Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΑΦΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΑΚΑΦΩΣΗ ΦΛΩΡΑ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ ΤΜΗΜΑ: Α2' 1

2 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ Α.Τ.Ι.Α
ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ PLACEBO, DEJA VU 6η ΑΙΣΘΗΣΗ 2

3 ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ Μαύρη τρύπα:είναι μια συγκέντρωση μάζας σημαντικά μεγάλης ώστε η δύναμη της βαρύτητας να μην επιτρέπει σε οτιδήποτε να ξεφεύγει από αυτή, παρά μόνο μέσω κβαντικής συμπεριφοράς. Το βαρυτικό πεδίο είναι τόσο δυνατό, ώστε η ταχύτητα διαφυγής κοντά του ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι τίποτα, ούτε καν το φως, δεν μπορεί να ξεφύγει από τη βαρύτητα της μαύρης τρύπας, εξ ου και η λέξη «μαύρη» 3

4 Ο όρος μαύρη τρύπα επινοήθηκε το από τον Αμερικανό αστρονόμο και θεωρητικό φυσικό Τζον Γουίλερ . Δεν αναφέρεται σε τρύπα με τη συνήθη έννοια (οπή), αλλά σε μια περιοχή του χώρου, από την οποία τίποτα δεν μπορεί να επιστρέψει.

5

6 ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ Το Τρίγωνο των Βερμούδων,επίσης γνωστό ως Τρίγωνο του διαβόλου, είναι μια περιοχή στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ώκεανού στην οποία πλήθος αεροσκαφών και πλοίων λέγεται ότι έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Διάφοροι αστικοί μύθοι έχουν αποδώσει αυτές τις εξαφανίσεις σε παραφυσική δραστηριότητα ή σε εξωγήινα όντα.

7 Τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των περιστατικών περιγράφηκαν ανακριβώς από μεταγενέστερους συγγραφείς, και πολλές επίσημες υπηρεσίες έχουν δηλώσει ότι ο αριθμός και η φύση των εξαφανίσεων στην περιοχή είναι παρόμοια με οποιαδήποτε άλλη περιοχή.Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακροφυλακή, πρόκειται περί μύθου, καθώς κανένα ίχνος κάποιου υπερφυσικού φαινομένου δεν εντοπίστηκε στον συγκεκριμένο χώρο, ύστερα από έρευνες.

8

9 Α.Τ.Ι.Α. Ο όρος “Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα” (ΑΤΙΑ) ή UFΟ αναφέρεται σε αντικείμενα τα οποία εμφανίζονται στον ουράνιο θόλο ή μερικές φορές και στο διάστημα και δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε γνωστά ανθρώπινα κατασκευάσματα ή σε αντίστοιχες δημιουργίες της φύσης.

10 . Έχουν παράξενα σχήματα, και τα περισσότερα τείνουν να υιοθετούν συχνότερα το σχήμα τους σε δίσκο . Από αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό καθιερώθηκε διεθνώς να αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους αντικείμενα και ως «ιπτάμενοι δίσκοι».

11 Αυτή η υπόθεση περί εξωγήινης επέμβασης, παραμένει αναπόδεικτη και μόνο μια εικασία, η επικρατέστερη μέσα στης πολλές που υπάρχουν και προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση στο φαινόμενο αυτό, πραγματικά λαμβάνει διαστάσεις «επιδημίας».

12

13 ΕΞΩΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ
ΕΞΩΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ Οι ικανότητες των ατόμων με πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις, να αντιλαμβάνονται φευγαλέα ένα άλλο επίπεδο χρόνου ή χώρου που δεν είναι προσιτό από τις πέντε κλασικές αισθήσεις (όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση, αφή) προκαλούν απορία και κατάπληξη. Στη σύγχρονη εποχή του ορθολογισμού αναφερόμαστε στην ΕΞΩΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.

14 Πρόκειται για μια κατηγορία ψυχικών φαινομένων στην οποία ανήκουν η τηλεπάθεια, η δύναμη της υποβολής, η διόραση, η ψυχομετρία, η πρόγνωση και η ψυχοκίνηση ή τηλεκίνηση.

15 Οι πιο γνωστές απο αυτές: Αστρική προβολή, ΕνόρασηΚρυοκίνηση, Πυροκίνηση, Αεροκίνηση, Υδροκίνηση, Διαίσθηση, Διορατικότητα

16

17 Τηλεπάθεια Η ικανότητα του ψυχικού να ακούει σκέψεις των συνανθρώπων του, να λαμβάνει μηνύματα από τον αστρικό κόσμο και κυρίως να ακούει τα πνεύματα που τον περιβάλλουν. Επίσης, είναι σε θέση να δει με το τρίτο του μάτι γεγονότα που συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή σε τοποθεσίες πολύ πιο μακρινές από εκεί που βρίσκεται. Η ικανότητα λήψης και μετάδοσης σκέψεων και συναισθημάτων.

