Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ 2014 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΝΟΥ. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ 2014 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΝΟΥ. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ 2014 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΝΟΥ

2 ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

3 ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ Ελληνική Γλώσσα Αυτό το απολυτήριο που θα πάρετε είναι γραμμένο στην Ελληνική Γλώσσα «Μου εδόθηκε, αγαπητοί φίλοι, να γράφω σε μια γλώσσα που μιλιέται μόνον από μερικά εκατομμύρια ανθρώπων. Παρ' όλ' αυτά, μια γλώσσα που μιλιέται επί δυόμιση χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή και μ' ελάχιστες διαφορές.» [...] Ελύτης

4 ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ Εάν η γλώσσα αποτελούσε απλώς ένα μέσον επικοινωνίας, πρόβλημα δεν θα υπήρχε. Συμβαίνει όμως ν' αποτελεί και εργαλείο μαγείας και φορέα ηθικών αξιών. Προσκτάται η γλώσσα στο μάκρος των αιώνων ένα ορισμένο ήθος. Και το ήθος αυτό γεννά υποχρεώσεις.

5 ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ τη γλώσσα και τα μάτια σας. « εγώ θα έλεγα στον κόσμο που μας ακούει, τη γλώσσα και τα μάτια σας. » «Θα έλεγα, ότι σε ημέρες κρίσης θα πρέπει να σκύψουμε σε ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτός ο τόπος. Πού είναι ο πολιτισμός μας, η παράδοση μας και με τον πιο εύγλωττο τρόπο η γλώσσα μας, Δεν είναι απλό εργαλείο η γλώσσα, είναι ο πολιτισμός μας είναι η ιστορία μας είναι η σκέψη μας είναι η νοοτροπία μας είναι η ταυτότητα μας. αξία Πάνω από όλα η γλώσσα είναι αξία». Μπαμπινιώτης

6 ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ The genesis of classical drama was not symptomatic. Aneuphoria of charismatic and talented protagonists showed fantastic scenes of historic episodes. The prologue, the theme and the epilogue, comprised the trilogy of drama while synthesis, analysis and synopsis characterized the phraseology of the text. The syntax and phraseology used by scholars, academicians and philosophers in their rhetoric, had many grammatical idioms and idiosyncrasies. The protagonists periodically used pseudonyms. Anonymity was a syndrome that characterized the theatrical atmosphere. The panoramic fantasy, the mystique, the melody, the aesthetics, the use of the cosmetic epithets are characteristics of drama. Eventhrough the theaters were physically gigantic, there was noneed for microphones because the architecture and the acoustics would echo isometrically and crystal – clear. Η γέννηση του κλασικού δράματος δεν ήταν συμπτωματική. Η ύπαρξη χαρισματικών και ταλαντούχων πρωταγωνιστών ανέδειξε καταπληκτικές σκηνές ιστορικών επεισοδίων. Ο πρόλογος, το θέμα και ο επίλογος, αποτελούσαν την τριλογία του δράματος ενώ η σύνθεση, η ανάλυση και η σύνοψη χαρακτήριζαν την φρασεολογία του κειμένου. Η σύνταξη και η φρασεολογία που χρησιμοποιούσαν οι λόγιοι, οι ακαδημαϊκοί και οι φιλόσοφοι στον ρητορικό τους λόγο είχαν πληθώρα από γραμματικούς ιδιωματισμούς και ιδιοσυγκρασίες. Οι πρωταγωνιστές συχνά χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα. Η ανωνυμία ήταν σύνδρομο που χαρακτήριζε την θεατρική ατμόσφαιρα. Η πανοραμική φαντασία, ο μυστικισμός, η μελωδία, η αισθητική, η χρήση κοσμητικών επιθέτων είναι όλα χαρακτηριστικά του δράματος. Παρόλο που τα θέατρα ήταν γιγάντια, δεν υπήρχε ανάγκη για μικρόφωνα καθώς η αρχιτεκτονική και η ακουστική ηχούσαν ισομετρικά και πεντακάθαρα.

