Ι΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Μάιος 2014. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ Κοκκινομηλιώτη Ελένη Μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου Κασσιώπης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχ. Έτοσ.
Advertisements

“Σταγόνες ζωής, Ιστορίες για το βιβλίο του ΕΝΟ”
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
Socrates Comenius 1 Συνάντηση στο Βέλγιο – Antwerp 23 – 27 November Τίτλος προγράμματος: ¨Χρήση και εφαρμογές πληροφορικής τεχνολογίας στη διαδικασία μάθησης¨
Οι “multi-Διαστασεις” Των Multimedia
Ενότητα 7 Επιχειρηματολογικό Κείμενο
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Παίζω, γελάω, περνάω όμορφα»
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Τα πρώτα βήματα μιας κριτικής ανάγνωσης
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ» ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
Σεμινάρια Επιθεωρητών Φιλολογικών Μαθημάτων Φεβρουάριος – Μάρτιος 2012 Σόνια Κούμουρου, Σύμβουλος Λογοτεχνίας Βασιλική Σελιώτη, Φιλόλογος, Γραφείο Α.Π.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Γυμνασίων Οκτώβριος 2007.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ Ε΄ & ΣΤ΄ΤΑΞΕΩΝ.
Tο project από τα μάτια των μαθητών  ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Tο σχολείο χώρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου σε 9 διαφορετικά project, ανάλογα με το.
Οδηγίες συμπλήρωσης της φόρμας 3 Προθεσμία συμπλήρωσης μέχρι και 16 Ιουνίου.
«ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»
Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» 1 Ν. Αμανατίδης.
Γεωλογία – Γεωγραφία Β ΄ Γυμνασίου
Τίτλος Δραστηριότητας
Σεμιναριο 9 σεπτεμβριου 2014
Χρησιμοποιώντας τις ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα: ένα σχέδιο διδασκαλίας στη Νεοελληνική Γλώσσα της Γ‘ Γυμνασίου Άννα Αγγελοπούλου.
Ι΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 6 η -7 η Συνάντηση Οκτώβριος 2013.
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 « Εκπαιδευτικό υλικό και εφαρμογές για μαθητές με αναπηρία » Κ. Μπούκουρας.
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι Μάθημα 1 ο Διδάσκει : Βασίλης Τσελφές.
 Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι η εξοικείωση με τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης προκειμένου να αναζητήσουμε ένα τεκμήριο από τη συλλογή.
Διδάσκοντας κι εξερευνώντας την Τοπική Ιστορία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ «Στο βλέμμα του Μπάιρον»
Παρατηρήσεις 1ης Εργασίας – Οδηγίες Εκπόνησης 2ης Εργασίας
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΩΦΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Χριστίνα Γιασεμή Ειδική.
Διδακτική της Πληροφορικής
Πλαίσιο για την δημιουργία ενός επιτόπιου πειραματικού ηχομουσείου
Η προσθήκη της Τεχνολογίας στα μαθήματα που περιλαμβάνονται στο Γενικό Μέσο Όρο, μεγέθυνε την αξία της δίκαιης και αντικειμενικής αξιολόγησης των μαθητικών.
Γραπτή εργασία και παρουσίαση
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Ι΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Μάιος 2014
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Κοκκινομηλιώτη Ελένη Μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου Κασσιώπης
Μικροχώρι Νομού Ξάνθης Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου
Ι΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 3η Συνάντηση Οκτώβριος 2013
Διαδικασία/Βήματα υλοποίησης
Ενότητα 7 Επιχειρηματολογικό Κείμενο
Ενότητα Γ6.11 (Ταξινόμηση Δεδομένων )
ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Μικροχώρι Νομού Ξάνθης Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου
Ενότητα Γ6.14 (Δημιουργία Ερωτημάτων από δύο Συσχετιζόμενους Πίνακες )
Τίτλος με διάταξη εικόνων
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ι΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Μάιος 2014

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ Κοκκινομηλιώτη Ελένη Μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου Κασσιώπης

Τίτλος εισήγησης «Η Κέρκυρα από το χθες στο σήμερα μέσα από τις ηχογραφήσεις μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.» 1 η Ενότητα

Περίληψη (5-6 γραμμές) Είμαστε όλοι συνοδοιπόροι σε έναν τόπο, στον οποίο κάποιοι ήχοι παραγκωνίζονται & κάποιοι επικαλύπτονται. Τι συνδέει μια αφήγηση από ένα διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη με τα σημερινά καντούνια της Πόρτα Ρεμούντας; Πώς θα γνωρίσουν οι μαθητές τους ήχους – ορόσημα του τόπου τους; Ηχογραφώντας & φτιάχνοντας μουσικές συνθέσεις από το χθες στο σήμερα. Ποια είναι η σημασία του να διατηρηθούν οι ήχοι μέσα στο ηχοτοπίο που ζούμε καθημερινά; Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που φιλοδοξεί να συνδυάσει την παράδοση με την ακουστική οικολογία, την λογοτεχνία με τη μουσική, θα πραγματοποιηθεί από μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου με στόχο την ένταξη των μαθητών στην τοπική κοινωνία μέσα από την δική τους εισήγηση.

