Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Kωνσταντίνος Τούμπανος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Kωνσταντίνος Τούμπανος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Kωνσταντίνος Τούμπανος
Γήπεδο Γεώργιος Καρα’ι’σκάκης Α΄5

2 Αναλυση τεχνολογικησ Ενοτητασ
Το γήπεδο που έχω φτιάξει ανήκει στην Ενέργεια-Ισχύς δηλαδή στην Φωτεινή Ενέργεια που εκπέμπει ένα σώμα και δίνει ορατό φως.Για να αξιοποιηθεί η ενέργεια ειναι απαραίτητη η διαδικασία της μετατροπής από τη μια μορφή στην άλλη.Η ίσχύς είναι η ποσότητα του έργου που παράγεται στη μονάδα του χρόνου.Επίσης η ενέργεια είναι σημαντίκο να μελετηθεί γιατί αποτελεί την αιτία που κινεί τον κόσμο μας .Η ενέργεια δεν είναι ορατή,δεν είναι απτή,δεν καταλαμβάνει χώρο,αλλά την αντιλαμβανόμαστε από το έργο που παράγει.

3 ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Έχει χωρητικότητα θεατών. Διαθέτει 40 σουίτες επισήμων (χωρητικότητας 472 θέσεων), 200 θέσεις δημοσιογράφων, αίθουσα Τύπου 130 θέσεων, 4 αποδυτήρια, προθερμαντήριο, αίθουσες για τηλεοπτικά στούντιο, αίθουσα ελέγχου ντόπινγκ, μουσείο του Ολυμπιακού, εστιατόρια, καφέ, γυμναστήριο, 34 θύρες με 82 περιστροφικές εισόδους, ενσωματωμένο ανιχνευτή μετάλλων, εκδοτήρια εισιτηρίων, κυκλικές ράμπες και ασανσέρ, υπερυψωμένο επίπεδο προσπέλασης στις κερκίδες, στέγαστρο, αποτελούμενο από 75 λευκά πάνελ, με ενσωματωμένο φωτισμό προδιαγραφών ΟΥΕΦΑ, πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες, σύνδεση με ράμπα μήκους 60 μέτρων με τον σταθμό Νέου Φαλήρου των Η.Σ.Α.Π., καταστήματα έκτασης m², 2 VIP εστιατόρια m² κάτω από τις σουίτες, σαλόνι - μπαρ VIP

4 ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Οι διαστάσεις του γηπέδου θα είναι 48.5cm οι γραμμές πίσω από το τέρμα.από μια σημαία του κόρνερ είναι 70cm και τα τέρματα 14,5cm.

5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Πήρα ένα μακετόχαρτο και κόλλησα πάνω το βελουτέ το οποίο είχα κόψει με το κοπίδι και το ψαλίδι μετά πήρα άσπρο μαρκαδόρο και χάραξα τις γραμμές και τις διαστάσεις έβαλα οδοντογλιφίδες για σημαίες.Πήρα χαρτί και έβαψα τις σημαίες με μαρκαδόρους.Επίσης πήρα χαρτόνι και έφτιαξα τερματάκια και έβαλα το δίχτυ που είχα.

6 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΚΕΤΟΧΑΡΤΟ 4.80 ΒΕΛΟΥΤΕ 1.75 ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ 2.50
ΜΑΚΕΤΟΧΑΡΤΟ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ ΟΔΟΝΤΟΓΛΙΦΙΔΕΣ ΧΑΡΤΙ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΟΝΙ ΨΑΛΙΔΙ ΚΟΠΙΔΙ ΧΑΡΑΚΑΣ ΔΙΧΤΥ BLANCOO

7 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΗΠΕΔΟ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΙΣΤΟΡΙΑ
Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατασκευάστηκε το 1895, ως ποδηλατοδρόµιο προκειµένου να χρησιµοποιηθεί στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Παραχωρήθηκε ως δωρεά στην Επιτροπή Ολυµπιακών Αγώνων από την εταιρεία σιδηροδρόµων (ιδιοκτήτης του οικοπέδου). Το ποδηλατοδρόµιο άρχισε να χρησιµοποιείται και ως ποδοσφαιρικό γήπεδο τη δεκαετία του 1920, όπου µετά από 40 έτη, το 1960 δηλαδή, ανακαινίστηκε πλήρως και µεταµορφώθηκε σε στάδιο (γήπεδο και στίβος). Από τότε άλλαξε και η ονοµασία του, σε «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης» προς τιµήν του µεγάλου Έλληνα αγωνιστή, Γεωργίου Καραϊσκάκη που σκοτώθηκε πλησίον του γηπέδου κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. 

8

9 AΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η εποχή που μια αλάνα και μια μπάλα ήταν ότι χρειαζόταν ο αφοσιωμένος αθλητής για να παίξει καλό ποδόσφαιρο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Υπέρογκα συμβόλαια, απώλειες μεγάλων ποσών σε περίπτωση τραυματισμού παίκτη και ποινικές ρήτρες όταν ο αγωνιστικός χώρος δεν πληροί τα καθιερωμένα standards, καθιστούν την κατασκευή ενός γηπέδου, πεδίο επιστημονικής μελέτης.

10 ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ Με ένα τρόπο δείχνω πως το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει πάρα πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους με ένα κοινό ενδιαφέρον για τον αθλητισμό σε έναν χώρο: τα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο δεν θα ήταν ίδιο εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι χώροι που από τους οπαδούς θεωρούνται κάτι σαν ναοί που αντιπροσωπεύουν το αγαπημένο τους άθλημα και την αγαπημένη τους ομάδα. Όμως, στη εργασία μου ασχολούμε και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ποδοσφαίρου που εκφράζονται μέσω των γηπέδων. Τα γήπεδα βοηθούν και αυτά σε κάποια οικονομικά συμφέροντα που αμαυρώνουν το όνομα του ποδοσφαίρου. Τέλος αναλύω και το σημαντικότερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στους αγωνιστικούς χώρους: το χουλιγκανισμό. Ένα φαινόμενο που δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό αθλητισμό και το πραγματικό ποδόσφαιρο αλλά συμβαίνει όλο και συχνότερα στις μέρες μας. Πρόκειται για τα πιο σημαντικά γήπεδα και για τα βασικά χαρακτηριστικα του ποδοσφαίρου -θετικά και αρνητικά- και βεβαίως να αφυπνίσει για τους κινδύνους που μπορούν να υπάρξουν εάν οι άνθρωποι που συχνάζουν στα γήπεδα δεν τηρούν τον κανονισμό που προβάλει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός.

11 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Δεν υπάρχει επίπτωση στο περιβάλλον για το γήπεδο.

12 ΠΗΓΕΣ WIKIPEDIA OLYMPIACOS.ORG sites.google.com


Κατέβασμα ppt "Kωνσταντίνος Τούμπανος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google