Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μερεχούγια Μαρία ΠΕ09

2 Συντελεστές Ομάδας Βαρβάρα Νάκου Ντίνα Ντεμερτσίδου
Κατερίνα Ματσικαλίδου Τάσος Παπαδόπουλος Θάνος Ξανθός Κατερίνα Οταμάρε

3 O όρος εθελοντισμός αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιο κοινοφελή σκοπό.

4 Εθνικοί Εθελοντικοί Οργανισμοί
1)Η ένωση «Μαζί για το παιδί» είναι µία οµπρέλα 10 κοινωφελών φορέων µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1996 µε σκοπό να ενώσει ισότιµα τις προσπάθειες τους για το παιδί σε ανάγκη. Μαζί οι 10 φορείς προσφέρουν ετησίως συντονισµένες υπηρεσίες και ένα καλύτερο µέλλον σε περισσότερα από παιδιά στην Ελλάδα. ( ) 2)Το σωµατείο µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Παιδικά χωριά SOS Ελλάδας ειδικά αναγνωρισµένο ως φιλανθρωπικό . Προστατεύει παιδιά που για σοβαρούς λόγους στερούνται µόνιµα τη φροντίδα των φυσικών τους γονέων. Η προστασία και φροντίδα των παιδιών προσφέρεται σε µακρόχρονη βάση από την παιδική ηλικία µέχρι την επαγγελµατική και οικονοµική αποκατάσταση τους. ( )

5 Ανδρέας Συγγρός Το φιλανθρωπικό έργο του Ανδρέα Συγγρού είναι αδιαμφισβήτητο διαθέτοντας τεράστια ποσά υπέρ κοινωφελών κα φιλανθρωπικών σκοπών. Με δικά του έξοδα κατασκεύασε το δημοτικό σχολείο Σκιάθου, τις φυλακές Συγγρού, το Δημοτικό Θέατρο Αθηνών, το παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, το αρχαιολογικό μουσείο Δελφών κ.α Με δικά του έξοδα κατασκευάστηκε η αριστερή πτέρυγα του Ευαγγελισμού και ολοκληρώθηκε ο οίκος των Αδερφών στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.Τον Απρίλιο του 1881 προσέφερε δραχμές στην κοινωνία της Χίου, η οποία είχε χτυπηθεί από τον εγκέλαδο, ενώ τον Σεπτέμβριο του 1890 λόγω της καταστροφικής φωτιάς που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη προσέφερε δραχμές προκειμένου να επισκευαστούν διάφορα δημόσια κτίρια, μεταξύ των οποίων και το Παπάφειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Μεγάλα ποσά πρόσφερε στο Ωδείο Αθηνών, στην κοινωνία της Σύρου, στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, στα εθνικά ιδρύματα της Κωνσταντινούπολης, καθώς και στο χωριό του, το Λιθί Χίου. Με τη διαθήκη του κληροδότησε μεγάλα ποσά στο Πτωχοκομείο Αθηνών, στο Δρομοκαΐτειον, στο Αμαλίειον ορφανοτροφείο, στο Δημοτικό νοσοκομειο, στο μετοχικό ταμείο αξιωματικών, ενώ όλες τις εκτάσεις του στην Αττική τις δώρισε στο Αμαλίειον ορφανοτροφείο. Σημαντικό μέρος της περιουσίας του δωρήθηκε απευθείας στο κράτος προκειμένου να κατασκευασθούν σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια. Μετά το θάνατό του η σύζυγός του, Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου, δώρισε στο ελληνικό δημόσιο το Κτήμα Συγγρού, το Μέγαρο Ανδρέα Συγγρού για να στεγάσει το υπουργείο εξωτερικών, ενώ από κληροδότημα του ίδιου και με την εποπτεία της Ιφιγένειας, κατασκευάστηκε το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» και την λεωφ Συγγρού.

6 Προφίλ Εθελοντή •Να είσαι ενεργός πολίτης •Άντρας ή γυναίκα
•Οποιασδήποτε ηλικίας •Οποιασδήποτε κοινωνικοοικονομικής τάξης •Να είσαι συνεπής και υπεύθυνος •Να έχεις θέληση για προσφορά •Να έχεις ενθουσιασμό •Να είσαι συνεργάσιμος και ομαδικός παίκτης

7 Παπάφειο Σύμφωνα με τη διαθήκη του χτίστηκε το Νεοκλασικό οικοδόμημα του Παπάφειου Ορφανοτροφείου σε σχέδια του γνωστού και από άλλα κτίρια της Θεσσαλονίκης αρχιτέκτονα Παιονίδη. Άρχισε να κτίζεται το 1894 και τελείωσε το Το οικόπεδό του είχε έκταση τετραγωνικούς πήχεις.Ήταν εκείνο που στάθηκε στον χειμαζόμενο λαό της Θεσ/νίκης και στον λαό της Ελληνικής Μακεδονίας. Πρωτοστάτησε στους Εθνικούς αγώνες, στους Βαλκανικούς Αγώνες προσέφερε καταφύγιο και βοήθεια στους δεινοπαθούντες. Στους απελευθερωτικούς του προσέφερε τα πάντα, ακόμη και στο αρχιτεκτονικό του σχέδιο δόθηκε το σχήμα "Ε" για να γίνει ο φάρος που θα θυμίζει στους υπόδουλους Έλληνες Την Ελλάδα την Ελπίδα και την Ελευθερία.

8 Mahatma Gandhi


Κατέβασμα ppt "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google