Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα. Α. Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα κατά τον 19 ο Επανάσταση 1821 μετακινήσεις Ελλήνων (αφετηρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα. Α. Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα κατά τον 19 ο Επανάσταση 1821 μετακινήσεις Ελλήνων (αφετηρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα

2 http://users.sch.gr/symfo2 Α. Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα κατά τον 19 ο Επανάσταση 1821 μετακινήσεις Ελλήνων (αφετηρία του προσφυγικού) Προέλευση προσφύγων: Μ. Ασία. Αιτία: τρομοκρατικές ενέργειες Τούρκων για αποτροπή επανάστασης. Όμως δεν υπάρχει σχέδιο εκρίζωσης όπως το 1914-22 Ελλαδικός ηπειρωτικός χώρος και Νησιά Αιγαίου. Αιτία: αποτυχία απελευθερωτικού κινήματος.

3 http://users.sch.gr/symfo3 Α. Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα κατά τον 19 ο Για τις μετακινήσεις αυτές έχουμε λίγες πληροφορίες γιατί ιστοριογράφοι και περιηγητές ασχολούνται με τα γεγονότα του Αγώνα. Σημασία: διαμορφώνουν το δημογραφικό χάρτη και συντελούν στην πνευματική αλληλεπίδραση Έτσι: αυτή η διαδικασία βοηθά στη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους.

4 http://users.sch.gr/symfo4 Α. Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα κατά τον 20 ο Πρώτες δεκαετίες 20 ου : πολυάριθμα κύματα προσφύγων. Αιτία: πολεμικές συγκρούσεις στη Βαλκανική (αποτέλεσμα ανταγωνισμών) Αποκορύφωμα το 1922: Οριστική εκδίωξη μεγάλου αριθμού Ελλήνων από Μ. Ασία, Αν. Θράκη. Η Ελλάδα αναγκάζεται να λάβει μέτρα περίθαλψης και αποκατάστασης.

5 http://users.sch.gr/symfo5 Α. Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα κατά τον 20 ο Πρώτοι πρόσφυγες από Ανατολική Ρωμυλία 1906. Αιτία: ο ανταγωνισμός Ελλήνων και Βουλγάρων στη Μακεδονία. Απέλαση Ελλήνων της Ρουμανίας. Αιτία: έξαρση του Κουτσοβλαχικού ζητήματος που επηρέαζε τις σχέσεις Ελλάδας – Ρουμανίας.

6 http://users.sch.gr/symfo6 Α. Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα κατά τον 20 ο Συνθήκη Βουκουρεστίου (Αύγουστος 1920) τέλος Βαλκανικών πολέμων. Πρόσφυγες από: Βουλγαρία, Ανατολική και Δυτική Θράκη, Ανατολική Μακεδονία Σερβία και περιοχές που της παραχωρήθηκαν Ρωσία, (περιοχές Καυκάσου) προς τη Μακεδονία που προσαρτήθηκε στην Ελλάδα. (εμποδίστηκαν από την ελληνική Κυβέρνηση)

7 http://users.sch.gr/symfo7 τέλος


Κατέβασμα ppt "Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα. Α. Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα κατά τον 19 ο Επανάσταση 1821 μετακινήσεις Ελλήνων (αφετηρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google