Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

9 η Εβδομάδα Τηλεόραση. Η Τηλεόραση O Sarnoff φέρνει στην RCA τον Vladimir Zworkyn. Επενδύθηκαν σημαντικά κονδύλια στις ομάδες που επέβλεψαν οι δυο Ρώσοι,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "9 η Εβδομάδα Τηλεόραση. Η Τηλεόραση O Sarnoff φέρνει στην RCA τον Vladimir Zworkyn. Επενδύθηκαν σημαντικά κονδύλια στις ομάδες που επέβλεψαν οι δυο Ρώσοι,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 9 η Εβδομάδα Τηλεόραση

2 Η Τηλεόραση O Sarnoff φέρνει στην RCA τον Vladimir Zworkyn. Επενδύθηκαν σημαντικά κονδύλια στις ομάδες που επέβλεψαν οι δυο Ρώσοι, τόσο στην RCA, όσο και στην Westinghouse. Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1930, η RCA είχε ήδη ετοιμάσει ένα σύστημα τηλεοπτικής μετάδοσης με αρκετά καλή ευκρίνεια και εμπορεύσιμο.

3 Παράλληλες εξελίξεις στην Ευρώπη Στη Γαλλία ιδρύεται η Γαλλική Εταιρία Τηλεόρασης Ακολουθούν η Γερμανία και η Αγγλία. Στη συνέχεια ακολουθεί η Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και σταματά η επένδυση στην τηλεόραση. Η τεχνογνωσία της RCA αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη στο στρατό.

4 Μετά τον Πόλεμο Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η RCA επιδίδεται σε μαζική κατασκευή δεκτών. Federal Communications Commission Δημιουργία Τηλεοπτικών Δικτύων Το 1950 υπήρχαν 559 τηλεοπτικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, ενώ το 90% των σπιτιών είχαν τηλεοπτικό δέκτη. Ραγδαία εξάπλωση σε λίγα χρόνια.

5 Στο τέλος της δεκαετίας του 1950 γίνεται η μετάβαση στην έγχρωμη τηλεόραση. Ανταγωνισμός μεταξύ CBS και RCA αλλά επικρατεί της RCA καθώς είναι συμβατό με το προηγούμενο. NTSC – National Television Standards Committee

6 Στην Ευρώπη, οι Γάλλοι προώθησαν το SECAM (Sequential Couleur Avec Memoire) Οι Γερμανοί προώθησαν το PAL (Phase Alternating Line) Τα Ευρωπαϊκά είχαν καλύτερη ανάλυση καθώς ήρθαν αργότερα και παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις.

7 Η δεκαετία του 1950 θεωρείται η χρυσή εποχή της τηλεόρασης. Οι εκπομπές είναι ζωντανές – θεατρικότητα Το 1956 εφευρέθηκε το βίντεο και μαζί με αυτό ήρθε η ευκολία της μαγνητοσκόπησης. Το μοντάζ έγινε ευκολότερο κάτι που διευκόλυνε την τηλεοπτική δημοσιογραφία.

8 Καλωδιακή Τηλεόραση Τι συνέβαλε στην ανάπτυξη της; – Η Γεωγραφία της Αμερικανικής Ηπείρου – Ο Τύπος της οικονομίας – Η απότομη ανάπτυξη της τηλεόρασης – Το 1953, υπήρχαν 65,000 συνδρομητές – Το 1960, οι πρώτες μέγα-εταιρίες

9 Η καλωδιακή τηλεόραση δημιούργησε νέα ζήτηση για τηλεοπτικά προϊόντα καθώς διαμόρφωσε νέες τηλεοπτικές ανάγκες. Ο τηλεοπτικός χρόνος διευρύνθηκε. Για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες, δημιούργησαν νέες τηλεοπτικές συνταγές Επίσης κατέφυγαν στην πάσχουσα βιομηχανία του κινηματογράφου.