7 ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ Many epistomologists of physics, aerodynamics, acoustics, electronics, electromagnetics can not analyze – explain the ideal and isometric acoustics of Hellenic theaters even today. There were many categories of drama: classical drama, melodrama, satiric, epic, comedy, etc. The syndrome of xenophobia or dyslexia was overcome by the pathos of the actors who practiced methodically and emphatically. Acrobatics were also eupehoric. There was a plethora of anecdotal themes, with which the acrobats would electrify the ecstatic audience with scenes from mythical and historical episodes. Some theatric episodes were characterized as scandalous and blasphemous. Pornography, bigamy, hemophilia, nymphomania, polyandry, polygamy and heterosexuality were dramatized in a pedagogical way so the mysticism about them would not cause phobia or anathema or taken as anomaly but through logic, dialogue and analysis skepticism and the pathetic or cryptic mystery behind them would be dispelled. It is historically and chronologically proven that theater emphasized pedagogy, idealism and harmony. Paradoxically it also energized patriotism a phenomenon that symbolized ethnically character and phenomenal heroism. Ακόμα και στις ημέρες μας πολλοί γνώστες φυσικής, αεροδυναμικής, ακουστικής, ηλεκτρονικής και ηλεκτρομαγνητικής δεν μπορούν να αναλύσουν ή να εξηγήσουν την ιδανική και ισομετρική ακουστική των αρχαίων Ελληνικών θεάτρων. Υπήρχαν πολλές κατηγορίες δράματος: κλασικό δράμα, μελόδραμα, σατυρικό δράμα, επικό δράμα, κωμωδία, κ.λ.π. Το σύνδρομο της ξενοφοβίας ή η δυσλεξία ξεπεράστηκαν από το πάθος των ηθοποιών που έπαιζαν μεθοδικά και εμφατικά. Τα ακροβατικά ήταν επίσης ευχάριστα. Υπήρχε μια πληθώρα από ανέκδοτα θέματα, με τα οποία οι ακροβάτες πυροδοτούσαν το εκστασιασμένο κοινό με σκηνές από μυθικά και ιστορικά επεισόδια. Κάποια θεατρικά επεισόδια χαρακτηρίζονταν ως σκανδαλώδη και βλάσφημα. Η πορνογραφία, η διγαμία, η αιμοφιλία, η νυμφομανία, η πολυανδρία, η πολυγαμία και η ετεροφυλία μπορούσαν να δραματοποιηθούν με έναν παιδαγωγικό τρόπο έτσι ώστε ο μυστικισμός που περιέβαλε αυτά τα θέματα να μην προκαλεί φοβία ή ανάθεμα και να μην εκλαμβάνεται ως ανωμαλία αλλά μέσα από την λογική, τον διάλογο και τον σκεπτικισμό της ανάλυσης να εξαλείφεται το παθητικό και απόκρυφο μυστήριο. Είναι ιστορικά και χρονολογικά αποδεδειγμένο ότι το θέατρο έδινε έμφαση στον παιδαγωγικό χαρακτήρα, τον ιδεαλισμό και την αρμονία. Παραδόξως ενεργοποιούσε επίσης τον πατριωτισμό, ένα φαινόμενο που συμβόλιζε ηθικό χαρακτήρα και εξαιρετικό ηρωισμό.

8 ΩΡΑ ΚΑΛΗ Έφτασε λοιπόν η ώρα της αποφοίτησής σας από το Γενικό Λύκειο Τήνου. Από αύριο αρχίζει ένας νέος κύκλος ζωής, ένας κύκλος που εσείς έχετε επιλέξει και σχεδιάσει μέσα από τις ως τώρα σπουδές σας.

9 ΩΡΑ ΚΑΛΗ Στα τρία χρόνια που ζήσαμε μαζί, ήμασταν δίπλα σας, δώσαμε και πήραμε αγάπη, μοιραστήκαμε χαρές, επιτυχίες αλλά και προβλήματα, αγωνιστήκαμε να σας μεταδώσουμε γνώσεις και εφόδια.

10 Στο νέο σας ξεκίνημα προχωρήστε αποφασιστικά, αντλήστε δύναμη και αισιοδοξία από τη νέα αρχή αλλά και γνώσεις και εμπειρία από τις σπουδές σας στο σχολείο, ατενίστε με αισιοδοξία το μέλλον, χαράξτε ξεκάθαρη την πορεία σας, ξεπεράστε τις δυσκολίες που μοιραία θα προκύψουν στο δρόμο σας, ανταποκριθείτε στις προκλήσεις της εποχής σας, τολμήστε το διαφορετικό και κυρίως ακολουθήστε τα όνειρά σας. ΩΡΑ ΚΑΛΗ

11 Δείτε τον εαυτό σας ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου που θα θέλει η γενιά σας να χτίσει και να νιώσει ισχυρή την ευθύνη απέναντι στο μέλλον. Κρατήστε στο νου σας τα λόγια του Καζαντζάκη «Εγώ μόνος μου μπορώ να αλλάξω αυτό τον κόσμο. Και αν ο κόσμος αυτός δεν αλλάξει, θα φταίω και εγώ» και προχωρήστε άφοβα μπροστά.

12 ΩΡΑ ΚΑΛΗ Σας ευχόμαστε από καρδιάς να είστε υγιείς και να περιστοιχίζεστε από ανθρώπους που σας αγαπούν. Σας προτρέπουμε να διεκδικήσετε με θέρμη την πραγματοποίηση των ονείρων σας, χωρίς όρια και εμπόδια που καμιά φορά οι ίδιοι βάζουμε στον εαυτό μας.

13 Ο Διευθυντής & Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Τήνου 2013 - 2014

14 Θα σας περιμένουμε με προσμονή να επιστρέψετε στο Σχολείο σας το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 σε μια συνάντηση που θα επιβεβαιώσει την προσωπική σας πρόοδο, ευτυχία και τη φιλία μεταξύ σας. ΩΡΑ ΚΑΛΗ!


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ 2014 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΝΟΥ. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google