Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Της Β ΄ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και Της Β ΄ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ του 1 ου ΕΠΑΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Της Β ΄ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και Της Β ΄ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ του 1 ου ΕΠΑΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Της Β ΄ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και Της Β ΄ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ του 1 ου ΕΠΑΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Εκμάθηση εργαλείων Web 2 αξιοποιώντας κυρίως ελεύθερα λογισμικά με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο Η τάξη μας αποτελούνταν από μαθητές του τομέα Πληροφορικής και Νοσηλευτικής. Έτσι χρησιμοποιώντας τα λογισμικά αναπτύξαμε θέματα σχετικά με τον διαδικτυακό εθισμό.

3 Το πρώτο εργαλείο που χρησιμοποιήσαμε Photoshop CS3 Εκμάθηση των βασικών εργαλείων της εργαλειοθήκης Κατασκευή banner, κουμπιών. Επεξεργασία εικόνων

4 Μάθαμε να φτιάχνουμε κόμικς με εύκολο και κυρίως διασκεδαστικό τρόπο

5 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ

6

7 ΣΥΝΝΕΦΟ ΛΕΞΕΩΝ To σύννεφο ετικετών (tag cloud) ή σύννεφο λέξεων είναι οπτική αναπαράσταση ετικετών που είναι συνήθως απλές λέξεις και κατηγοριοποιούνται αλφαβητικά. Οι ετικέτες είναι συνήθως υπερσύνδεσμοι που οδηγούν σε συλλογές θεμάτων σχετικών με την ετικέτα. Το μέγεθος, το χρώμα και η θέση της κάθε ετικέτας μέσα στο σύννεφο προσδιορίζεται σύμφωνα με κάποιο αλγόριθμο.υπερσύνδεσμοισύννεφο Οι ετικέτες είναι λέξεις-κλειδιά που μπορούν εύκολα να προσδιορίσουν το είδος ή το περιεχόμενο της εργασίας. Οι εικόνες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις εργασίες των μαθητών. ετικέτες

8 ΣΥΝΝΕΦΟ ΛΕΞΕΩΝ Στην πορεία του μαθήματος δημιούργησαν οι μαθητές τις δικές τους συννεφολέξεις χρησιμοποιώντας το εργαλείο TAGXEDO.

9 ΣΥΝΝΕΦΟ ΛΕΞΕΩΝ Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούν διαδικτυακό εθισμό, εκφοβισμό, διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, διαδικτυακή αποπλάνηση και ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα που απορρέουν από τα παραπάνω.

10 Microsoft Power Point Εκμάθηση του Power Point και εκπόνηση παρουσιάσεων Σχετικά με σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα που εμφανίζονται με την αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου

11 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ BLOG Η παρουσία των ιστολογίων στον Παγκόσμιο Ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας. Οι δημοσιογράφοι εδώ δεν είναι οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του Διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την Τέταρτη Εξουσία, για αυτό και δεν υπάγονται σε έλεγχο από κρατικές Αρχές. Χρησιμοποιήσαμε το blogspot και κατασκευάσαμε το ιστολόγιο www.ethismosstodiadiktio.blogspot.com Τα θέματα που ασχολείται αφορούν τον Διαδικτυακό εθισμό.

12 Στην εποχή της εικόνας, τα γραφήματα, που αστικοποιούν τις ειδήσεις παρέχοντας γρήγορη και αποτελεσματική ενημέρωση στους αναγνώστες, διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο, τόσο στον Τύπο όσο και σε άλλες πτυχές της καθημερινότητας – από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τη σήμανση στα μουσεία. Παρουσιάστηκε η φιλοσοφία σχεδίασης των infographics, καθώς έχουν εξελιχθεί σε απαραίτητα εργαλεία στη μετάδοση της πληροφορίας Χρησιμοποιήσαμε έτοιμα Infographics και τα επεξεργαστήκαμε με το PhotoShop.

13 Χρησιμοποιήσαμε το web 2 εργαλείο Weebly για να κατασκευάσουν οι μαθητές τον δικό τους ιστότοπο. Ένα εύχρηστο, απλό και κατανοητό εργαλείο, ακόμα και από κάποιον που δεν έχει καμία εμπειρία στη δημιουργία ιστοσελίδων και στην HTML. Έχει εκατοντάδες πρότυπα θέματα για όλα τα γούστα. Παρέχει όλα τα βασικά εργαλεία για την δημιουργία μιας βασικής ιστοσελίδας. Η φιλοξενία του είναι αρκετά αξιόπιστη.

14 Ο ιστότοπος μας

15 Ο ιστότοπος μιας μαθήτριας


Κατέβασμα ppt "Της Β ΄ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και Της Β ΄ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ του 1 ου ΕΠΑΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google