Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελένη Βακανά. ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΦΟΥΡΝΟΙ Τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες φουρνίζουν λαζαράκια προς τιμή του Αγίου Λαζάρου και φλαούνες που.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελένη Βακανά. ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΦΟΥΡΝΟΙ Τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες φουρνίζουν λαζαράκια προς τιμή του Αγίου Λαζάρου και φλαούνες που."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελένη Βακανά

2 ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

3 ΦΟΥΡΝΟΙ Τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες φουρνίζουν λαζαράκια προς τιμή του Αγίου Λαζάρου και φλαούνες που τις τρώμε την Κυριακή του Πάσχα.

4 ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ Τη Μεγάλη Πέμπτη σταυρώνουμε το Χριστό όπως σταυρώθηκε και αυτός μετά από πολλά βασανιστήρια στο Γολγοθά.

5 Τη Μεγάλη Παρασκευή οι εικόνες είναι ντυμένες στα μαύρα για να δείξουν τη θλίψη μας. Στολίζουμε τον Επιτάφιο με πανέμορφα λουλούδια και τον παίρνουμε γύρω από το χωριό.

6 ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Το Μεγάλο Σάββατο, μένουμε στην εκκλησία αργά το βράδυ για να πάρουμε το Άγιο φως και το μήνυμα της Ανάστασης.

7 ΛΑΜΠΡΑΤΖΙΑ Τα ξημερώματα της Ανάστασης, βάζουμε φωτιά σε ξύλα, τραπέζια κ.α. που βρίσκονται εκεί και σε μια κούκλα. Αύτη η κούκλα αντιπροσωπεύει τον Ιούδα. Αυτή είναι η Λαμπρατζιά.

8


Κατέβασμα ppt "Ελένη Βακανά. ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΦΟΥΡΝΟΙ Τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες φουρνίζουν λαζαράκια προς τιμή του Αγίου Λαζάρου και φλαούνες που."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google