Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΕΥΤΕΡΗΣ+ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΔ΄2. Η ΒΙΔΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ευρασιατική βίδρα (Lutra lutra) είναι ένα από τα 13 είδη βίδρας (υποοικογένεια Lutrinae) που υπάρχουν στον κόσμο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΕΥΤΕΡΗΣ+ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΔ΄2. Η ΒΙΔΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ευρασιατική βίδρα (Lutra lutra) είναι ένα από τα 13 είδη βίδρας (υποοικογένεια Lutrinae) που υπάρχουν στον κόσμο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΕΥΤΕΡΗΣ+ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΔ΄2

2 Η ΒΙΔΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ευρασιατική βίδρα (Lutra lutra) είναι ένα από τα 13 είδη βίδρας (υποοικογένεια Lutrinae) που υπάρχουν στον κόσμο. Από αυτά πέντε είδη, μεταξύ των οποίων και η ευρασιατική, απειλούνται. Η ευρασιατική βίδρα (Lutra lutra) είναι ένα από τα 13 είδη βίδρας (υποοικογένεια Lutrinae) που υπάρχουν στον κόσμο. Από αυτά πέντε είδη, μεταξύ των οποίων και η ευρασιατική, απειλούνται.

3 Για τη βίδρα έχουν περιγραφεί 10 διαφορετικά υποείδη. Η ευρασιατική βίδρα θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Για τη βίδρα έχουν περιγραφεί 10 διαφορετικά υποείδη. Η ευρασιατική βίδρα θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου.

4 Η ΒΙΔΡΑ ΖΕΙ Η βίδρα ζει στην κεντρική Ελλάδα, στην Εύβοια και στην Κέρκυρα. Zει κοντά σε ποτάμια, ρέματα, λίμνες και ακτές. Οι βίδρες ζουν μόνες τους Η βίδρα ζει στην κεντρική Ελλάδα, στην Εύβοια και στην Κέρκυρα. Zει κοντά σε ποτάμια, ρέματα, λίμνες και ακτές. Οι βίδρες ζουν μόνες τους

5 Στα όρια της επικράτειάς τους, που ορίζεται από 1- 40 χλμ, (συνήθης μέσος όρος περίπου 18 χλμ.) ανάλογα με την πυκνότητα της διαθέσιμης τροφής.

6 ΒΙΔΡΑ ΓΕΝΝΑΕΙ Τα αρσενικά και θηλυκά άτομα ζευγαρώνουν οποιαδήποτε στιγμή του έτους μέσα στο νερό Τα αρσενικά και θηλυκά άτομα ζευγαρώνουν οποιαδήποτε στιγμή του έτους μέσα στο νερό Η βίδρα γεννάει 1-4 μωρά το χρόνο. νεογνών. Η βίδρα γεννάει 1-4 μωρά το χρόνο. νεογνών.

7 Εξαρτώμενα από τη μητέρα τους επί ένα περίπου έτος. Το αρσενικό ασχολείται λίγο ή καθόλου με τη φροντίδα των Εξαρτώμενα από τη μητέρα τους επί ένα περίπου έτος. Το αρσενικό ασχολείται λίγο ή καθόλου με τη φροντίδα των

8 Η ΒΙΔΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η βίδρα έχει εξαφανιστεί από τους περισσότερους βιότοπους της. Καθώς το είδος αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων, προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Η βίδρα έχει εξαφανιστεί από τους περισσότερους βιότοπους της. Καθώς το είδος αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων, προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

9 Οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για την επιβίωση της βίδρας προέρχονται από τον άνθρωπο και είναι η ρύπανση των ποταμών και των λιμνών, η αποξήρανση των υγροτόπων και τα υδροηλεκτρικά φράγματα. Οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για την επιβίωση της βίδρας προέρχονται από τον άνθρωπο και είναι η ρύπανση των ποταμών και των λιμνών, η αποξήρανση των υγροτόπων και τα υδροηλεκτρικά φράγματα.

10 Η καταστροφή της παρόχθιας βλάστησης σε λίμνες και ποτάμια λόγω της επέκτασης των αγρών, της κατασκευής δρόμων, της ευθυγράμμισης της κοίτης στα ποτάμια και η οικιστική ανάπτυξη. στάθμης και την απουσία παρόχθιας βλάστησης). Η καταστροφή της παρόχθιας βλάστησης σε λίμνες και ποτάμια λόγω της επέκτασης των αγρών, της κατασκευής δρόμων, της ευθυγράμμισης της κοίτης στα ποτάμια και η οικιστική ανάπτυξη. στάθμης και την απουσία παρόχθιας βλάστησης).

11 Οι τεχνητοί ταμιευτήρες, συνήθως, δεν δημιουργούν κατάλληλους βιότοπους για το είδος λόγω έντονης αυξομείωσης της. Η κατάκλιση των βιοτόπων από τεχνητούς ταμιευτήρες στα ποτάμια. Οι τεχνητοί ταμιευτήρες, συνήθως, δεν δημιουργούν κατάλληλους βιότοπους για το είδος λόγω έντονης αυξομείωσης της. Η κατάκλιση των βιοτόπων από τεχνητούς ταμιευτήρες στα ποτάμια.


Κατέβασμα ppt "ΛΕΥΤΕΡΗΣ+ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΔ΄2. Η ΒΙΔΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ευρασιατική βίδρα (Lutra lutra) είναι ένα από τα 13 είδη βίδρας (υποοικογένεια Lutrinae) που υπάρχουν στον κόσμο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google