Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ομορφιά δεν είναι το παν

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ομορφιά δεν είναι το παν"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ομορφιά δεν είναι το παν
Η ομορφιά δεν είναι το παν Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Γιώργος Κάππος Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 26/11/2014

2 Μια φορά και ένα καιρό, ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα είχαν τα πάντα αλλά ήθελαν όσο τίποτα άλλο στο κόσμο να αποκτήσουν ένα παιδί. Μια μάγισσα, μεταμφιεσμένη σε ζητιάνα, την οποία φιλοξενούσαν στο παλάτι για πολλές μέρες, προσφέρθηκε να τους πραγματοποιήσει μια ευχή γιατί αισθανόταν υποχρεωμένη για τον τόσο καλό τρόπο που της φέρθηκαν. Μια μέρα λοιπόν τους είπε: Θα σας πραγματοποιήσω μια επιθυμία σας. Πείτε μου τι θέλετε να κάνω!! Ο βασιλιάς και η βασίλισσα, ξαφνιασμένοι και απορημένοι, χωρίς να θέλουν να την στεναχωρήσουν, της είπαν ότι θέλουν ένα παιδάκι που θα είναι υγιή, έξυπνο, φιλότιμο, εργατικό.

3 Τους απάντησε λοιπόν ότι το παιδί θα το αποκτήσουν σε 9 μήνες
Τους απάντησε λοιπόν ότι το παιδί θα το αποκτήσουν σε 9 μήνες. Όταν η μάγισσα έφυγε, η βασίλισσα θυμήθηκε να ζητήσει από την μάγισσα το παιδί να είναι και όμορφο και ζήτησε να της φέρουν πίσω την μάγισσα. Η μάγισσα της είπε ότι, για να είναι όμορφο το παιδί, θα πρέπει να διαλέξει ποιο χαρακτηριστικό δεν θα ήθελε να κρατήσει από τα τέσσερα πρώτα. Να μην είναι υγιές, να μην είναι έξυπνο, να μην είναι φιλότιμο, να μην είναι εργατικό ….. Τελικά, όμως, αποφάσισαν ότι ήθελαν το παιδί τους έτσι όπως αρχικά είχαν ζητήσει. Και έτσι έγινε !!!

4 Ευχαριστώ για την προσοχή σας
Από την μικρή αυτή ιστορία μας καταλαβαίνουμε ότι ο εσωτερικός μας κόσμος είναι πιο όμορφος από την εξωτερική μας εμφάνιση Ευχαριστώ για την προσοχή σας τέλος


Κατέβασμα ppt "Η ομορφιά δεν είναι το παν"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google