18

19 ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ Η επίδραση έμμονης ιδέας επί της συμπεριφοράς. Η αυθυποβολή μιας ψύχωσης, μιας ιδέας, η οποία ριζώνεται στη συνείδηση του ανθρώπου, ερεθίζει τη φαντασία και εμποδίζει την κανονική λειτουργία της κρίσης. Το φαινόμενο παρατηρείται σε άτομα με νοσηρή ευαισθησία και ευφάνταστα, τα οποία υποβάλλουν στη συνείδησή τους φανταστικές παραστάσεις, που δε σχηματίστηκαν στην ψυχή τους από εξωτερικούς ερεθισμούς και ούτε δικαιολογούνται από την πραγματικότητα. Εκδηλώσεις αυθυποβολής είναι η κατά φαντασία ασθένεια, η μελαγχολία, η ονειροπόληση και οι οπτασιασμοί των θρησκόληπτων

20 PLACEBO Φαινόμενο placebo (πλασέμπο) ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ένας ασθενής παρουσιάζει βελτίωση ενώ λαμβάνει ένα εικονικό φάρμακο, δηλαδή μια ουσία χωρίς πραγματική δράση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Πρόκειται δηλαδή για φαινόμενο αυθυποβολής, κατά το οποίο, ο ασθενής πιστεύοντας ότι λαμβάνει ένα φάρμακο που θα τον βοηθήσει, εξ'αιτίας αυτής της πεποίθησης και μόνο παρουσιάζει βελτίωση.

21

22 DÉJÀ VU (Προμνησία) Ο όρος προμνησία περιγράφει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση. Συχνότερα χρησιμοποιείται ο όρος déjà vu που στη γαλλική γλώσσα σημαίνει "ήδη ιδωμένο". Η εμπειρία της προμνησίας συνοδεύεται συνήθως από μία αίσθηση "παράξενου", και αποδίδεται από το υποκείμενο της εμπειρίας σε όνειρό του, παρόλο το ότι υπάρχει η αίσθηση ότι η εμπειρία έχει πραγματικά υπάρξει στο παρελθόν.

23 Τα είδη Προμνησίας Υπάρχουν τρία ήδη προμνησίας, πρώτα το "déjà vécu" που σημαίνει «αυτό το έχω ξαναδεί» και είναι η πιο συνηθισμένη μορφή προμνησίας. Στη συνέχεια είναι το "déjà senti" που σημαίνει “αυτό το έχω ξανανιώσει” και είναι αποκλειστικά συναισθηματική κατάσταση. Τέλος το "déjà visité" που η σημασία του είναι “αυτό το έχω ξανά επισκεφθεί” και είναι η μόνη αίσθηση η οποία έχει συγκεκριμένες χωρικές και γεωγραφικές διαστάσεις.

24

25 6η αίσθηση Είναι η δυνατότητα του ανθρώπου (υπαρκτή ή μη) να συλλέγει πληροφορίες από ένα απομακρυσμένο περιβάλλον, δίχως να χρησιμοποιεί τις πέντε γνωστές αισθήσεις. Για κάποιους, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν επιπλέον αισθήσεις, τις οποίες ο άνθρωπος χρησιμοποιεί αλλά που δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει: οπότε, μπορεί να υπάρχει 6η, 7η, 8η και ούτω καθεξής αισθήσεις.

26 Πάνω στο εν λόγω φαινόμενο έχουν γίνει πλήθος πειραμάτων, από απλά με χρήση καρτών , έως πιο σύγχρονα με χρήση εγκεφαλογράφων. Τα περισσότερα εξ αυτών δείχνουν ότι όντως κάτι υπάρχει, το οποίο δεν εξηγείται από τους γνωστούς νόμους της συμβατικής επιστήμης.

27 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤAΑ 27 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1:
Στην ερώτηση “Πιστεύετε στην ύπαρξη εξωγηίνης ζωής” το 80,19% απάντησε “ΝΑΙ “ ενώ το 19,81% απάντησε “ΟΧΙ¨. 27

28 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2: Στην ερώτηση “Εχετε βιώσει το φαινόμενο Deja Vu” το 81,13% απάνυησε “ΝΑΙ¨ενώ το 18,87 απάντησε “ΟΧΙ”. 28

29 ΠΗΓΕΣ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/
ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ(τηλεοπτικη εκπομπη) 29


Κατέβασμα ppt "ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google