Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γνωριμία με το Διαδίκτυο Φακίνος Αποστόλης. Page  2 Α' ΤΑΞΗ -- 19 -- ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τι είναι το Διαδίκτυο (Internet); Το Διαδίκτυο (Internet)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γνωριμία με το Διαδίκτυο Φακίνος Αποστόλης. Page  2 Α' ΤΑΞΗ -- 19 -- ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τι είναι το Διαδίκτυο (Internet); Το Διαδίκτυο (Internet)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γνωριμία με το Διαδίκτυο Φακίνος Αποστόλης

2 Page  2 Α' ΤΑΞΗ -- 19 -- ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τι είναι το Διαδίκτυο (Internet); Το Διαδίκτυο (Internet) αποτελείται από εκατομμύρια υπολογιστές, που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλον τον πλανήτη και επικοινωνούν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας δεδομένα. Το όνομα Διαδίκτυο είναι μία συνθέτη λέξη που παράγεται από τις λέξεις Διασύνδεση Δικτύων. Στα αγγλικά ο όρος Internet γεννήθηκε από τη συνένωση των λέξεων International Network (Διεθνές Δίκτυο Υπολογιστών). Η σύνδεση γίνεται με καλώδια, οπτικές ίνες ή ασύρματα με τη βοήθεια μιας δορυφορικής κεραίας ή των γραμμών της κινητής τηλεφωνίας. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας συνδέονται στο Διαδίκτυο και άλλες συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις-video κλπ.

3 Page  3 Α' ΤΑΞΗ -- 19 -- ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Οι υπηρεσίες του Διαδικτύου;  Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web – WWW)  Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail)  Συνομιλία (chat)  Τηλεδιάσκεψη (Teleconference)  Ομάδες Συζητήσεων (Newsgroups)  Μεταφορά Αρχείων (File Transfer Protocol, FTP)

4 Page  4 Α' ΤΑΞΗ -- 19 -- ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο;  Μεταφορά ιών και κακόβουλων προγραμμάτων  Ιστοσελίδες με ανακριβείς πληροφορίες  Συζητήσεις με άγνωστα άτομα

5 Page  5 Α' ΤΑΞΗ -- 19 -- ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Δραστηριότητα σελ 77 Τι είναι το Διαδίκτυο; Ποιες βασικές υπηρεσίες μας παρέχει το Διαδίκτυο; Να αναφέρετε μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης του Διαδικτυου. Βιβλίο σελ 74 - 77 Ερωτήσεις


Κατέβασμα ppt "Γνωριμία με το Διαδίκτυο Φακίνος Αποστόλης. Page  2 Α' ΤΑΞΗ -- 19 -- ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τι είναι το Διαδίκτυο (Internet); Το Διαδίκτυο (Internet)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google