Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θρησκευτικά Α΄ Λυκείου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θρησκευτικά Α΄ Λυκείου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θρησκευτικά Α΄ Λυκείου

2 ΜΑΣΟΝΙΑ Τι είναι η Μασονία; Η Μασονία είναι μυστική πολιτική και θρησκευτική, αριστοκρατική οργάνωση με ειδική αποστολή την εξαφάνιση της Χριστιανικής πίστεως και την ενοποίηση του κόσμου, για την ευχερή διακυβέρνηση του από τον ερχόμενο σιωνιστή κοσμοκράτορα (Αντίχριστο). Η διδασκαλία της δίδεται σε 33 βαθμούς, κάθε βαθμός έχει το δικό του τυπικό μυήσεως. Έχει ακόμα 7 τυπικά τεκτονικών λειτουργιών και τελετών: Γάμου, βαπτίσεως, μνημοσύνου, εκγαινίων του τεκτονικού Ναού, συμποσίων κ.α. Ο Cyrus Field Willard ήταν ένας από τους πρώτους προέδρους της Μασονικής στοάς της Φιλαδέλφιας. Για να ενταχθεί κάποιος σε μια Μασονική στοά είναι απαραίτητο να περάσει από διαδικασία μύησης. Στη συνέχεια υπάρχουν 7 τάξης και 33 βαθμοί.

3 ΜΑΣΟΝΙΑ Τρόποι μύησης στη Μασονία:

4 ΜΑΣΟΝΙΑ Οι θέσεις της Εκκλησίας εναντίων της Μασονίας Η ορθόδοξη Εκκλησία έχει διατυπώσει την άποψη της παρακάτω: . 1 Η διορθόδοξη επιτροπή που συνήλθε από 8 έως 23 Ιουνίου 1930 στο Άγιον Όρος χαρακτήρισε τη Μασονία ως σύστημα αντιχριστιανικό και πεπλανημένο. 2. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 12 Οκτωβρίου 1933 υπογραμμίζει ότι ο Τεκτονισμός υπενθυμίζει τις παλιές εθνικές μυστηριακές θρησκείες και λατρείες, από τις οποίες κατάγεται και των οποίων αποτελεί συνέχεια και αναβίωση.

5 ΜΑΣΟΝΙΑ .3 Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Νοέμβριο του 1972 επαναλαμβάνει ότι η Μασονία είναι αποδεδειγμένως μυστηριακή θρησκεία, προέκταση των παλαιών ειδωλολατρικών θρησκειών και τελείως ξένη και αντίθετη προς την εξ αποκαλύψεως σωτηριώδη αλήθεια της Αγίας μας Εκκλησίας και δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ιδιότης του Μασόνου, υπό οποιαδήποτε μορφή, είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του Χριστιανού, που είναι μέλος του Σώματος του Χριστού. 4. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1966 θεωρεί τη Μασονία παγανιστική θρησκεία ασυμβίβαστη με τον Χριστιανισμό χαρακτηρίζοντας τη ως αντίχριστο σύστημα.

6 ΜΑΣΟΝΙΑ Τα πρόσωπα τα οποία είναι μυημένα στις Μασονικές στοές έχουν κάποιους μυστικούς χαιρετισμούς οι οποίοι απεικονίζονται παρακάτω

7 ΜΑΣΟΝΙΑ Οι Μασονικές στοές σε ολόκληρη την Υφήλιο έχουν κάποια αντιπροσωπευτικά σχήματα.

8 ΜΑΣΟΝΙΑ Το σύμβολο το οποίο συναντάμε πιο συχνά είναι:

9 ΜΑΣΟΝΙΑ Τέλος ένα άλλο χαρακτηριστικό αναγνώρισης αποτελεί και η υπογραφή των συγκεκριμένων ατόμων. Μια από τις χαρακτηριστικότερες είναι αυτή με τις δύο τελείες ανάμεσα. Δείγμα μιας άλλη μασονικής υπογραφής.

10 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Οι πληροφορίες της εργασίας αντλήθηκαν από τις ιστοσελίδες: Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορειτης


Κατέβασμα ppt "Θρησκευτικά Α΄ Λυκείου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google