Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χουλιάρα Ανδρομάχη (ΠΕ01)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χουλιάρα Ανδρομάχη (ΠΕ01)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χουλιάρα Ανδρομάχη (ΠΕ01)
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ : 2ου ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α1 Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : Χουλιάρα Ανδρομάχη (ΠΕ01)

2 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: « Μασονία και Σατανισμός: Θρησκείες ή οργανώσεις θρησκευτικού τύπου; Δράσεις και αντιδράσεις » .

3

4 Η Μασονία είναι, εδώ και πολλές δεκαετίες, ένα θέμα απαγορευμένο στον
Η Μασονία είναι, εδώ και πολλές δεκαετίες, ένα θέμα απαγορευμένο στον ελληνικό τύπο αλλά και στην ελληνική βιβλιογραφία. Απαγορευμένο για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί ο όρος Μασονία, ή Τεκτονισμός ,ιστορικά , ήταν ένα μυστικό κρυμμένο στα κατάβαθα των Τεκτονικών Στοών και εδώ και στο εξωτερικό. Και δεύτερον, γιατί υπήρχε πάντα ένας περίεργος φόβος, διάχυτος παντού, σχετικά με τις επιδιωκόμενες επιδιώξεις, τις δραστηριότητες και δυνάμεις ,πού κρύβει αυτή ή οργάνωση. Κάποιοι ακόμα ισχυρίζονται, ότι είναι εκείνοι, που ελέγχουν τον κόσμο.

5 Ο Ελευθεροτεκτονισμός ( Μασονία από την αγγλική λέξη
Mason = κτίστης ή Τεκτονισμός ) είναι ένα παγκόσμιο σύστημα αδελφοτήτων (16ος - 17ος αι.) και αριθμεί γύρω στα 5 εκατομμύρια μέλη. Σύμφωνα με τη μυθολογία των Μασόνων, οι ρίζες της αδελφότητας τους, ανάγονται στην εποχή της ανέγερσης του Ναού του Σολομώντα.

6 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗ
14ος αιώνας: οι αρχιμάστοροι χτίστες (ομάδες λιθοξόων) μαζεύονταν σε καλύβες, τις Στοές, για να τραφούν , να αναπαυτούν και να ρυθμίζουν τα της τέχνης τους. Αργότερα οι Στοές, άρχισαν να αναπτύσσουν πρώιμες τελετές μύησης μαθητών. Το ιδρύθηκε η Μεγάλη Στοά της Αγγλίας αργότερα η Μεγάλη Στοά της Ιρλανδίας , η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας, η Μεγάλη Στοά της Σκωτίας και το της Αμερικής. 6

7 ως βάση, την "αλληλεγγύη" και την "αγάπη" μεταξύ των Μασόνων μελών της
Η Μεγάλη Στοά , είχε ως βάση, την "αλληλεγγύη" και την "αγάπη" μεταξύ των Μασόνων μελών της και ως πεποίθηση, την ελευθερία σκέψης, πέρα από πολιτικές και θρησκευτικές διχόνοιες.

8 Την ίδια εποχή ,οργανώνονται και κάποιες Μυστικές Εταιρείες, που φέρονται να έχουν σχέση με μασονικές στοές και οργανώσεις του διεθνούς σιωνισμού , όπως : οι ILLUMINATI (Πεφωτισμένοι), Λέσχη BILDERBER, ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ, ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ κ.τ.λ.  Τα μέλη αυτών των μυστικών οργανώσεων συνεδριάζουν πάντα μυστικά, πάντα σε κλειστό κύκλο μυημένων και πάντα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

9 Στη δεκαετία του 1750: Καθιερώθηκαν τρία κυρίως συστήματα:
Στη δεκαετία του 1750: Καθιερώθηκαν τρία κυρίως συστήματα: των "Ροδοσταύρων" (1745), της "Τελειοποίησης" (1754) και της "Αυστηράς Τήρησης" (1762). Επικεφαλής του Δόγματος της Τελειοποίησης ανέλαβε ο Φρειδερίκος ο Μέγας της Πρωσίας. Συνάντηση Ελευθέρων Τεκτόνων στην Βιέννη (1786 )

