Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γάτες Από την Σοφία Λουκά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γάτες Από την Σοφία Λουκά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γάτες Από την Σοφία Λουκά

2 Γάτα Βεγγάλης Η γάτα Βεγγάλης είναι μια μοναδική φυλή διάστικτης οικόσιτης γάτας, που προήλθε από διασταυρώσεις της οικιακής γάτας με τη γάτα Αβησσυνίας, Αμερικανικής κοντότριχης , Βιρμανίας, Αιγυπτιακής Μάου και την ασιατική λεοπάρδαλη. Πρόκειται για την πρώτη γάτα υβριδικής διασταύρωσης. Το 1981 μια εκτροφέας από την Καλιφόρνια, η Ζακ Σάγκντεν , πήρε στα χέρια της οκτώ γατάκια-υβρίδια που προορίζονταν για μία μελέτη της ασιατικής λεοπάρδαλης. Ήθελαν να διαπιστώσουν πόσο ανθεκτική ήταν η ασιατική λεοπάρδαλη στον ιό της λευχαιμίας των αιλουροειδών. Η Ζαν τα διασταύρωσε με μη καθαρόαιμες γάτες και αιγυπτιακές γάτες Μάου καθώς και με γάτες μακρύτριχες . Το αποτέλεσμα ήταν μια νέα ράτσα γάτας, η γάτα της Βεγγάλης.

3 Γάτα Αγκύρας Η Τούρκικη γάτα Αγκύρας έχει ένα λαμπερό τρίχωμα και ένα ευκίνητο σώμα. Πιο πρόσφατα, στη Βρετανία, αυτή η ράτσα φάτας μπερδευόταν με την Ανατολίτικη μακρύτριχη. Έχει ταχύτατες αντιδράσεις και χαρακτηρίζεται από έντο σφρίγος . Έχει μεγάλα μυτερά αυτιά σε ψηλό σημείο του καφαλιού της , λεπτό και κομψό λαιμό και μεγάλα ωοειδή μάτια. Το σώμα της είναι μακρύ και λεπτό αλλά όχι μυώδες . αυτή η ράτσα

4 Γάτα Σιαμ Η φωνή της σιαμέζας γάτας είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεχτη. Μια μοιάζει σαν της γάτας και άλλοτε σαν να κλαίει ένα μωρό. Γενικά όμως είναι ήσυχες και εφυείς και είναι οι μόνες γάτες που δένονται με τον ιδιοκτήτης του και όχι με το χώρο που γεννήθηκαν. Η εμφάνιση αυτής της γάτας χρονολογείται πριν από το 1700 και βρίσκονταν κυρίως σε βουδιστικούς ναούς σαν φύλακες του χώρου. Εφυής και αξιοπρόσεχτη η Γάτα του Σιάμ με τα γαλάζια μάτια της και τα σκουρόχρωμα άκρα της και το κεφάλι της έχει ελαφρώς αλλάξει εμφάνιση ως αναφορά το κεφάλι και τα αυτιά της. Στην αρχή ήταν πολυ τριγωνικό και μακρύ με μεγαλύτερα αυτιά αλλά με τις διάφορες διασαυρώσεις με οικόσιτες γάτες και τις γάτες των ναών άλλαξε. το κεφάλι στογγύλεψε και τα αυτιά μίκρυναν. Πάντα όμως τα γαλάζια μάτια, που γίνονται πορφυρά στο σκοτάδι, παραμένουν σαν πανίσχυρο γονίδιο. Αυτή είναι άλλωστε και η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα αυτής της γάτας.

5 Γάτα της Σκωτίας Η γάτα της Σκωτίας είναι ίσως η μόνη που έχει σπαστά αυτιά και πελώρια μάτια. Σωστή αρχόντισσα αλλά και απίθανος κυνηγός. Ζει μέσα στο σπίτι χωρίς να προκαλεί ζημιές . Έχει μικρά αυτιά διπλωμένα κοντά στο κεφάλι με μία ή περισσότερες δίπλες . Η πρώτη γάτα που εντοπίστηκε έτσι, η Σούζι , μια γάτα εξοχής στο Τέισαιντ που βρέθηκε από το ζεύγος Ρος. Οι ίδιο διασταύρωσαν ένα τέτοιο γατάκι με αμερικανικές κοντότριχες και η νέα ράτσα ονομάστηκε Scottish Fold . Η Αμερική αναγνωρίζει τόσο το κοντότριχο όσο και το μακρύτριχο είδος αυτής της γάτας ενώ η Ευρώπη δεν την αναγνωρίζει.