10 Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, νέα τεχνολογικά πειράματα (καλωδίωση, δορυφορική, μικροκύματα) οδήγησε στην νέα γενιά συνδρομητικών υπηρεσιών Το ρίσκο του Ted Turner

11 Καλωδιακή Τηλεόραση Τι συνέβαλε στην ανάπτυξη της; – Η Γεωγραφία της Αμερικανικής Ηπείρου – Ο Τύπος της οικονομίας – Η απότομη ανάπτυξη της τηλεόρασης – Το 1953, υπήρχαν 65,000 συνδρομητές – Το 1960, οι πρώτες μέγα-εταιρίες

12 Η καλωδιακή τηλεόραση δημιούργησε νέα ζήτηση για τηλεοπτικά προϊόντα καθώς διαμόρφωσε νέες τηλεοπτικές ανάγκες. Ο τηλεοπτικός χρόνος διευρύνθηκε. Για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες, δημιούργησαν νέες τηλεοπτικές συνταγές Επίσης κατέφυγαν στην πάσχουσα βιομηχανία του κινηματογράφου.

13 Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, νέα τεχνολογικά πειράματα (καλωδίωση, δορυφορική, μικροκύματα) οδήγησε στην νέα γενιά συνδρομητικών υπηρεσιών Το ρίσκο του Ted Turner Καλωδιακή τηλεόραση, δορυφόροι, μικροκύματα.

14 Η Καταστροφή του Challenger

15 Η τηλεόραση περιμένει τα γεγονότα

16 Τηλεόραση και Κοινωνία Παγκοσμιότητα – Η έννοια του παγκόσμιου χωριού. Η αξία της «συμβολικής πραγματικότητας». Δημιουργία συμβιωτικών βιομηχανιών – δημόσιες σχέσεις. Τηλεόραση και Δημοκρατία – Η κάλυψη των πολιτικών αναμετρήσεων.

17 Τηλεόραση και Προπαγάνδα Ο Μακαρθισμός Ο ρόλος της δημοσιογραφίας – Edward Murrow Η διαφθορά στην τηλεόραση – τα τηλεπαιχνίδια και η εξαπάτηση Βιετνάμ – οι πρώτοι τηλεοπτικοί πόλεμοι

18 Ανταγωνισμός μεταξύ ΕΕ/Αμερικής Η ιδιωτική τηλεόραση στην Ευρώπη και οι εισαγωγές Αμερικανικών προϊόντων. Προβλήματα στην Ευρωπαϊκή αγορά λόγω της εμπορικής ανισορροπίας. Ευρωπαϊκός προστατευτισμός. Αμερικανική κυριαρχία.

19 Η Τηλεόραση στην Ελλάδα Άφιξη με καθυστέρηση – Πολιτική κατάσταση της χώρας – Αντιδράσεις των ιδιοκτητών κινηματογραφικών αιθουσών

20 Τρεις περίοδοι στην Ελληνική τηλεόραση Πειραματική φάση Κρατικο-μονοπωλιακή φάση Φάση της απορύθμισης

21 Πειραματική Φάση 1966 – η πρώτη πειραματική εκπομπή 1968 – ο ρόλος του στρατού (ΥΕΝΕΔ) 1971 - Τηλεοπτικό Δίκτυο – Northrop 1978 – Έγχρωμη τηλεόραση

22 Μονοπωλιακή Φάση 1975 – Ροβήρος Μανθούλης και Μάνος Χατζηδάκις Ανήσυχα πνεύματα και οραματιστές – Μοιραία ήρθαν σε σύγκρουση με πολιτικά συμφέροντα και σταδιακά απομακρύνθηκαν. Η παρακαταθήκη και των δυο υπήρξε αξιοσημείωτη.

23 Το Σύνταγμα του 1974 προέβλεπε ότι ο διευθυντής της ΕΡΤ διορίζεται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις εξαιτίας των τηλεοπτικών εξελίξεων στην Ευρώπη. Η πίεση που ασκούν κάποιοι δήμαρχοι αναγκάζει την κυβέρνηση να επιτρέψει την αναμετάδοση κάποιων δορυφορικών καναλιών.

24 Η Φάση της Απορύθμισης 1989 – Επιχειρηματικοί όμιλοι διεκδικούν τηλεοπτικές συχνότητες. Έκρηξη στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Δημιουργία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Η δημόσια τηλεόραση χάνει τον έλεγχο.


Κατέβασμα ppt "9 η Εβδομάδα Τηλεόραση. Η Τηλεόραση O Sarnoff φέρνει στην RCA τον Vladimir Zworkyn. Επενδύθηκαν σημαντικά κονδύλια στις ομάδες που επέβλεψαν οι δυο Ρώσοι,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google