Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι Σλάβοι ήταν ένας νομαδικός λαός στην αρχή, αλλά μετά ήταν εγκατεστημένοι μόνιμα σε μία περιοχή. Ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Σαν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι Σλάβοι ήταν ένας νομαδικός λαός στην αρχή, αλλά μετά ήταν εγκατεστημένοι μόνιμα σε μία περιοχή. Ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Σαν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Οι Σλάβοι ήταν ένας νομαδικός λαός στην αρχή, αλλά μετά ήταν εγκατεστημένοι μόνιμα σε μία περιοχή. Ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Σαν λαός δεν είχαν ανεπτυγμένο εμπόριο. Η πολιτική τους οργάνωση ήταν στοιχειώδης. Κέντρο της κοινωνίας τους ήταν η πατριαρχική οικογένεια, γνωστή ως zadrouga. Mια ομάδα οικογενειών είχε τον δικό της αρχηγό και πολλές ομάδες οικογενειών μια μικρή φυλή με έναν ρήγα. Για την λήψη αποφάσεων συγκαλούσαν την συνέλευση των γερόντων. Όπως αναφέρει και ο Προκόπιος, ήταν λαός που δεν διοικούνταν από μόνο ένα άτομο, αλλά πάντα ζούσε δημοκρατικά.

3 Στις αρχές του 7 ου αιώνα, διάφορες σλαβικές ομάδες προχωρούν νότια και εγκαθίστανται σε εδάφη της σημερινής ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ιδρύουν σκλαβηνίες. Οι νεοφερμένοι Σλάβοι επιδίδονται αρχικά σε λεηλασίες και επιθέσεις κατά του Βυζαντίου δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία της Κων/πόλης με τις ευρωπαϊκές επαρχίες του Βυζαντίου και ιδίως τη Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου ήλθαν σε επαφή με ντόπιους έλληνες και ανέπτυξαν οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις και επηρεασμένοι από τον πολιτισμό τους σιγά σιγά αρχίζουν να εξελληνίζονται.

4 Οι Σλάβοι στην Ευρώπη κατά το 650 μ.Χ.


Κατέβασμα ppt "Οι Σλάβοι ήταν ένας νομαδικός λαός στην αρχή, αλλά μετά ήταν εγκατεστημένοι μόνιμα σε μία περιοχή. Ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Σαν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google