Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ζωή του Συγγραφικό Έργο Δράση στη Unicef

4 Η ΖΩΗ ΤΟΥ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1919 και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής συμμετείχε στην εθνική αντίσταση. Το 1944 συνελήφθη από τους Ναζί και καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά κατάφερε να αποδράσει.

5 Η ΖΩΗ ΤΟΥ Το 1963 νυμφεύτηκε την Ελένη Κουρεμπανά.
Το νυμφεύτηκε την Ελένη Κουρεμπανά. Υπήρξε εμπνευστής της Βουλής των Εφήβων Έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου 2003 Σύμφωνα με επιθυμία του, το σώμα του δόθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για έρευνες των φοιτητών της Ιατρικής σχολής

6 ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ Η πρώτη του ουσιαστική εμφάνιση στον λογοτεχνικό χώρο γίνεται το 1954 με την έκδοση της συλλογής διηγημάτων Ζητείται ελπίς. Το έργο του Σαμαράκη έχει έντονο το στοιχείο της κοινωνικής καταγγελίας και αντικατοπτρίζει τις προσωπικές του ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον της σύγχρονης κοινωνίας. Χρησιμοποίησε απλή γλώσσα, ανεπιτήδευτο ύφος και προσέγγισε τα θέματά του από μια έντονα ανθρωποκεντρική γωνία. Χαρακτηριζόταν από την αγάπη του για τους νέους.

7 ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ Ζητείται ελπίς (1954) Αρνούμαι (1961)
Το λάθος (1965) Το διαβατήριο (1973) Η κόντρα (1992) Αυτοβιογραφία (1996)

8 Δράση στη UNICEF Έχει υποστηρίξει όλες τις ενημερωτικές και ανθρωπιστικές εκστρατείες της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF και έχει δώσει εκατοντάδες συνεντεύξεις στα ΜΜΕ για τη UNICEF και την προσφορά της προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

9 Ποτέ πια πόλεμος! "Τις τελευταίες νύχτες δεν βλέπω όνειρα, φοβάμαι πια να ονειρεύομαι" είπε το οχτάχρονο παιδί από το Κόσσοβο. Το παιδί ξαναζούσε στα όνειρά του τον εφιάλτη του παράλογου πολέμου. Εμείς, πώς τολμάμε να ονειρευόμαστε; Τα παιδιά-θύματα να μην τα μετράμε με νούμερα, φτάνει και μόνο ένα παιδί να χαθεί έτσι, τότε ο κόσμος μας ο δήθεν πολιτισμένος, ο δήθεν χριστιανικός, έχει χρεοκοπήσει. Αυτό που πεθαίνει είναι η ψυχή του παιδιού. Αντώνης Σαμαράκης (Απόσπασμα από τα τελευταία σημειώματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Unicef.)

10 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Αρετή Σοφιά Κατερίνα Μαυροκεφάλου Μαρία Πλακιά
Αυτή η εργασία έγινε στα πλαίσια του προγράμματος : «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική». ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τις μαθήτριες της Α’ Λυκείου : Αρετή Σοφιά Κατερίνα Μαυροκεφάλου Μαρία Πλακιά Μαίρη Μαλλή ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google