ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΕΝΕΡΓΕΙΑ = ΕΝ + ΕΡΓΟ Γαλιλαίος (Galileo Galilei 1564 – 1642) Πορτραίτο του Γαλιλαίου από τονJustus Sustermans 1636.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενέργεια του ηλεκτρικού ρεύματος
Advertisements

ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΙΣΧΥΣ.
§ 40. Электр кедергісінің температураға тәуелділігі. Асқын өткізгіштік
ΠΥΡΙΤΙΟ Το πυρίτιο (Si) έχει ατομικό αριθμό 14. Είναι ένα μεταλλοειδές που ανήκει στην ομάδα IV A (14) του περιοδικού πίνακα μαζί με τον Άνθρακα, το Γερμάνιο,
Υψηλές Τάσεις Ενότητα 2: Θεωρία Διάσπασης του Ατμοσφαιρικού Αέρα Κωνσταντίνος Ψωμόπουλος Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό.
Κεφάλαιο 5 Ενέργεια συστήματος. Εισαγωγή στην ενέργεια Οι νόμοι του Νεύτωνα και οι αντίστοιχες αρχές μας επιτρέπουν να λύνουμε μια ποικιλία προβλημάτων.
Βιοκλιματικός Design With Climate Σχεδιασμός. Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική αφορά το σχεδιασμό κτιρίων και χώρων με βάση το.
Αισθητήρια Όργανα και Αισθήσεις 1.  Σύστημα αισθητηρίων οργάνων: αντίληψη μεταβολών εξωτερικού & εσωτερικού περιβάλλοντος  Ειδικά κύτταρα – υποδοχείς.
Οι αρχαίοι πολιτισμοί στηρίχθηκαν στην προφανή περιοδική κίνηση ουράνιων σωμάτων όπως του Ηλίου, της Σελήνης και των άστρων, για να καθορίσουν την ημέρα,
Στην άσκηση αυτή μετρούμε την πυκνότητα ρ του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένος ένας κύλινδρος. Η μέτρηση της πυκνότητας ρ θα γίνει με τη βοήθεια της.
Κεφάλαιο 2 Ροπή Φυσικές έννοιες & Κινητήριες Μηχανές ΣΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ MSc in Management and Information Systems Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός 1 ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας.
Εργαστηριακή άσκηση.  Ο Ρόμπερτ Χουκ (Robert Hooke, 28 Ιουλίου Μαρτίου 1703) ήταν Άγγλος φυσικός και αρχιτέκτονας, ο οποίος διαδραμάτισε πολύ.
Συντελεστής τριβής ολίσθησης μ κ Συντελεστής στατικής τριβής μ σ Η τριβή και η κάθετη δύναμη οφείλονται σε διαμοριακές δυνάμεις (ηλεκτροστατικής φύσης).
Περιβολάρης Ανδρέας –Φυσικός. Απαντήστε με ΣΩΣΤΟ – ΛΑΘΟΣ στις παρακάτω ερωτήσεις. Α. Οι όροι αντιστάτης και αντίσταση είναι διαφορετικοί. Αντιστάτης είναι.
Σχεδιασμός, Ανάλυση και Αξιολόγηση Συστημάτων Μεταφορών
Maritime Hellas-navigate the Greek cluster
Πολυτεχνική Σχολή: Κοσμητεια –Πεπραγμένα Ι Γ Μπάρτζης
Αισθητήρια όργανα – αισθήσεις
ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΙI : Κρυσταλλοχημεία και Συστηματική των Ορυκτών
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΩΣΤΟΥ/ΛΑΘΟΥΣ
BCS Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
ΔΙΠΛΟΘΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Περιεχόμενα Εισαγωγή Είδη κίνησης Αρχή λειτουργίας μηχανισμών
ΑΣΤΡΑΠΕΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ.
Θερμοκρασία και Θερμότητα
Ηλεκτρικά Κυκλώματα και Ηλεκτρονική
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ
Project 1 ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.
Το φάσμα του λευκού φωτός
Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ(6)
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Δρ. Κ. Ποτόλιας ΚΑΒΑΛΑ 2015
Προσθήκη εικόνας σε ιστολόγιο
Το να γίνεις ευτυχισμένος
Μαγκαφάς Λυκούργος και Κόγια Φωτεινή
Modern Greek Lessons 34, 35.
Νόμος του Hooke.
Ήλιος Απόσταση από τη Γη : 1A.U. Ακτίνα : 6,966x10E8 m
Συγχώνευση.
Πίνακας 4-8 Τιμοθέου Τιμόθεος Α.Μ
Ημερομηνία: Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012
Βασικες Εννοιες Φυσικης
Καταστατική εξίσωση των ιδανικών αερίων
ΒΕΝΖΙΝΗ Για την παραγωγή έργου (κίνησης) από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη, κατά κύριο λόγο, οι υδρογονάνθρακες (ΗC).
Maritime Hellas-navigate the Greek cluster
ΕΡΓΟ Work ΦΥΣΙΚΗ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Ερευνητική Εργασία Α΄ Λυκείου
Ψηφιακή Επεξεργασία και Ανάλυση Εικόνας Ακαδημαϊκό Έτος
Εφαρμογή της Θεωρίας Παιγνίων σε Αγορές Ηλεκτρικής Ενέργειας
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
چرا به معیار نیاز داریم ؟
Γαριπίδης Ιορδάνης Βιολόγος 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
Είναι η ύπαρξη της αγάπης.
ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ (χρήση αντισταθμιστή)
توازن جسم صلب خاضع لقوتين Equilibre d’un corps solide soumis à deux forces نشاط 1: شرطي التوازن القوتين المؤثرتين على الحلقة لهما نفس خط التأثير, ومنحيين.
המצגת נעשתה ע"י מלכה יאיון
THE END 1.
Σχεδιασμός 1ου ΠΑΩΔ Ποιες Στρατηγικές? Ποιες Αρχές Αντίδρασης?
Μ.Ε.Κ. Ι Κεφάλαιο 2 Πρώτος Θερμοδυναμικός Νόμος
Βασικοί ορισμοί ποιότητας
Ηλεκτρικά δίπολα Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε
Θερμότητα ή Θερμοκρασία Η Θερμότητα και η θερμοκρασία,Οι Θερμικές Διαστολές, Η Διάδοση της θερμότητας ΕΦΕΙΑ 10ο μάθημα.
Τεχνολογία & εφαρμογές μεταλλικών υλικών
Ұйымдастыру: Оқушылардың сабаққа дайындығын тексеру, олардың
Αγαπημένο μου παιδί....
Онтологи ба сайэнс “Сайэнсийн тэори” Проф. С. Молор-Эрдэнэ Лэкц 4
Η έννοια της δύναμης Οι δυνάμεις προκαλούν μεταβολή στην ταχύτητα
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ – ΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ SI
ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
Εργασία για το μάθημα της Φυσικής Β’ Λυκείου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ = ΕΝ + ΕΡΓΟ Γαλιλαίος (Galileo Galilei 1564 – 1642) Πορτραίτο του Γαλιλαίου από τονJustus Sustermans 1636

