoga ως συμπληρωματική ή εναλλακτική θεραπεία της κατάθλιψης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 1 Βελτίωση της διάθεσης των ασθενών. Οι μεταβολές γίνονται αισθητές στο επίπεδο του μαθήματος και στη διαχρονική βάση του πειράματος. Άτομα με συγκεκριμένη παθολογία κατάθλιψης ωφελούνται περισσότερο.

ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 2 Σημεία εστίασης : 1) μειωμένη αναγνώριση συναισθημάτων των άλλων 2) μειωμένη αλληλεπίδραση με το κοινωνικό σύνολο Μέθοδος : Αντιψυχωσικά σταθεροποιημένοι ασθενείς χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. η 1 η έκανε yoga, η 2 η γυμναστική και η 3 η ομάδα ελέγχου Καταγράφηκαν τα αποτελέσματα σε βάση 2 και 4 μηνών. Η yoga ως εναλλακτική θεραπεία των δυσλειτουργιών της σχιζοφρένειας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 2 Μόνο στην ομάδα yoga : Στατιστικά σημαντική βελτίωση αναγνώρισης των συναισθημάτων τρίτων. Βελτίωση κοινωνικής αλληλεπίδρασης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΩΝ Και στα 2 πειράματα οι συμμετέχοντες έπασχαν από ένα συγκεκριμένο είδος της υπό εξέταση ασθένειας, γεγονός που περιορίζει την γενίκευση των αποτελεσμάτων σε όλο το εύρος των ασθενειών.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ Καινοτόμα αντιμετώπιση ασθενειών που έως τώρα αντιμετωπίζονται κυρίως με φαρμακευτική αγωγή. Ολιστική μέθοδος που ενισχύει την επίδραση της ιατροφαρμακευτικής αγωγής σε μία κατεύθυνση εστιασμένη στην ισορροπία σώματος – πνεύματος. Εστίαση στη βελτίωση της αναγνώρισης των εξωτερικών ερεθισμάτων και της αλληλεπίδρασης με τους άλλους το οποίο λειτουργεί αναδραστικά.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Πραγματοποίηση των πειραμάτων σε ομάδες ασθενών με διαφορετικά είδη / συμπτώματα / ελλείμματα των ασθενειών για να οδηγηθούμε σε γενικά συμπεράσματα. Εφαρμογή των πειραμάτων σε μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού για πιο στατιστικά σημαντικά συμπεράσματα. Εφαρμογή και άλλων εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας π.χ.-> Ενασχόληση με τέχνες -> Επαφή με την φύση -> Δραστηριοποίηση σε εθελοντικές κοινωνικές ομάδες Για να διασφαλίσουμε τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας ! Μαρία Ζευγολάτη