Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1. Γνωρίζω τον υπολογιστή  Πρώτη Γνωριμία με το Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίας (GUI) του Υπολογιστή 2. Παίζω και μαθαίνω με τον Υπολογιστή  Πληκτρολόγηση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1. Γνωρίζω τον υπολογιστή  Πρώτη Γνωριμία με το Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίας (GUI) του Υπολογιστή 2. Παίζω και μαθαίνω με τον Υπολογιστή  Πληκτρολόγηση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 1. Γνωρίζω τον υπολογιστή  Πρώτη Γνωριμία με το Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίας (GUI) του Υπολογιστή 2. Παίζω και μαθαίνω με τον Υπολογιστή  Πληκτρολόγηση απλού κειμένου  Απλές λειτουργίες ενός επεξεργαστή κειμένου  Αναζήτηση πληροφοριών σε λεξικά και εγκυκλοπαίδειες  Αποθήκευση & άνοιγμα αρχείου  Ζωγραφική 3. Επικοινωνώ ηλεκτρονικά  Επίσκεψη επιλεγμένων δικτυακών τόπων

3 1 η Ενότητα ( Γνωρίζω τον υπολογιστή ) Οι μαθητές επιδιώκεται: 1. Να ανοίγουν & να κλείνουν τον Η/Υ 2. Να κατανοούν ότι η συνεχής ενασχόληση με τις ψηφιακές συσκευές είναι μεν ελκυστική αλλά τους στερεί τη χαρά της παρουσίας & της συμμετοχής τους σε οικογενειακές & φιλικές συζητήσεις αλλά και από το παιχνίδι με φίλους

4 3. Να εξοικειωθούν με  το Πληκτρολόγιο και τα βασικά του πλήκτρα(Γράμματα, Αριθμοί, Enter, Πλήκτρο διαγραφής, διαστήματος, Αλλαγής Γλώσσας κλπ)  με τις ειδικές λειτουργίες του Ποντικιού (Απλό, Διπλό πάτημα, Πάτημα δεξιού πλήκτρου) 4. Να γνωρίζουν το άνοιγμα-κλείσιμο μιας εφαρμογής( κειμενογράφος, ζωγραφική, αριθμομηχανή)

5 1. Γράφουν απλές προτάσεις 2. Εισάγουν εικόνες ή clipart (έτοιμες εικόνες) σε κείμενο με τη βοήθεια του δασκάλου 3. Αναζητούν & ανασύρουν πληροφορίες από έτοιμες εφαρμογές (εκπαιδευτικό λογισμικό, λεξικά κλπ) 4. Χρησιμοποιούν τις λειτουργίες αντιγραφής, αποκοπής, επικόλλησης 5. Αποθηκεύουν & Ανακτούν το αρχείο με την εργασία τους 2 η Ενότητα ( Παίζω & μαθάινω με τον υπολογιστή ) Οι μαθητές επιδιώκεται να:

6  Επισκέπτονται επιλεγμένους δικτυακούς τόπους αρχικά με τη βοήθεια και στη συνέχεια με σταδιακή αυτονόμηση, π.χ. 1. Τόπους εκπαιδευτικών παιχνιδιών μαθηματικών (http://e- math.eduportal.gr/efarmoges.htmhttp://e- math.eduportal.gr/efarmoges.htm 2. Ιστότοπο ΠΣΔ για χρήση εκπαιδευτικών λογισμικών, όπως η ΓΛΩΣΣΑ, τα Μαθηματικά, η Μελέτη Περιβάλλοντος κλπ (http://ts.sch.gr/software)http://ts.sch.gr/software

7 Ώρα για συζήτηση, απορίες, ερωτήσεις…


Κατέβασμα ppt "1. Γνωρίζω τον υπολογιστή  Πρώτη Γνωριμία με το Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίας (GUI) του Υπολογιστή 2. Παίζω και μαθαίνω με τον Υπολογιστή  Πληκτρολόγηση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google