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ…

Ο ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΑΙ Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; Στο κέντρο του Ήλιου η θερμοκρασία φθάνει τα 20 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου. Αν το κεφάλι μιας καρφίτσας ήταν δυνατόν να θερμανθεί στη θερμοκρασία αυτή, η θερμότητα που θα εξέπεμπε θα μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο σε απόσταση 160 χιλιομέτρων. Αν τοποθετούσαμε δηλαδή την ίδια καρφίτσα στην Τρίπολη, κάθε είδος ζωής, κάθε φυτό ζώο ή άνθρωπος σε ολόκληρη τη Πελοπόννησο, θα πέθαινε ακαριαία.

ΠΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ; Η συνολική ενέργεια που απελευθερώνει ο Ήλιος κάθε δευτερόλεπτο είναι τόση ώστε αν ο Ήλιος ανήκε στη ΔΕΗ θα έπρεπε να πληρώναμε ένα ποσό που είναι ίσο με τον προϋπολογισμό της χώρας μας για τρισεκατομμύρια χρόνια. Και όλα αυτά σε ένα και μόνο δευτερόλεπτο. Ο Ήλιος, όμως, εκπέμπει την τεράστια αυτή ποσότητα ενέργειας εδώ και πέντε δισεκατομμύρια χρόνια συνεχώς και συνεχίζει ακάθεκτος.

ΠΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΗ ΓΗ; Η Γη δέχεται μόνο δύο δισεκατομμυριοστά της ενεργειακής εκπομπής του Ήλιου Η ποσότητα αυτή είναι φορές μεγαλύτερη από τη συνολική ενέργεια που δαπανά σήμερα η ανθρωπότητα ολόκληρη. Ακόμη και μία μικρή επιφάνεια του ηλιακού δίσκου, όσο ένα γραμματόσημο, εκπέμπει περισσότερη ενέργεια από όση εκπέμπουν 500 λάμπες των 60W, ενώ θα μπορούσε να τροφοδοτεί συνεχώς όλες τις ενεργειακές ανάγκες μιας μεγάλης πολυκατοικίας 100 διαμερισμάτων.

Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΗ… ΣΤΑ ΦΥΤΑ….. ΣΤΑ ΟΡΥΚΤΑ……

ΣΤΟ ΝΕΡΟ ….. ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ….. ΣΤΗ ΓΗ…. ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ….

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

youtube.com.ΕΡΓΟ (Eureka! Episode 8 Work - Greek Subs) - YouTube.flv

Ο αθλητής ασκεί δύναμη (F) στην μπάρα που προκαλεί την ανύψωσή της σε ύψος h. Λέμε ότι η F παράγει έργο στην μπάρα. Ενέργεια μεταφέρεται από τον αθλητή στην μπάρα. Ο αθλητής κουράζεται.

Έργο = Δύναμη x Μετατόπιση ή συμβολικά W = F · Δx

Στο διεθνές σύστημα μονάδων (S.I.), το έργο μετριέται σε N.m. Η μονάδα αυτή ονομάζεται Joule (Τζάουλ) ή συντετμημένα J προς τιμή του Άγγλου φυσικού Τζέιμς Πρέσκοτ Τζάουλ (J=Joule).Τζέιμς Πρέσκοτ Τζάουλ Είναι λοιπόν: 1 J=1 N · m

Το έργο μιας δύναμης μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό. (α) Το άλογο ασκεί δύναμη στο κάρο. Το κάρο μετατοπίζεται. Η δύναμη και η μετατόπιση έχουν την ίδια κατεύθυνση. Η δύναμη παράγει θετικό έργο. (β) Η τσουλήθρα ασκεί δύναμη στο παιδί, την τριβή, που αντιστέκεται στην κίνησή του. Η τριβή και η μετατόπιση είναι αντίθετες. Το έργο της τριβής είναι αρνητικό. Η τριβή καταναλώνει έργο

Το αγόρι που κάθεται στο μεταξωτό χαλάκι μετατοπίζεται πάνω στο πάτωμα κατά Δx από μια οριζόντια δύναμη F που ασκείται από το κορίτσι. Η δύναμη του βάρους w και η F N είναι κατακόρυφες και επομένως κάθετες στη μετατόπιση. Δεν παράγουν έργο ή το έργο τους είναι ίσο με μηδέν. Η δύναμη F που ασκεί το κορίτσι είναι παράλληλη στη μετατόπιση και παράγει έργο.

Ανεβάζουμε πολύ αργά με το χέρι μας το τούβλο κατά ύψος h. Η δύναμη F είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από το βάρος και έχει την ίδια κατεύθυνση με τη μετατόπιση. Το έργο της είναι θετικό: W = F·Δx = F·h. Η φορά του βάρους και της μετατόπισης είναι αντίθετες. To έργο του βάρους είναι αρνητικό: W F = - w·Δx = - w·h.