10 Ο Τεκτονισμός μπήκε στον ελληνικό χώρο το 1740 από τα Επτάνησα
Ιστορία του Ελευθεροτεκτονισμού στην Ελλάδα Ο Τεκτονισμός μπήκε στον ελληνικό χώρο το 1740 από τα Επτάνησα ( Κέρκυρα και Ζάκυνθο) , την εποχή της γαλλικής και αγγλικής κατοχής. Άρχισε να οργανώνεται το 1867 , ως «Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας», με την εκλογή του Δημήτριου Ροδοκανάκη ,ως Μεγάλου Διδασκάλου Το αναγνωρίζεται ως ίδρυμα και το ονομάστηκε Μεγάλη Στοά της Ελλάδας. Έχει στοές σε πολλές πόλεις, με χιλιάδες μέλη. Το 2011,  υπογράφηκε η πράξη καθιέρωσης της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Τάγματος των Πεφωτισμένων Ελευθεροτεκτόνων»

11 τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας ή Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας και
Ο ελληνικός τεκτονισμός διαθέτει δυο κεντρικά όργανα: τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας ή Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας και το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού της Ελλάδας ,που εδρεύει στην Αθήνα και έχει 141 Στοές σε όλη την χώρα. Οι στοές αυτές κρύβουν συνήθως το πραγματικό πρόσωπό τους στην Ελλάδα και εμφανίζονται δημόσια, με προσωπείο « κοινωνικών και φιλανθρωπικών σωματείων» .

12 τον Παγκόσμιο Τεκτονικό Σύνδεσμο (L.U.F.) , και εδρεύει στην Ελβετία.
Η Μασονία είναι ένα «πρακτορείο» διοχέτευσης στο εσωτερικό κάθε χώρας, ιδεών και απόψεων, που υπαγορεύονται από : τον Παγκόσμιο Τεκτονικό Σύνδεσμο (L.U.F.) , και εδρεύει στην Ελβετία. την έδρα « της Διεθνούς» της Μασονίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού, το οποίο είναι μια ερμητικά κλειστή οργάνωση που συγκροτείται από 40 μασόνους, επιλεγμένους με αυστηρά κριτήρια από κάθε χώρα.

13 Η Τεκτονική Στοά αποτελεί τον «πυρήνα» της οργάνωσης του Μασονισμού.
Η Τεκτονική Στοά αποτελεί τον «πυρήνα» της οργάνωσης του Μασονισμού. Ο πρόεδρος της Στοάς αποκαλείται Σεβάσμιος και τα μέλη του Συμβουλίου Αξιωματικοί. Οι εργασίες των Τεκτονικών Στοών και Εργαστηρίων δεν είναι προσιτές, ούτε και ανακοινώνονται σε μη τέκτονες.

14 Τυπικό, συμβολισμός και ηθική
Σύμβολα : O γνώμονας Ο διαβήτης. Το νήμα της στάθμης. Οι δύο στύλοι στην είσοδο. Τα τρία κηροπήγια. Το φέρετρο. Ο «κατεργασμένος λίθος». Τα δύο πρώτα χρησιμοποιούνται , για την εξαγωγή ηθικών συμπερασμάτων.

15 Η «Βίβλος του Ιερού Νόμου» ή τα Μασονικά «Συντάγματα» βρίσκονται σε κάθε Στοά.
Το Υπέρτατο Ον ο Θεός, αναφέρεται , ως «Μέγας Γεωμέτρης του Σύμπαντος» ή ως « Υπέρτατος Κτίστης του Κόσμου».

16 Τελετές μύηση στον Μασονισμό.

