Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
ΟΡΦΕΑΣ ΜΟΥΡΚΑΚΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Β΄2α 2013\2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Κος ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ

2 Περιεχόμενα 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 2 Εισαγωγή 3 Ιστορική Εξέλιξη 4 Χρησιμότητα
1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 2 Εισαγωγή 3 Ιστορική Εξέλιξη 4 Χρησιμότητα 5 Επιπτώσεις στο Περιβάλλον 6 Είδη του Θέματος 7 Βιβλιογραφία 8 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 9 Υλικά και Εργαλεία 10 Περιγραφή της Πορείας και του Τρόπου Κατασκευής του Έργου 11 Διαστάσεις της Κατασκευής 12 Κοστολόγηση

3 ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Μια πλατφόρμα πετρελαίου, (υπεράκτια πλατφόρμα ή κοινώς εξέδρα άντλησης πετρελαίου) είναι ενα μεγάλο δόμημα με εγκαταστάσεις για τη διάνοιξη πηγαδιών, την εξαγωγή και επεξεργασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και για την προσωρινή αποθήκευση του προϊόντος έως ότου να μπορεί να μεταφερθεί στην ακτή για διύλιση και εμπορία. Ανάλογα με τις περιστάσεις, η πλατφόρμα μπορεί να στερεωθεί στο βυθό του ωκεανού, μπορεί να αποτελείται από ένα τεχνητό νησί, ή μπορεί να επιπλέει.

4 Χρησιμότητα Χρησιμοποιείται συνήθως για την παραγωγή καυσίμων για μηχανές εσωτερικής καύσης και για το λόγο αυτό είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας (στατιστικές παγκόσμιας ενέργειας ΔΟΕ - Διεθνής Οργανισμός Ενεργείας). Είναι, επίσης, η πρώτη ύλη για πολλά χημικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των διαλυτών, των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων, καθώς και στα συνθετικά προϊόντα όπως των πλαστικών και των απορρυπαντικών ακόμη και ορισμένων εκρηκτικών υλών. Τα προϊόντα που προέρχονται από το πετρέλαιο λέγονται πετροχημικά και ο κλάδος της Χημείας που ασχολείται με την ανάπτυξή τους Πετροχημεία.

5 Επιπτώσεις στο Περιβάλλον
Η πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου έχει μεγάλες επιπτώσεις στο περιβάλλον καθώς με τη παραμικρή ρωγμή αν λίγο πετρέλαιο διαρρεύσει μπορεί να πάρει φωτιά. Έτσι εκτός απ΄το ότι μπορεί να πεθάνουν εργάτες, κάτι που έχει γίνει, όλο το πετρέλαιο φεύγει στη θάλασσα. Άμα το πετρέλαιο φύγει μπορεί να σκοτώσει πούλια που έχουν κατεβεί για να πιάσουν ψαριά και οποιωνδήποτε άλλο θαλάσσιο οργανισμό.

6 Είδη του Θέματος 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

7 Βιβλιογραφία

8 Εργαλεία και Υλικά Εργαλεία Υλικά Κοπίδι Ψαλίδι Αφρός Πολυουρεθάνης
Μακετόχαρτο Κόλλα για Μακέτες Μπλε Ζελατίνα Σπρέι (μπλε) θάλασσα (καφέ) κόλπος (κίτρινο, κόκκινο, μαύρο, άσπρο) πλατφόρμα

9 Περιγραφή της Πορείας και του Τρόπου Κατασκευής του Έργου
Βάφουμε μπλε το μακετόχαρτο. Κολλάμε πάνω τη ζελατίνα. Φτιάχνουμε με πολυουρεθάνη τον κόλπο και τον βάφουμε καφέ. Κόβουμε το μακετόχαρτο σε κομμάτια για την πλατφόρμα. Τα βάφουμε στο κατάλληλο χρώμα. Τα κολλάμε.

10 Διαστάσεις

11 Κοστολόγηση Αφρός Πολυουρεθάνης 2,44 Μακετόχαρτο 1,80
Αφρός Πολυουρεθάνης 2,44 Μακετόχαρτο 1,80 Κόλλα για Μακέτες 2,46 Μπλε Ζελατίνα 2,00 Σπρέι 3,50\1 26,20


Κατέβασμα ppt "ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google