Α/α ΒλάβηΑίτιαΣυμπτώματα 1 Έλλειψη ψυκτικού υγρού (Freon)Διαρροή υγρού από το κύκλωμαΔεν βγάζει κρύο αέρα 2 Σε μηχανήματα με τα καινούργια οικολογικά ψυκτικά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το οικιακό ψυγείο ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Advertisements

ΣΥΜΠΙΕΣΤΕΣ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Ηλεκτρικός Αναμεικτήρας Χεριού
Βατής Τεχνική Α.Ε..
Το ηλεκτρικό αερόθερμο
Η αγορά θέρμανσης στην Ελλάδα
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΨΥΓΕΙΟ.
(ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ)
Altherma Monobloc.
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ.
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ.
Α) βλάβες πυκνωτών Οι βλάβες που μπορεί να παρουσιάσουν οι πυκνωτές είναι οι παρακάτω: 1)Βραχυκύκλωμα . Αυτό είναι αποτέλεσμα εφαρμογής τάσης μεγαλύτερης.
ΨΥΓΕΙΟ Μία από τις απαραίτητες συσκευές στο σημερινό κόσμο είναι το ψυγείο. Το ψυγείο έχει διάφορες εφαρμογές στην οικιακή και επαγγελματική χρήση, τη.
Η τελική αξιολόγηση των μαθητών στο εργαστηριακό μέρος του μαθήματος «εγκαταστάσεις κλιματισμού» ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΡΕΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΧΑΝΙΑ,
Κλιματιστικά μηχανήματα Χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά μηχανήματα στις ζεστές,καλοκαιρινές μέρες για να δροσιστούμε.Όμως προκαλούν προβλήματα στην υγεία.
Από τις μαθήτριες: Δήμητρα Παναγάκη Άνναμπελ Ντέι
Πώς να καθαρίσετε το Air Condition σας…
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αναγνωρίζει τα βασικά μέσα απόζευξης, διακοπής και προστασίας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. (β) αναφέρει και εκτιμά τους κινδύνους.
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά Άγιος Παύλος
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠO ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ, ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ.
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
HΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ
ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
ΣΧΕΣΗ (ΛΟΓΟΣ) ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ
Γεωθερμία -Ορισμός Με τον όρο «Γεωθερμία» ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας.
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΜΟ
Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
Τμήμα: Μηχανολογίας Επιμέλεια: Νεοφύτου Αλέξανδρος
Εναλλακτικοι τροποι θερμανσης
αναφέρει την ανάγκη ύπαρξης των μετασχηματιστών.
Ηλεκτρονόμοι (ΗΝ) ή ρελέ ισχύος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
Εισαγωγή Θεωρία Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα “Μετατόπιση Υδρατμών” Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας Μαρία.
ΣΥΣΤΗΜΑΤ Α ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ. Γενικές έννοιες Τα συστήματα κλιματισμού, ανάλογα με τον βαθμό επεξεργασίας που παρέχουν στον αέρα, μπορούν να διακριθούν σε:
“Δροσισμός Θερμοκηπίων (Α)” Εισαγωγή Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα Θεωρία Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ. Στόχοι: Ο μαθητής να: (α) αποσυναρμολογεί ένα ηλεκτρικό αερόθερμο και εντοπίζει βλάβες με τη βοήθεια των καταλλήλων οργάνων. (β)
Κλιματιστικές Μονάδες Air Conditioning Ψύξη - Θέρμανση - Υγιεινή
Φούρνος Η 5981 BP Προϊοντικά χαρακτηριστικά Ενεργειακή κλάση C
Μάθημα 9 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.
ΜΕΣΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΧΟΙ: Ο μαθητής να: (α) αναφέρει τους κινδύνους από τη χρήση του.
