Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΩΓΜΟΙ ΕΠΙ ΔΟΜΙΤΙΑΝΟΥ (81-96 μΧ.)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΩΓΜΟΙ ΕΠΙ ΔΟΜΙΤΙΑΝΟΥ (81-96 μΧ.)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΩΓΜΟΙ ΕΠΙ ΔΟΜΙΤΙΑΝΟΥ (81-96 μΧ.)
Ανδρινόπουλος Γιώργος Χρήστος Γκούντος Βαγγέλης Βελαώρας (2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου)

2

3 Ο Δομιτιανός ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 81 έως το 96 μ. Χ
Ο Δομιτιανός ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 81 έως το 96 μ.Χ., μέλος της δυναστείας των Φλαβίων. Ήταν γιος του αυτοκράτορα Βεσπασιανού και της Φλαβίας Δομιτίλλας. Ο Δομιτιανός δεν έλαβε συστηματική παιδεία, καθώς από νεαρή ηλικία (18 ετών) έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην κατάληψη της εξουσίας από τον πατέρα του (69 μ.Χ.). Η ανάρρησή του στο θρόνο το 81 μ.Χ. έγινε, μετά το θάνατο του αδελφού του Τίτου, σύμφωνα με τη διαθήκη του πατέρα του.

4 Η ΑΦΟΡΜΗ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ Την εποχή του Δομιτιανού οι Ιουδαίοι υποχρεούνταν να πληρώνουν το φόρο του διδράχμου. Οι Χριστιανοί δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους Ιουδαίους οπότε δεν πλήρωναν το φόρο. Έτσι ξεκίνησαν οι διωγμοί.

5 ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΙΤΙΑ Ο Δομιτιανός απαίτησε από τους Ρωμαίους υπηκόους ως Κύριος και Θεός. Οι Χριστιανοί αρνήθηκαν την πίστη στον αυτοκράτορα (αυτοκρατορική λατρεία). Το νέο ήθος και η αύξηση του πληθυσμού των Χριστιανών δεν συμφωνούσε με τον τρόπο ζωής της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ο οποίος βόλευε τον αυτοκράτορα.

6 Οι εκπρόσωποι του εθνικού ιερατείου, με την αύξηση των χριστιανών, έχαναν τα προνόμια και τα οικονομικά οφέλη που απολάμβαναν. Πολλοί μικροεπαγγελματίες είχαν μείωση των εισοδημάτων τους.

7 ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ Ο αριθμός των χριστιανών που μαρτύρησαν ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες. Οι μεγαλύτεροι μάρτυρες είναι: Διονύσιος, Τιμόθεος, Φλάβιος Κλήμης, Δομιτίλλα, Ακίλιος

8 η εξάπλωση του χρισιανισμού συνεχίστηκε...
Παρ’όλα αυτά η εξάπλωση του χρισιανισμού συνεχίστηκε...


Κατέβασμα ppt "ΔΙΩΓΜΟΙ ΕΠΙ ΔΟΜΙΤΙΑΝΟΥ (81-96 μΧ.)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google