Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιτροπή Καταλογογράφησης Απολογισμός έργου Πρόταση για νέο προσανατολισμό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιτροπή Καταλογογράφησης Απολογισμός έργου Πρόταση για νέο προσανατολισμό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιτροπή Καταλογογράφησης Απολογισμός έργου Πρόταση για νέο προσανατολισμό

2 Αρχικός σκοπός Επιτροπής Η Επιτροπή αρχικά είχε ως σκοπό τα εξής: 1. Έκδοση οδηγιών σχετικά με την καταλογογράφηση του υλικού στις βιβλιοθήκες 2. Επίλυση καθημερινών προβλημάτων και ερωτημάτων του προσωπικού των βιβλιοθηκών 3. Διαμόρφωση μιας κοινής πολιτικής κατά το πέρασμα των εγγραφών στο σύστημα μέσα στο πλαίσιο της βελτίωσης του καταλόγου του παν/μίου.

3 Μέλη της Επιτροπής 1. Βλαχάκη, Ασημίνα 2. Ζούπα, Ζωή 3. Καδδά, Διαμάντω 4. Μαρκέλλου, Ιωάννα 5. Πρασσάς, Παντελής 6. Τζαβάρα, Κατερίνα 7. Τσομπάνη, Ελένη 8. Τσώλα, Ευαγγελία Ευχαριστούμε τα μέλη για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή.

4 Παραγόμενο έργο 1. Καθιέρωση μιας κοινής γλώσσας για τις βιβλιογραφικές εγγραφές. Ως βασική γλώσσα καταλογογράφησης είναι η ελληνική για όλα τα τεκμήρια και η αγγλική για τα ξενόγλωσσα τεκμήρια, ανεξάρτητα από τη γλώσσα στην οποία είναι γραμμένα. 2. Μελέτη των κωδικοποιημένων πεδίων μιας εγγραφής ανάλογα με το είδος του υλικού. 3. Έκδοση οδηγιών καταλογογράφησης για τα περιοδικά. 4. Έκδοση οδηγιών καταλογογράφησης για πρακτικά συνεδρίων και πολύτομα έργα. 5. Προσθήκες και διαμόρφωση του συστήματος για την καλύτερη εμφάνιση των εγγραφών 6. Λύσεις σε πρακτικά και καθημερινά προβλήματα

5 Διαμόρφωση νέας πολιτικής Ανάγκη για χάραξη μιας νέας πορείας και προσανατολισμού Ανάγκη για διαμόρφωση του χαρακτήρα της Επιτροπής σύμφωνα με τις νέες υπηρεσίες που θα παρέχει το Παν/μιο Ανανέωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή

6 Πιθανοί προσανατολισμοί Ηλεκτρονικά περιοδικά Ψηφιακό υλικό και καταγραφή του Καθιερωμένες θεματικές αποδόσεις – διόρθωσή τους Θα μας ενδιέφερε πολύ να ακούγαμε και δικές σας προτάσεις !!!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "Επιτροπή Καταλογογράφησης Απολογισμός έργου Πρόταση για νέο προσανατολισμό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google