Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική Εργασία 2ου τετραμήνου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική Εργασία 2ου τετραμήνου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική Εργασία 2ου τετραμήνου 2013-2014
Σχολείο : 1ο ΕΠΑΛ Μούδρου Τμήμα : Α2 Τομέας : Γεωπονίας Θέμα : Μακέτα κτηριακού συγκροτήματος του σχολείου μας Επιβλέπων καθηγητής : Μιχαηλίδης Δ.

2 Επιλογή θέματος Η επιλογή του θέματος έγινε με σκοπό την διερεύνηση των χώρων του σχολείου , την μελέτη τους και τις προτάσεις των μαθητών για αλλαγές με σκοπό την καλύτερη χρήση και εκμετάλλευσή τους .

3 Ομάδες Η όλη δουλειά απαιτούσε συνεργασία. Συγκροτηθήκαμε σε ομάδες και μοιράσαμε τις εργασίες. Καπερώνης Γρ.- Κυριαζής Αλ.- Πορτής Φ. = Κεντρικό κτήριο Κλάψος Σπύρ.- Καστρινός Χρυστ. = Αίθουσα Εκδηλώσεων Τσάκωνα Μαρ.- Κεχαγιάς Δημ. = Εργαστήριο Ηλεκτρολόγων Τρυφερής Χρ.- Λάμπρου Κ. = Εργαστήριο Οχημάτων-Μηχανολογίας

4 Υλικά Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά οικιακής, σχολικής και καθημερινής χρήσης. Σκληρό χαρτί για την βάση της κατασκευής. Μακετόχαρτο για τους τοίχους και για την βάση των σκεπών . Χρωματιστό σκληρό χαρτί για την τελική διαμόρφωση της κάθε σκεπής . Καρφίτσες για την ένωση των τοίχων και σκεπών Κόλλα για την ένωση του χαρτιού σκεπής με την βάση της σκεπής Κοπίδια , χάρακες , μοιρογνωμόνια …

5 Βάση μακέτας Σκληρό μακετόχαρτο πάνω στο οποίο θέλαμε να αποτυπώσουμε τα κτήρια του σχολείου . Χρησιμοποιήσαμε κάτοψη του κτηριακού συγκροτήματος που βρήκαμε από τον Διευθυντή του σχολείου σε κλίμακα 1: 100 (δηλαδή κάθε μέτρο πραγματικού κτηρίου αντιστοιχεί σε 1 εκατοστό της μακέτας)

6 Τοιχοποιία Χρησιμοποιήσαμε χοντρό μακετόχαρτο
Μετρούσαμε τις διαστάσεις στην κάτοψη (1:100) και κόβαμε κομμάτια τα οποία αποτελούσαν τους τοίχους και τα ενώναμε μεταξύ τους με καρφίτσες φτιάχνοντας την τοιχοποιία του κάθε κτηρίου . Δεν προβήκαμε σε λεπτομέρειες (παράθυρα, κάγκελα, χώροι πρασίνου…) λόγω έλλειψης χρόνου.

7 Σκεπή Το πιο δύσκολο κομμάτι της μακέτας ήταν η κατασκευή των σκεπών των κτηρίων. Τα μαθηματικά (γεωμετρία) μας έδωσαν μια πρώτη λύση για τη αναλογία διάστασης της κάθε σκεπής σε σχέση με το ύψος και την επιφάνειά της . Φτιάχναμε πρώτα ένα τραπέζιο , την μικρή πλευρά την διπλώναμε στα δύο , κόβαμε τα δύο τριγωνικά κομμάτια και στην θέση τους φτιάχναμε δύο καινούργια ώστε να δώσουμε την τρισδιάστατη απεικόνιση της σκεπής . Ενώναμε την σκεπή με την τοιχοποιία του κάθε κτηρίου με καρφίτσες. Χρησιμοποιήσαμε χρωματιστό κόκκινο σκληρό χαρτί για την τελική διαμόρφωση της κάθε σκεπής, το οποίο το κολλούσαμε στην βάση της κάθε σκεπής.

8 Τελική μακέτα κτηρίου Μπορεί να μην είναι η καλύτερη μακέτα αλλά είναι μια όμορφη ομαδική προσπάθεια.

9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΚΕΤΑΣ


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική Εργασία 2ου τετραμήνου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google