Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλιακά χρήσης Project B MHX EΠΑΛ ΧΙΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλιακά χρήσης Project B MHX EΠΑΛ ΧΙΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλιακά χρήσης Project B MHX EΠΑΛ ΧΙΟΥ

2 Ηλιακή ενέργεια Μέθοδος αξιοπεισης ηλιακής ενέργειας
Πράσινος τρόπος θέρμανσης και παροχή ζεστού νερού Ιδανικό κλήμα στην Ελλάδα για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις

3 Πόσο συνεισφέρουν τα ηλιοθερμικά στην υφιστάμενη θέρμανση
Εξοικονόμηση καυσίμου Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης . Μειωμένη συντήρηση Μείωση ρύπων Αισθητικό αποτέλεσμα Δεν καταργείται το υπάρχον σύστημα θέρμανσης Πολύ μικρές επεμβάσεις στις υφιστάμενες κατοικίες

4 Κόστος Το κόστος ενός συστήματος 20τ.μ. όπως στο παραπάνω παράδειγμα, είναι περίπου ευρώ. Η εξοικονόμηση που μπορεί να επιφέρει είναι περίπου 1,3 τόνοι πετρελαίου ετησίως. Το 10% του κόστους εγκατάστασης εκπίπτει από τον φόρο εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι, το κόστος της εγκατάστασης με τη σημερινή τιμή του πετρελαίου, εξοικονομείται σε 8 περίπου χρόνια. Η εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μελετάται ήδη, συνεπώς η θέρμανση των κτηρίων μέσω της ηλιοθερμίας γίνεται οικονομικά ελκυστικότερη.

5 Λειτουργία Ηλιακού Θερμοσίφωνα

6 Ιστορία Ηλιακού Θερμοσίφωνα
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας άρχισε να χρησιμοποιείται μετά την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του '70 και ιδιαίτερα τη δεκαετία του '80 άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες με ηλιοφάνεια. Στην Κύπρο αναλογεί ένας ηλιακός θερμοσίφωνας για κάθε πέντε κατοίκους, ενώ στο Ισραήλ η χρήση τους είναι υποχρεωτική στις καινούργιες οικοδομές. Σε πολλές άλλες χώρες η χρήση τους επιδοτείται. Στην Ελλάδα η διάδοση των ηλιακών συσκευών είναι πολύ εντυπωσιακή: το πρώτο μοντέλο λανσαρίστηκε το 1974, το 1980 υπήρχαν εγκατεστημένα περίπου εκατόν πενήντα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα συλλεκτών και το 2004 περίπου τρία εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα συλλεκτών. Μέρος της επιτυχίας αυτής των ηλιακών θερμοσιφώνων στην Ελλάδα οφείλεται στα φορολογικά κίνητρα που είχε θεσπίσει το Ελληνικό κράτος. Σήμερα οι ηλιακοί θερμοσίφωνες χρησιμοποιούνται από περισσότερους από ένα εκατομμύριο καταναλωτές. Μέχρι και τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα ήταν απ' τις κύριες κατασκευάστριες χώρες ηλιακών θερμοσιφώνων.

7 Η λειτουργία των συλλεκτών του ηλιακού θερμοσίφωνα βασίζεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου που αναπτύσσεται στο χώρο ανάμεσα στην πλάκα απορρόφησης και τη γυάλινη επικάλυψη. Καταρχήν η ηλιακή ακτινοβολία πέφτει στην (συνήθως μαύρη) απορροφητική πλάκα, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία της. Η πλάκα με τη σειρά της εκπέμπει μεγάλου μήκους κύματος ακτινοβολία (θερμική ακτινοβολία) για την οποία το τζάμι που καλύπτει την πλάκα είναι σχεδόν αδιαφανές. Έτσι η μεγάλου μήκους κύματος ακτινοβολία (η ζέστη) παγιδεύεται ανάμεσα στην πλάκα και το τζάμι, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η απόδοση όσον αφορά τη θέρμανση του νερού (που κυκλοφορεί σε σωλήνες που είναι σ' επαφή με την πλάκα στο πίσω μέρος της ή ενσωματωμένοι σ' αυτή).

8 Γιώργος Κάργας Ευφραίμ Καριβαλης Γιάννης Βιέρος


Κατέβασμα ppt "Ηλιακά χρήσης Project B MHX EΠΑΛ ΧΙΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google