17 Βαθμοί : ( είναι φάσεις προσωπικής πνευματικής ανάπτυξης). Ο Τεκτονισμός χωρίζεται : σε «συμβολικό» ή «Συμβολική Στοά», όπου οι βαθμοί είναι τρεις: «Μαθητής», ο βαθμός του νεοεισελθόντα Ελευθεροτέκτονα, «Εταίρος», ο βαθμός του διελθόντα Ελευθεροτέκτονα, και «Διδάσκαλος», ο βαθμός του εγερθέντα Ελευθεροτέκτονα. σε «Φιλοσοφικό Τεκτονισμό», με βαθμούς 4 έως 33.

18 ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ έχουν: Μυστικούς κωδικούς: Διαθέτουν πολυάριθμους απόκρυφους κωδικούς . Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κωδικοί πρόσβασης για διαφορετικές εκδηλώσεις και λόγους. Κάθε μέλος της Στοάς να είναι επιφορτισμένο με την εκμάθηση μιας μόνο συλλαβής της μυστικής φράσης, ενώ η ολοκληρωμένη πρόταση είναι γνωστή αποκλειστικά στην ιεραρχία της Στοάς. Μυστικό αλφάβητο: αβγδεζηθικλμνξοπρστυχψω ΖΙΜΟΡΩΧΒΣΠΦΓΘΑΛΥΝΨΕΗΞΔ Β ρ δ ε χ ω α ν ξ ψ

19 Διαθέτουν ιδιαίτερο είδος χειραψίας:

20 ένα απλό σύμβολο (του ομφάλιου λώρου;)
Τα τελετουργικά τους περιλαμβάνουν θηλιές. Οι τελετές μύησης στη Στοά, περιλαμβάνουν πάντα μια θηλιά. Μπορεί να είναι, ένα απλό σύμβολο (του ομφάλιου λώρου;) αλλά και απειλητική προειδοποίηση, για να κρατήσει το νέο μέλος το στόμα του κλειστό.

21 Οι Μασόνοι πιστεύουν ότι η Ανατολή συμβολίζει την αναγέννηση.
Έχουν εμμονή με τον ήλιο : « Μέγας Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος» . Μ.Α.Τ.Σ. : Ο Θεός. Οι Μασόνοι πιστεύουν ότι η Ανατολή συμβολίζει την αναγέννηση. Υμνούν την κίνηση του ήλιου. Οι Στοές χτίζονται με ανατολικό προσανατολισμό.

22 Οι άθεοι αποκλείονται από τη Στοά
Είναι αδύνατον να γίνει κάποιος Μασόνος αν είναι άθεος. Προϋπόθεση ένταξης κάποιου στον τεκτονισμό, είναι: να πιστεύει σε μια ανώτερη δύναμη, με όποιον τρόπο κι αν την πιστεύει, σε όποια θρησκεία κι αν ανήκει.

23 Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα σύμβολά τους είναι χαραγμένο πάνω στο δολάριο:
όπως π.χ. Ο «Παντεπόπτης Οφθαλμός», το «μάτι που τα βλέπει όλα» πάνω στην πυραμίδα. Η λατινική φράση "Novo Ordo Seclorum", που για αυτούς σημαίνει «νέα παγκόσμια τάξη». κ.ά. Τίποτε όμως από αυτά δεν έχει αποδειχθεί ποτέ.

24

25 ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΙΣ 2 ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΥΝ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ 6 ΦΟΡΕΣ ΤΑ 3 6ΑΡΙΑ!

26 ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ; < Προσευχή μασόνου 33ου βαθμού.

27 Διδασκαλία του Μασονισμού :
Ο Μασονισμός υποστηρίζει ότι δεν είναι θρησκεία, αλλά σωματείο με ανθρωπιστικούς σκοπούς. Το σύνταγμα των Μασόνων λέει τα εξής: «Ό Ελευθεροτεκτονισμός δεν είναι θρησκεία ούτε πολιτικός οργανισμός, διο και αυστηρώς αποκλείει πάσαν εν ταις Στοάς συζήτησιν επί θρησκευτικών ή πολιτικών ζητημάτων και δεν μετέχει των έπ' αυτών αγώνων». Υπάρχουν Μασόνοι οι οποίοι σε δημοσιεύματα τους, έχουν ομολογήσει ότι ο Μασονισμός αποτελεί θρησκεία, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν άλλοτε σαν τη μεγαλύτερη και άλλοτε σαν παγκόσμια θρησκεία.