Σκίαση θερμοκηπίων Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
Φούρνος Η 5961 B Προϊοντικά χαρακτηριστικά (Αντικαθιστά τον Η 4900 B)
Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
Αξιοποίηση της Γεωθερμικής ενέργειας
Πρόγραμμα ΔΑΙΔΑΛΟΣ ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Το ηλεκτρικό αερόθερμο
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
Το ηλεκτρικό αερόθερμο
Παραμετρική Ανάλυση Οργανικού κύκλου Γεωθερμίας
ΠΥΡΟΛΥΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Ι
επιπλέει στον κουβά με το νερό.
Το οικιακό ψυγείο.
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Α/α ΒλάβηΑίτιαΣυμπτώματα 1 Έλλειψη ψυκτικού υγρού (Freon)Διαρροή υγρού από το κύκλωμαΔεν βγάζει κρύο αέρα 2 Σε μηχανήματα με τα καινούργια οικολογικά ψυκτικά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Α/α ΒλάβηΑίτιαΣυμπτώματα 1 Έλλειψη ψυκτικού υγρού (Freon)Διαρροή υγρού από το κύκλωμαΔεν βγάζει κρύο αέρα 2 Σε μηχανήματα με τα καινούργια οικολογικά ψυκτικά υγρά(R407-R410), έλλειψη ή περίσσεια υγρού στο κύκλωμα δεν επιτρέπει τον συμπιεστή να ξεκινήσει. Διαρροή υγρού από το κύκλωμα Υπάρχει αισθητήρας χαμηλής και υψηλής με αποτέλεσμα μέσω της πλακέτας να μην δίδεται εντολή στον συμπιεστή να ξεκινήσει. Δεν ξεκινάει η εξωτερική μονάδα 3 Φράξιμο της αποχέτευσης - Λάθος κλίση του μηχανήματος. Υπερβολική σκόνη και ακαθαρσίες- Ακαθάριστο στοιχείο – Λάθος του τεχνίτη που έκανε την εγκατάσταση. Τρέχουν νερά στην εσωτερική μονάδα 4 Βραχυκύκλωμα ή ασφάλεια με λίγα Ampere. H γραμμή τροφοδοσίας ρεύματος δεν είναι ενισχυμένη. Λόγω προβλήματος σε καλώδια ή ηλεκτροκινητήρες και σε προβλήματα από υπερβολική υγρασία. Να πέφτει η ασφάλεια μόλις ξεκινάμε το κλιματιστικό. Βλάβες σε μικρά κλιματιστικά τύπου split

Α/α ΒλάβηΑίτιαΣυμπτώματα 5 Έχει κολλήσει εσωτερικά ο μηχανισμός της τετράοδης βαλβίδας. Έχει χαλάσει ο ηλεκτρομαγνητικός μηχανισμός(καμένο πηνίο). Πρόβλημα στην τετράοδη βαλβίδαΒγάζει κρύο αέρα (Δηλαδή λειτουργεί στην ψύξη) Αλλά μόλις το γυρίσουμε στην λειτουργία για θέρμανση η εξωτερική μονάδα σβήνει. 6 Πρόβλημα στο μοτέρ του ανεμιστήρα ή στον πυκνωτή, ή πρόβλημα στην φτερωτή. Δυσλειτουργία εξωτερικού ανεμιστήρα. Μειωμένη απόδοση στην ψύξη 7 Πρόβλημα στο μοτέρ του ανεμιστήρα ή στον πυκνωτή, ή πρόβλημα στην φτερωτή. Δυσλειτουργία εξωτερικού ανεμιστήρα. Μειωμένη απόδοση στην θέρμανση.(Σχηματισμός πάγου στο εξωτερικό στοιχείο) 8 Πρόβλημα στο μοτέρ του ανεμιστήρα ή στον πυκνωτή, ή πρόβλημα στην φτερωτή. Επίσης πρόβλημα στο ρουλεμάν ή αν υπάρχουν κουζινέτα. Δυσλειτουργία εσωτερικού ανεμιστήρα. Μειωμένη απόδοση, Θόρυβος, δεν λειτουργεί καθόλου, και πιάνει πάγο μόνο κατά την θερινή λειτουργία. Βλάβες σε μικρά κλιματιστικά τύπου split

