Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

2 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΗΤΑΝ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ, ΣΕ
ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΦΩΝΑΞΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ «ΛΑΖΑΡΕ ΔΕΥΡΩ ΕΞΩ» ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΓΗΚΕ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

3 ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΪΑ ΚΑΙ ΣΤΡΟΝΕΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΪΑ ΚΑΙ ΣΤΡΟΝΕΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΥΝΙΘΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΨΑΡΙ…ΚΟΛΙΟ! ΒΑΓΙΑ,ΒΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΑΓΙΩΝ, ΤΡΩΜΕ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΠΑΧΙ ΤΟ ΑΡΝΙ.

4 ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

5 Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ
ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.ΕΤΣΙ ΣΤΟΛΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ.ΟΜΩΣ ΕΞΩ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΑΔΙ.ΠΗΡΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΨΟΥΝ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

6 ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΣ.
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΣ. ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.ΠΑΙΡΝΕΙ ΈΝΑ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ « ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΜΗΛΟ ΑΥΤΉ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ». ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΕΙ « ΑΠΌ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΥΠΟΝΟΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑ.ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ «ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΌ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟΝΟΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ.

7 ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

8 Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ.ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ.ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΈΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΟΥΝΕ.ΠΡΙΝ ΌΜΩΣ ΑΠΌ ΑΥΤΌ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΛΕΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ: «ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΣΑΣ».ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗΡΗΣΕΙ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ:«ΟΠΟΙΣ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΕΙ».ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟ ΒΟΥΤΗΞΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ….

9 ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ (ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ)
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ . ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ, ΤΑ ΒΑΣΑΝΗΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΣΤΑΥΡΟΣΗ ΤΟΥ ΕΚΕΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΒΑΦΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

10 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

11 ΠΡΩΙ, ΠΡΩΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ.
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ. Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΒΑΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΜΕ ΤΗ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΡΩΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΓΚΡΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΥ ΒΑΨΑΜΕ.

12 ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΑΥΤΌ ΌΜΩΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΑ ΣΤΟ «ΑΓΙΟ ΦΩΣ» ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

13 ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

14 ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ,
ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΣΟΥΒΛΙΣΤΟ ΑΡΝΙ Η ΚΑΤΣΙΚΙ!

15 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google