28 Έχει τόπους λατρείας, τις Στοές, με βωμούς, θυμιάματα ,λαμπάδες.
Θρησκευτικός χαρακτήρας του: Έχει τόπους λατρείας, τις Στοές, με βωμούς, θυμιάματα ,λαμπάδες. Έχει τελετές με λατρευτικό περιεχόμενο, όπως : η τελετή της υιοθεσίας λυκιδέως ,που αντιστοιχεί με το βάπτισμα, η τελετή της συζυγικής αναγνωρίσεως, που αντιστοιχεί με τον γάμο, το τεκτονικό μνημόσυνο κ.ά. Έχει δικούς του «Ιερείς», τους μασόνους που έχουν προχωρήσει στα διάφορα στάδια της μυήσεως, όπως είναι π.χ. ο Σεβάσμιος.

29 Οι Illuminati ( « Πεφωτισμένοι »):
Μυστική Αδελφότητα , που εικάζεται ότι έχει σχέση με την Μασονία. είναι μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες οργανώσεις όλων των εποχών και από τις πιο μικρές σε ζωή , μυστικές οργανώσεις της Ιστορίας, μόλις εννέα ετών ( ). Το κίνημα ιδρύθηκε το1776 στην Άνω Βαυαρία. Οι κύριοι λόγοι ίδρυσής του ήταν: η αποδυνάμωση της καθολικής εκκλησίας, η κατάλυση της Βαυαρικής μοναρχίας,

30 Τα μέλη των Illuminati ήταν κυρίως διανοούμενοι.
Επιλέγονταν ανάμεσα σε άτομα τεκτονικών-μασονικών στοών. Τα μέλη τους, ορκίζονταν μυστικότητα και πλήρη υπακοή στους ανωτέρους τους. Είχαν κρυπτογραφικούς Κώδικες , ημερολόγια , αλφάβητα και ψευδώνυμα. Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι Illuminati υπάρχουν, συνεργάζονται ή είναι μέλη Μασονικών στοών και μαζί ελέγχουν τον κόσμο !!! Η αλήθεια είναι ,ότι δεν υπάρχει καμιά ιστορική απόδειξη, για το ότι η οργάνωση συνέχισε να υπάρχει ,μετά το 1800.

31 Άλλα μασονικά σύμβολα

32

33

34 Ο Σατανισμός είναι ένα  θέμα, που  έχει  αρχίσει  να  αποκτά  τεράστιες 
διαστάσεις,  όχι  μόνο  στις  χώρες  της  Δύσης  αλλά  και  στη  δική  μας . Ο Σατανισμός ,δεν είναι απλώς μία  αίρεση που απομακρύνει τον άνθρωπο   από το Θεό, αλλά ένα κίνημα και ένας τρόπος ζωής, πού διαστρέφει τελείως την ανθρώπινη φύση  και  δαιμονοποιεί τον άνθρωπο.

35 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ:
Υπήρξε κατ' αρχήν άγγελος, δημιουργημένος από το Θεό καλός και αγαθός και με ελευθερία βούλησης. Επαναστάτησε όμως απέναντι στο Θεό, με συνέπεια να απομακρυνθεί από εκείνον και η αγαθή και καλή φύση του να διαστραφεί  τόσο,  ώστε πλέον να μισεί θανάσιμα και το Θεό αλλά και όσους πιστεύουν σ΄ αυτόν Είναι ο βασικός εχθρός της ανθρώπινης ψυχής. Ονομάζεται επίσης: - « Σατανάς, Όφις αρχαίος, - Πλάνος της οικουμένης, - Άρχοντας αυτού του κόσμου, - Πονηρός, Πειράζων , - Αππολύων, Αβαδδών, - Βεελζεβούλ» κ.α.