Α/α ΒλάβηΑίτιαΣυμπτώματα 9 Καταστροφή ολική, ή μερική καταστροφή στην πλακέτα. Υπέρταση μετά από διακοπή του ρεύματος, Βραχυκύκλωμα από υγρασία Δεν ξεκινά καθόλου όταν έχει ολική καταστροφή, και παρουσιάζει ανωμαλίες στην λειτουργία όταν έχει μερική καταστροφή. 10 Φωτοκύτταρο από το τηλεκοντρόλ (Μηχανισμός μηχανήματος και τηλεκοντρόλ) Καταστροφή από πτώση, κάψιμο από βραχυκύκλωμα λόγω υγρασίας ή λόγω βουλώματος στην αποχέτευση Δεν ξεκινά καθόλου όταν έχει ολική καταστροφή, και παρουσιάζει ανωμαλίες στην λειτουργία όταν έχει μερική καταστροφή. 11 Βλάβη αισθητήριου χώρου(που βρίσκεται πάνω στο στοιχείο) Βλάβη στην πλακέτα, καταστροφή του αισθητηρίου λόγω τραβήγματος ή αποκοπής καλωδίου. Επίσης λόγω κακής τεχνικής μεθόδου που ξεγελάμε το κλιματιστικό μηχάνημα.( ζεστός αέρας με πιστολάκι). Να μην ξεκινά το μηχάνημα. 12 Βρώμικο εσωτερικό στοιχείο ( μπορεί να δημιουργήσει βλάβη στον συμπιεστή Κόλλημα) Βούλωμα των κυψελών με αποτέλεσμα την μείωση της εναλλαγής θερμότητας και της καλής λειτουργίας του κλιματιστικού μηχανήματος Μειωμένη απόδοση του μηχανήματος, μειωμένη ποσότητα αέρα εξαγωγής στο χώρο, οσμή στον αέρα. Βλάβες σε μικρά κλιματιστικά τύπου split

Α/α ΒλάβηΑίτιαΣυμπτώματα 13 Χαλασμένες περσίδεςΚαταστροφή του μοτέρ των περσίδων. Σπάσιμο των δοντιών στον οδοντοτροχό ή στον κανόνα. Δεν κινούνται οι περσίδες με αποτέλεσμα την κακή κατανομή του αέρα. 14 Χαλασμένος πυκνωτής εξωτερικής μονάδας (Συμπιεστή και του μοτέρ του ανεμιστήρα ) Λόγω γήρανσης, υπερθέρμανσης.Δεν ξεκινά η λειτουργία του κινητήρα. 15 ΣυμπιεστήςΚόλλημα κινητήρα λόγω απώλειας ψυκτέλαιου, λόγω μεγάλου μήκους σωληνώσεων χωρίς την πρόβλεψη ελαιοπαγίδων, λόγω μεγάλης ύπαρξης υγρασίας στο κύκλωμα, και λόγω καψίματος της περιέλιξης του ηλεκτροκινητήρα. Χαλασμένο θερμικό. Δεν ξεκινά καθόλου ο συμπιεστής ή πάει να ξεκινήσει και μουγκρίζει. 16 Βλάβη αισθητήριου στοιχείου (που βρίσκεται στο εξωτερικό στοιχείο) Βλάβη στην πλακέτα, καταστροφή του αισθητηρίου λόγω τραβήγματος ή αποκοπής καλωδίου.Επίσης λογω εξωτερικών συνθηκών. Δεν κάνει απόψυξη στην λειτουργία της θέρμανσης με αποτέλεσμα να πιάνει πάγο και να μην λειτουργεί η κλιματιστική μονάδα Βλάβες σε μικρά κλιματιστικά τύπου split