Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βιέννη Από την μαθήτρια: Άνναμπελ Ντέι. Γενικά στοιχεία για την πόλη Μέχρι την αρχή του 20 ου αιώνα ήταν η χώρα που μιλούσε τα πιο πολλά γερμανικά στον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βιέννη Από την μαθήτρια: Άνναμπελ Ντέι. Γενικά στοιχεία για την πόλη Μέχρι την αρχή του 20 ου αιώνα ήταν η χώρα που μιλούσε τα πιο πολλά γερμανικά στον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βιέννη Από την μαθήτρια: Άνναμπελ Ντέι

2 Γενικά στοιχεία για την πόλη Μέχρι την αρχή του 20 ου αιώνα ήταν η χώρα που μιλούσε τα πιο πολλά γερμανικά στον κόσμο. Μέχρι την αρχή του 20 ου αιώνα ήταν η χώρα που μιλούσε τα πιο πολλά γερμανικά στον κόσμο. Ονομάζεται και Η πόλη της μουσικής και Η πόλη των ονείρων. Ονομάζεται και Η πόλη της μουσικής και Η πόλη των ονείρων.

3 Ο πληθυσμός της Βιέννης O Πληθυσμός είναι 1.700.000.Έχει τον ¼ πληθυσμό της χώρας.Είναι η 9 η μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Graz είναι η επόμενη μεγαλύτερη πόλη με πληθυσμό 255.099. Ο πληθυσμός όλων των υπόλοιπων πόλεων είναι κάτω από το 200,000.

4 Ιστορικά στοιχεία 500π.Χ. είναι όταν οι πρώτοι οικισμοί χρονολογούνται. Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί ήταν Κέλτες. 500π.Χ. είναι όταν οι πρώτοι οικισμοί χρονολογούνται. Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί ήταν Κέλτες. Οι Ρωμαίοι πήραν την πόλη το 15π.Χ. και έχτισαν προστασία (τοίχους,κάστρα) για να μην την πάρουν οι Γερμανικές φυλές. Οι Ρωμαίοι πήραν την πόλη το 15π.Χ. και έχτισαν προστασία (τοίχους,κάστρα) για να μην την πάρουν οι Γερμανικές φυλές. Το 1440, έγινε ο κάτοικος της πόλης των δυναστειών των Αψβούργων. Το 1440, έγινε ο κάτοικος της πόλης των δυναστειών των Αψβούργων.

5 … Σταδιακά έγινε πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (1483/1806) και ένα πολιτιστικό κέντρο για τις τέχνες και τις επιστήμες, τη μουσική και εκλεκτή κουζίνα. Σταδιακά έγινε πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (1483/1806) και ένα πολιτιστικό κέντρο για τις τέχνες και τις επιστήμες, τη μουσική και εκλεκτή κουζίνα. Τον 16 ο και 17 ο αιώνα,τα οθωμανικά στρατεύματα σταμάτησαν δύο φορές έξω από τη Βιέννη. Τον 16 ο και 17 ο αιώνα,τα οθωμανικά στρατεύματα σταμάτησαν δύο φορές έξω από τη Βιέννη.

6 … Το 1804, κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων, η Βιέννη έγινε πρωτεύουσα της Αυστριακής Αυτοκρατορία. Το 1804, κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων, η Βιέννη έγινε πρωτεύουσα της Αυστριακής Αυτοκρατορία. Μετά το 1867 Βιέννη παρέμεινε η Πρωτεύουσα της Αυστρο-Ουγγαρικής Αυτοκρατορίας. Μετά το 1867 Βιέννη παρέμεινε η Πρωτεύουσα της Αυστρο-Ουγγαρικής Αυτοκρατορίας. Το 1918, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Βιέννη έγινε πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Γερμανίας-Αυστρίας, και στη συνέχεια το 1919 από την πρώτη Δημοκρατία της Αυστρίας Το 1918, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Βιέννη έγινε πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Γερμανίας-Αυστρίας, και στη συνέχεια το 1919 από την πρώτη Δημοκρατία της Αυστρίας

7 … Από τα τέλη του 19 ου αιώνα έως το 1938, η πόλη παρέμεινε κέντρο του υψηλού πολιτισμού και του μοντερνισμού. Από τα τέλη του 19 ου αιώνα έως το 1938, η πόλη παρέμεινε κέντρο του υψηλού πολιτισμού και του μοντερνισμού. Στο τέλος το Β ‘Παγκόσμιο Πολέμου η Αυστρία διαχωρίστηκε από την Γερμανία και Βιέννη αποκαταστάθηκε ως πρωτεύουσα της δημοκρατίας.Ωστόσο, η επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης για την πόλη παρέμεινε μέχρι το 1955. Στο τέλος το Β ‘Παγκόσμιο Πολέμου η Αυστρία διαχωρίστηκε από την Γερμανία και Βιέννη αποκαταστάθηκε ως πρωτεύουσα της δημοκρατίας.Ωστόσο, η επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης για την πόλη παρέμεινε μέχρι το 1955.

8 … Στη δεκαετία του 1970, ο Αυστριακός Καγκελάριος Bruno Kreisky εγκαινίασε το Διεθνές κέντρο της Βιέννης, ένα νέο τομέα της πόλης, που δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει διεθνείς οργανισμούς. Βιέννη φιλοξενεί σήμερα τους διεθνείς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Χωρών, κλπ. Στη δεκαετία του 1970, ο Αυστριακός Καγκελάριος Bruno Kreisky εγκαινίασε το Διεθνές κέντρο της Βιέννης, ένα νέο τομέα της πόλης, που δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει διεθνείς οργανισμούς. Βιέννη φιλοξενεί σήμερα τους διεθνείς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Χωρών, κλπ. Η Βιέννη είναι και πάλι ένα σημαντικό κέντρο διεθνούς. Η Βιέννη είναι και πάλι ένα σημαντικό κέντρο διεθνούς.

9 Μερικά σημαντικά κτίρια που μπορείτε να βρείτε στην πόλη. Karlsplatz Stadtbahn Station Karlsplatz Stadtbahn Station Kirche am Steinhof Kirche am Steinhof Looshaus Looshaus American Bar American Bar Steiner House Steiner House Hundertwasserhaus Hundertwasserhaus


Κατέβασμα ppt "Βιέννη Από την μαθήτρια: Άνναμπελ Ντέι. Γενικά στοιχεία για την πόλη Μέχρι την αρχή του 20 ου αιώνα ήταν η χώρα που μιλούσε τα πιο πολλά γερμανικά στον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google