Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Δημιουργούνται οι κούροι και οι κόρες. Ο τύπος του κούρου αναπαριστά έναν νέο, γυμνό άνδρα σε μετωπική στάση. Ο νέος προβάλλει το αριστερό πόδι, στηρίζει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Δημιουργούνται οι κούροι και οι κόρες. Ο τύπος του κούρου αναπαριστά έναν νέο, γυμνό άνδρα σε μετωπική στάση. Ο νέος προβάλλει το αριστερό πόδι, στηρίζει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Δημιουργούνται οι κούροι και οι κόρες. Ο τύπος του κούρου αναπαριστά έναν νέο, γυμνό άνδρα σε μετωπική στάση. Ο νέος προβάλλει το αριστερό πόδι, στηρίζει το βάρος στο δεξί. Αρχικά τα χέρια είναι προσκολλημένα στο σώμα τους όμως στη συνέχεια ελευθερώνονται και απομακρύνονται από το σώμα. Οι κόρες είναι νεαρές γυναίκες ντυμένες με ελαφριά ρούχα και καλοχτενισμένες

3

4  Αυτή την περίοδο δημιουργούνται οι δύο βασικοί ρυθμοί των αρχαίων ελληνικών ναών. Ο δωρικός και ο ιωνικός ρυθμός. Η διαφορά τους είναι ότι ο δωρικός ρυθμός είναι πιο βαρύς σε μορφή και αναλογίες ενώ ο ιωνικός πιο ανάλαφρος και το κιονόκρανό του έχει έλικες.

5  ΔΩΡΙΚΟΣ  ΙΩΝΙΚΟΣ

6  Η κεραμική τέχνη εξελίσσεται και δημιουργούνται τα μελανόμορφα και τα ερυθρόμορφα αγγεία. Ο ερυθρόμορφος ρυθμός ανακαλύφθηκε από τους αθηναίους κεραμείς και σε αυτόν το φόντο είναι μαύρο ενώ οι μορφές έχουν πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα. Ο μελανόμορφος ρυθμός ανακαλύφθηκε από τους Κορίνθιους κεραμείς και σε αυτόν οι μορφές έχουν μαύρο χρώμα

7  ΜΕΛΑΝΟΜΟΡΦΑ  ΕΡΥΘΡΟΜΟΡΦΑ

8  Εγκυκλοπαίδεια δομή  Εγκυκλοπαίδεια αρχαίας ελληνικής ιστορίας

9 ΤΜΗΜΑ:A1 ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ:2011-2012 ΜΑΘΗΜΑ:ΙΣΤΟΡΙΑ


Κατέβασμα ppt " Δημιουργούνται οι κούροι και οι κόρες. Ο τύπος του κούρου αναπαριστά έναν νέο, γυμνό άνδρα σε μετωπική στάση. Ο νέος προβάλλει το αριστερό πόδι, στηρίζει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google