Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΙ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΙΡΗΣΤΙΚΑ Το χρώμα του είναι π ράσινο ή μ π λε στο στήθος, την κοιλιά και το κεφάλι, έχει κοντές φτερούγες π ου του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΙ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΙΡΗΣΤΙΚΑ Το χρώμα του είναι π ράσινο ή μ π λε στο στήθος, την κοιλιά και το κεφάλι, έχει κοντές φτερούγες π ου του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΙ

2 ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΙΡΗΣΤΙΚΑ Το χρώμα του είναι π ράσινο ή μ π λε στο στήθος, την κοιλιά και το κεφάλι, έχει κοντές φτερούγες π ου του ε π ιτρέ π ουν π εριορισμένη π τήση και ένα λοφίο στην κορυφή του κεφαλιού. Έχει π ολύ εντυ π ωσιακή ουρά με μακριά π ηδαλιώδη φτερά με π ράσινα, μ π λε, μαύρα και π ορτοκαλί οφθαλμοειδή στίγματα, π ου την ανοίγει σε σχήμα βεντάλιας.

3 ΤΟ ΘΥΛΙΚΟ ΠΑΓΩΝΙ Αντίθετα το θηλυκό δεν έχει αυτή την εντυπωσιακή όψη, δεν διαθέτει μακριά ουρά και το χρώμα του είναι καστανόγκριζο με σκούρες λωρίδες.

4 Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΩΝΙΟΥ Αναζητεί την τροφή του είτε στο χάραμα της ημέρας είτε αμέσως πριν από το ηλιοβασίλεμα. Είναι φυτοφάγο και σαρκοφάγο και η διατροφή του περιλαμβάνει σιτάρι,μούρα, σύκα καθώς επίσης και έντομα, μικρά θηλαστικά και ερπετά. Ζει έως 25 χρόνια.

5 ANAΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΓΩΝΙΟΥ Γεννάει μέχρι 5 αυγά, τα οποία κλωσσάει για χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα. Τα παγώνια ζευγαρώνουν κατά την περίοδο των βροχών.

6 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΩΝΙΟΥ Κατάγεται από τα δάση της Νότιας Ινδίας. Στην Ευρώπη ήρθε από την αρχαιότητα και εξημερώθηκε με άγνωστο τρόπο. Ήταν γνωστό στη Μεσοποταμία, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Ήταν πιστευτό ότι το προστάτευαν οι Θεοί και ήταν συνηθισμένο να βρίσκεται στους ναούς και στις αυλές των πλούσιων σπιτιών. Σήμερα στην Ινδία το παγώνι είναι προστατευόμενο είδος.

7 ΚΟΛΑΖ

8 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΝΑ ΕΛΕΝΗ ΒΕΑΤΡΙΚΗ Δ 2


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΙ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΙΡΗΣΤΙΚΑ Το χρώμα του είναι π ράσινο ή μ π λε στο στήθος, την κοιλιά και το κεφάλι, έχει κοντές φτερούγες π ου του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google