Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Δημιουργικές Εργασίες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Δημιουργικές Εργασίες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Δημιουργικές Εργασίες

2 Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά 5. Δημιουργικές εργασίες Όταν μιλούμε για δημιουργικότητα στο μάθημα της μουσικής, εννοούμε τις προσπάθειες των παιδιών να φτιάξουν μουσική με την οργάνωση του υλικού, φτάνοντας σ΄ ένα αποτέλεσμα, που να είναι πρωτότυπο και μοναδικό για τα ίδια τα παιδιά.

3 Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά 5. Δημιουργικές εργασίες Πρέπει να δίνουμε στα παιδιά το πλαίσιο μέσα στο οποίο ο πειραματισμός, η έρευνα και η ανακάλυψη να λειτουργούν στέρεα και με σιγουριά. Η δημιουργικότητα δεν είναι κατάλληλη μόνο για τα πιο προικισμένα παιδιά, γιατί παρέχει σ΄ όλα τα παιδιά, με την κατάλληλη αξιοποίησή τους και διαπλοκή τους με τους συμμαθητές τους, την ευκαιρία για προβληματισμό και απελευθέρωση.

4 Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά 5. Δημιουργικές εργασίες ΙΔΕΕΣ: ΙΔΕΕΣ: 1.Η δημιουργία ηχητικών εφφέ και μελωδιών για πράγματα που προέρχονται από τον κόσμο των παιδιών (άνεμος, βροχή κλπ). 2.Η δημιουργία ηχητικών εφφέ και μελωδιών για να ενισχυθεί η ατμόσφαιρα σε ιστορίες, παραμύθια, ποιήματα (ηχοϊστορίες, ηχοεικόνες, παραμυθοδράματα). 3.Η δημιουργία μουσικών διαλόγων με τη φωνή τους. 4.Ο αυτοσχεδιασμός ρυθμικής, μελωδικής και αρμονικής συνοδείας σε γνωστά τραγούδια ή σε άλλη μουσική που ακούνε από δίσκους.

5 Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά 5. Δημιουργικές εργασίες ΙΔΕΕΣ (συνέχεια): ΙΔΕΕΣ (συνέχεια): 5. 5.Η δημιουργία πρόσθετων στίχων σε τραγούδια. 6.Η δημιουργία φράσεων, ποιημάτων και η δημιουργία για αυτά, των κατάλληλων ρυθμών και μελωδιών. 7.Η δημιουργία μουσικής πάνω σε ποιήματα που είτε έγραψαν τα παιδιά στο μάθημα των Ελληνικών είτε τα διάλεξαν από τα βιβλία τους. 8.Η δημιουργία οργανικής μουσικής. 9.Η δημιουργία ερμηνευτικών κινήσεων, που αντικατοπτρίζουν την οργάνωση μουσικών συνθέσεων.

6 Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά 5. Δημιουργικές εργασίες ΙΔΕΕΣ (συνέχεια) : ΙΔΕΕΣ (συνέχεια) : 10.Η δημιουργία μελωδικών και ρυθμικών σχημάτων καταλλήλων για χαρακτήρες ενός παραμυθιού. 11.Η δημιουργία μουσικής που σχετίζεται με επίκαιρα γεγονότα ή μελέτες. 12.Ο συνδυασμός ποικίλων (project), όπως η σύνθεση και η παρουσίαση ενός χοροδράματος, καντάτας ή μελοδράματος (όπως τραγουδιών, χορών, οργανικών συνθέσεων, κουστουμιών, σκηνικών, φωτισμού κλπ. σε μιας μεγάλης κλίμακας εργασίας).


Κατέβασμα ppt "Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Οι Μουσικές Δραστηριότητες Ερασμία Σταυρίδου Ρουσιά Δημιουργικές Εργασίες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google