Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ

2 Το παρα-άμινο βενζοϊκό οξύ (PABA) είναι μέλος του συμπλέγματος των βιταμινών Β αλλά δεν αναγνωρίζεται επίσημα ως βιταμίνη.

3 Η λήψη ΡΑΒΑ δεν συνιστάται.
ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Μαγιά ζυθοποιίας, συκώτι, φύτρο σιταριού, πιτυρούχα δημητριακά, δημητριακά ολικής άλεσης. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Το ΡΑΒΑ είναι διαθέσιμο σε δισκία και κάψουλες. Δεν υπάρχει καθιερωμένη δόση, ενώ τα διαιτητικά συμπληρώματα παρέχουν mg ανά δόση. Η λήψη ΡΑΒΑ δεν συνιστάται.

4 ΧΡΗΣΕΙΣ Φαίνεται ότι καθυστερεί τον αποχρωματισμό των μαλλιών (εμφάνιση γκρίζων τριχών) και ότι είναι χρήσιμο ως αντιγηραντικός παράγοντας. Έχει χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις διαταραχής της πέψης, στην αρθρίτιδα, την αϋπνία και την κατάθλιψη. Ωστόσο δεν υπάρχουν πειστικά επιστημονικά ευρήματα που αποδεικνύουν κάποια ευεργετική επίδραση για τα παραπάνω νοσήματα. Ένα παράγωγο του ΡΑΒΑ χρησιμοποιείται τοπικά ως αντηλιακό

5 ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Η τοξικότητα του φαρμάκου είναι χαμηλή αλλά σε υψηλές δόσεις (>30mg) μπορεί να προκαλέσει ανορεξία, ναυτία, εμετό, ηπατοτοξικότητα, πυρετό, δερματικά εξανθήματα.

6 ΑΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Σουλφοναμίδες: Συμπληρώματα που περιέχουν ΡΑΒΑ πρέπει να αποφεύγονται σε άτομα που λαμβάνουν σουλφοναμίδες ως αντιβιοτικά. Το ΡΑΒΑ αποτελεί απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τα βακτηρίδια και οι σουλφοναμίδες (που το μόριο τους ομοιάζει με ΡΑΒΑ) προσλαμβάνονται αντ’ αυτού από τα βακτηρίδια με αποτέλεσμα να αναστέλλεται ο πολλαπλασιασμός τους.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google