36 Θύματά του είναι κυρίως οι νέοι άνθρωποι, γιατί:
γιατί είναι πελαγωμένοι μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο η εμπιστοσύνη στους άλλους είναι δύσκολη, ο ανταγωνισμός ,πρώτος κανόνας της ζωής το χρήμα και το βόλεμα , φαίνεται ως ιδανικό νομίζουν, ότι εκεί θα βρουν ασφάλεια, σιγουριά και δύναμη Και τελικά αντί της ευτυχίας συναντoύν τη δυστυχία, αντί της ελευθερίας τη χειρότερη υποδούλωση, αντί της ζωής το θάνατο.

37 ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;
στην δυστυχία, στην κοινωνική απομόνωση, στην αποκτήνωση του ανθρώπου. στον βιολογικό θάνατο αλλά και στον πνευματικό θάνατο ( απομάκρυνση από τον Θεό).

38 Σατανιστική τελετή

39

40

41 Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο γνωστές σατανικές ομάδες- τάγματα:
«του Ναού της Ανατολής» και «του Ήλιου». Ο προσηλυτισμός ενός άνδρα γίνεται συνήθως από κοπέλα, ενώ αντίστοιχα μιας γυναίκας από άνδρα. Για να γίνει κανείς μέλος υπογράφει δυο συμβόλαια παράδοσης στον Σατανά. Το πρώτο είναι η παράδοση της πίστης και το δεύτερο η παράδοση της ψυχής. Ακολουθεί το πάτημα του σταυρού ή της Αγίας Γραφής.

42 ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ (ΝΕΟ)ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ
ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ (ΝΕΟ)ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ ( με ιδρυτή τον LaVey ) : 1966: ίδρυσε την «Εκκλησία τού Σατανά». Το έτος αυτό θεωρείται ως έναρξη της «Εποχής τού Σατανά». 1969: στην ταινία, «Επίκληση τού αδελφού μου δαίμονα» με μουσική του Mick Jagger από τους Rolling Stones, έπαιξε το ρόλο τού Σατανά. Το μήνυμα του είναι: το κλειδί της χαράς είναι η ανυπακοή Πίστη στην φράση : «Ζω, άρα οφείλω να δράσω». Να υποτάσσεται κανείς στις ορέξεις του και Να μισεί τους εχθρούς του .

43 Έχουν: Σατανιστικό ημερολόγιο ,εορτολόγιο με συγκεκριμένες τελετουργίες για κάθε εορτή, όπως ανθρωποθυσίες, σεξουαλικά όργια κ.λ.π..

44 Σατανιστική Βίβλο ή Μαύρη Βίβλο.

45

46

47 Σατανιστικά σύμβολα:

48 Σατανιστικά σύμβολα:

49 Σατανιστικά «σύνεργα»:
1. Βωμός 2. Baphomet  3. Κεριά 4 .Καμπάνα 5.Το «Άγιο Ποτήρι» 6. Το ελιξίριο 7.Το ξίφος 8.Ο Φαλλός 9.Το Gong  10. Η περγαμηνή

50 επίκληση: «In Nomine dei Nosti Satanas». βάπτιση, γάμος κηδεία
Σατανιστικά τελετουργικά Κάθε τελετή αρχίζει με την επίκληση: «In Nomine dei Nosti Satanas». βάπτιση, γάμος κηδεία Μαύρη λειτουργία σεξ και ανθρωποθυσίες

51 Ο Σατανισμός και η μουσική του έκφραση.
Μουσικά συγκροτήματα, ή στίχοι τραγουδιών, όπου γίνεται επίκληση του Σατανά .

52

53 Συμπέρασμα : Τόσο η Μασονία όσο και ο Σατανισμός είναι, για κάποιους οργανώσεις θρησκευτικού τύπου και για κάποιους άλλους Θρησκείες. Όμως, όπως και να τις βλέπει κανείς, είναι βέβαιο ότι είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Τον κάνουν άβουλο ον στα χέρια κάποιων, χωρίς δική του κρίση και προσωπικότητα.

54 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "Χουλιάρα Ανδρομάχη (ΠΕ01)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google