Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

2 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2000] Κυκλοφορεί η Ανθολογία Γιάννη Ρίτσου, με ποιήματα που επιλέγει η Χρύσα Προκοπάκη.

3 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2002] Το Μάρτιο το αρχείο Ρίτσου κατατίθεται από τη Γαρυφαλιώ και την Έρη Ρίτσου στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη , όπου και φυλάσσεται σήμερα, προσβάσιμο πλέον στους μελετητές.   Οκτακόσια τέσσερα μπλοκ, τετράδια, λυτά φύλλα. Απλά ή ζωγραφισμένα, δερματόδετα ή λυμένα, μονόφυλλα ή πολύφυλλα. Αγγελική Κώττη, «“Μόνος με τη δουλειά του”. Μια περιπλάνηση στο αρχείο αυτόγραφων έργων του Γιάννη Ρίτσου», Διεθνές Συνέδριο. Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος, επιμ. Αικατερίνη Μακρυνικόλα και Στρ. Μπουρνάζος, Αθήνα 2008, 193.

4 Η ζωή του Γιάννη Ρίτσου [2003] Πεθαίνει η Γαρυφαλιώ Ρίτσου.

5 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2004] Το περιοδικό Η Λέξη πραγματοποιεί μεγάλο αφιέρωμα στον Γ. Ρ.      

6 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2005] Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στον Γ. Ρ. με τίτλο: «Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος» διοργανώνεται τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου από το Μουσείο Μπενάκη. Παράλληλα, λειτουργεί στο χώρο του Μουσείουέκθεση τεκμηρίων αντλημένων από το αρχείο του ποιητή.

7 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2008] Κυκλοφορεί ο τόμος Γιάννης Ρίτσος, Τροχιές σε διασταύρωση. Επιστολικά Δελτάρια της εξορίας και γράμματα στην Καίτη Δρόσου και τον Άρη Αλεξάνδρου με πρόλογο της Καίτης Δρόσου και επιμέλεια, εισαγωγή και σημειώσεις της Λίζυς Τσιριμώκου. Κυκλοφορούν επίσης ο τόμος των πρακτικών του συνεδρίου του 2005: Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος, με επιμέλεια της Αικατερίνης Μακρυνικόλα και του Στρ. Μπουρνάζου,       και το βιβλίο Γιάννης Ρίτσος. Αυτοβιογραφία (κινηματογραφική αυτοβιογραφία – ντοκουμέντα της ζωής και του έργου του) του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη.

8 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2007] Εκδίδεται ο ΙΔ΄ τόμος της σειράς Ποιήματα του Γ. Ρ. με επιμέλεια της Αικατερίνης Μακρυνικόλα.

9 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ [2009] Το 2009 κηρύσσεται από το Υπουργείο Πολιτισμού Έτος Ρίτσου για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.[Πληροφορίες για τις επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού που ανέλαβε το ΕΚΕΒΙ, αλλά και για το σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν προς τιμή του Ρίτσου στην Ελλάδα και το εξωτερικό βλ. εδώ .] 

10 Πηγές Πληροφόρησης Aυτες τις πληροφορίες τις βρήκαμε στο

11 ΤΕΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΗΡΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google