6 Γάτα της Περσίας Η γάτα Περσίας ξεχωρίζει από κάθε άλλη φυλή μορφολογικά αλλά και σαν χαρακτήρας. Η αλήθεια είναι ότι μπερδεύει πολλές φορές - κάποιον που δεν έχει μια ικανή γνώση - η ποικιλία που μπορεί να συναντήσει. Τις διαφορές αυτές με δυσκολία μπορούν να τις εντοπίσουν ακόμα και οι κτηνίατροι (εκτός αν είναι κάτι εξόφθαλμο). Αυτοί που μπορούν να διακρίνουν την γνησιότητα της γάτας είναι κυρίως κριτές εκθέσεων μορφολογίας, μιας και το έργο τους απαιτεί ακρίβεια με αυστηρά κριτήρια. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά της.

7 Γάτα Αιγύπτου Η αιγυπτιακή Μάου είναι μια μικρόσωμη ράτσα γάτας με κοντό τρίχωμα. Μαζί με τη γάτα Dilmun του Μπαχρέιν, είναι μία από τις λίγες φυσικές φυλές των εξημερωμένων γατών. Οι κηλίδες της Μάου υπάρχουν τόσο στη τρίχα όσο και κάτω, στο δέρμα της. Το βλέμμα της δεν έχει αλλάξει σημαντικά, όπως αποδεικνύεται από έργα τέχνης πάνω από ετών. Σε αντίθεση με άλλες γάτες, όπως το Ocicat ή η γάτα της Βεγγάλης , η αιγυπτιακή Mau είναι μια φυσική φυλή. Η Μάου είναι σημαντικά μικρότερη από αυτές των άλλων φυλών . Τα πίσω πόδια της Μάου είναι μακρύτερα από τα μπροστινά πόδια, και συχνά όταν τρέχει ή πηδάει μοιάζει σαν καγκουρώ . Αλλάζει χρώμα ματιών από πράσινο σε τυρκουάζ ανάλογα με τη διάθεση, και κάνουν τις εκφράσεις του προσώπου να είναι άξιες προσοχής. Εξαιρετικά ευφυής γάτα.

8 Γάτα Βαν Τουρκίας Θέλετε μια γάτα που να κολυμπάει; Αυτή είναι η Τούρκικη Βαν , μια γάτα από την Τουρκία που έχει αυτό το χάρισμα, να της αρέσει και όχι να φοβάται το νερό . Μπορεί να έχει μπλε ή καφετιά μάτια , η ουρά της να είναι μάλλον φουντωτή αλλά η ικανότητάς της στο κολύμπι δίνει σε αυτή τη γάτα την ιδιαιτερότητά της . Μια ακόμα ιδιαιτερότητα στο τρίχωμά της, η γάτα Βαν της Τουρκίας είναι πάντα με άσπρο τρίχωμα σε όλο της το σώμα εκτός από την ουρά και το κεφάλι της που έχει άλλου χρώματος πινελιές.

9 Γάτα της Σαβάνας Οι γάτες της Σαβάνας είναι η μεγαλύτερη φυλή των εξημερωμένων γάτων. Ψηλό και λεπτό το σώμα των Σαβανών τους δίνει στην εμφάνισή τους μεγαλύτερο όγκο από ό,τι το πραγματικό βάρος τους. Το μέγεθος εξαρτάται από την παραγωγή και το φύλο, οι αρσενικές γάτες είναι συνήθως μεγαλύτερες, λόγω της ισχυρότερης γενετική επιρροή της Αφρικανικής προγόνου Σαβάν . Οι αρσενικοί Σαβάνοι είναι μεγαλύτεροι από τα θηλυκά. Οι σαβάνες είναι συνήθως μεταξύ επτά και 30 κιλών.

10 Γάτα Σφιξ Αν και υπάρχουν γραπτά κείμενα για την Παραγουανή άτριχη γάτα από το 1830, η πρώτη επίσημα καταγεγραμμένη άτριχη φυλή γάτας ονομαζόταν Νέα Άτριχη Μεξικανική Γάτα, η οποία και έχει πλέον εκλείψει. Το 1902 ένα ζευγάρι από το Νέο Μεξικό έλαβε από τοπικό Ινδιάνο αρχηγό δύο άτριχες γάτες τις τελευταίες επιζήσαντες μια αρχαίας των Αζτέκων φυλής γάτας

11 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "Γάτες Από την Σοφία Λουκά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google