Λέξεις κλειδιά [Θα μας οδηγήσουν στο ΤΙ ψάχνω & ΠΩΣ θα το βρω! ] Σημειώστε:

ΣΥΝΕΔΡΙΟ & Θέματα που θα θίξουμε στην πορεία της εργασίας μας Τι είναι ένα συνέδριο. Ποιοι είναι οι Στόχοι του - Ποιοι τους καθορίζουν Πώς επιλέγονται τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό. Τι είναι; Πώς γίνεται μια ΕΙΣΗΓΗΣΗ & γιατί; Οι δικοί μας στόχοι.

Τρόποι εργασίας - προετοιμασίας Καθορισμός ομάδων. Συγκεκριμενοποίηση καθηκόντων στην κάθε ομάδα. Καθορισμός συνδετικών κρίκων των ομάδων. Μέθοδοι Έρευνας. [πώς ψάχνω/πού] Τρόποι εργασίας. Αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε πριν την έναρξη των εργασιών.

Συναποφάσεις 1 ης-2ης συνάντησης. Σημείωση: Οι ομάδες δύναται να τροποποιηθούν ανάλογα τις ανάγκες μας! [ΟΜΑΔΕΣ] – Εργασίες 1 η : ηχογράφηση 2 η : σύνθεση 3 η : συγγραφή 4 η : έρευνα [Θεοτόκης/ήχοι/ Διηγήματα] 5 η : παρουσίαση 6 η : Ανάρτηση σημειώσεων – οδηγιών στην ιστοσελίδα του σχολείου, στον ηλεκτρονικό πίνακα της τάξης

Πρόταση Σημειώστε εδώ τις δικές σας ιδέες & προτάσεις!

Θέματα που περιέχονται στην εργασία μας Βήματα – Μαθήματα- Διάρκεια Γενικά για τον ήχο, τα χαρακτηριστικά του, τις ιδιότητές του. 1. Ακουστική Οικολογία - Εισαγωγή Τι είναι, ποιος εισήγαγε τον όρο, τι κρατάμε για την παρουσίασή μας, πώς θα μας επηρεάσει. Ορολογία Διάρκεια: 2 μαθήματα 2. Επίδειξη του προγράμματος “Compose with Sounds” ή άλλο προγράμματος σύνθεσης ηλεκτρονικής Μουσικής Διάρκεια: 2 μαθήματα 3. Μαθαίνουμε το πρόγραμμα Διάρκεια: 1 δίμηνο [τέλη Νοεμβρίου] [τεχνικές σύνθεσης-γνωριμία με την ηλεκτροακουστική μουσική] από ΗΧΟΛΗΠΤΗ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών 4. Ηχογράφηση ήχων Διάρκεια: 1 δίμηνο [τέλη Νοεμβρίου] 5. Σύνθεση έργων μέσω του προγράμματος διάρκειας ως 3΄. Διάρκεια: 1 τρίμηνο [τέλη Μαρτίου] [επιλογή τελικής σύνθεσης]

Θέματα που περιέχονται στην εργασία μας Βήματα – Μαθήματα- Διάρκεια 6. Γνωριμία με την Κέρκυρα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη Διάρκεια: 2 μαθήματα [ΚΝΛ] [ανακάλυψη ήχων του παρελθόντος μέσα από τη γραφή του Κ.Θ.] → [αναζήτηση αποσπασμάτων με ήχους μέσα από τα κείμενα του] Αναζήτηση ήχων & από άλλα διηγήματα. 7. Ήχοι του χθες [στο σήμερα]: ντοπιολαλιές Διάρκεια: 1 μάθημα Ήχοι του σήμερα 8. Συγγραφή εργασίας Διάρκεια: 1 μήνας [Μάρτιος] 9. Επιμέλεια Διάρκεια: 1μήνας [Απρίλιος] 10. Παρουσίαση – Γενική πρόβα - Στήσιμο ήχου... Διάρκεια: 2μαθήματα

Άμεσοι επιδιωκόμενοι στόχοι από την εφαρμογή του προγράμματος προστασία - συμπεράσματα του ηχητικού περιβάλλοντος μας από..τους ήχους του σήμερα! της ακοής μας της ηχητικής συνύπαρξής τους της παραμονής των ήχων του παρελθόντος Άλλοι: συμπληρώστε τις σκέψεις σας!

Προκύπτοντα Ζητήματα Σημειώστε ό,τι πιστεύετε ό,τι πρέπει να συζητήσουμε, ό,τι σας απασχολεί ή σας δυσκολεύει, ώστε να το συζητήσουμε στο επόμενο μάθημα!

Επόμενα Βήματα 1. Επιλέξτε ομάδα 2. Σκεφθείτε ήχους που υπήρχαν στην περιοχή που μένετε από πολύ παλιά.. ή στην Κέρκυρα γενικότερα.. 3. Αρχίστε να ηχογραφείτε σε πειραματικό στάδιο. Άλλο: προσθέστε.. Τα λέμε στο μάθημα!