Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Το archer fish ανήκει σε μια ομάδα θαλάσσιων οργανισμών γνωστοί και ως Toxotidae. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των οργανισμών αυτών είναι ότι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Το archer fish ανήκει σε μια ομάδα θαλάσσιων οργανισμών γνωστοί και ως Toxotidae. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των οργανισμών αυτών είναι ότι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Το archer fish ανήκει σε μια ομάδα θαλάσσιων οργανισμών γνωστοί και ως Toxotidae. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των οργανισμών αυτών είναι ότι πιάνουν το θήραμα τους πετώντας σταγόνες νερού από τα ειδικά διαμορφωμένα στόματά τους.  Το μέγεθος τους είναι συνήθως 5-10 εκατοστά αλλά υπάρχουν και archer fish με μήκος που φτάνει τα 20 εκατοστά

4 Το Archer Fish τρέφεται κυρίως με έντομα (όπως αράχνες, πεταλούδες, κτλ.) τα οποία συνήθως συχνάζουν σε κοντινά κλαδιά πάνω από μια λίμνη. Όταν το archer fish εντοπίσει το θήραμά του, τοποθετεί την εικόνα αυτή σε μια συγκεκριμένη μεριά του ματιού του έτσι ώστε να καταφέρει να το στοχεύσει.

5  Μόλις στοχέυσουν το θήραμα τους εκτοξεύουν μια δέσμη νερού. Η ακρίβεια στον στόχο τους οφείλεται στην καλή τους όραση αλλά και στην ικανότητά τους να αντικρίζουν το θήραμά τους ενώ βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού.  Το archer fish μπορεί να πετύχει στοχους με ακρίβεια εώς τα 1,5 μέτρα.

6  Τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό πεδίο δράσης της επιστήμης της ρομποτικής είναι η βιολογία και η αναπαράσταση των οργανισμών. Οι επιστήμονες προσπαθούν να κατασκευάσουν ρομπότ που να αντιγράφουν ζωντανούς οργανισμούς καθώς και την οργάνωση τους.  Για παράδειγμα επιστήμονες εχουν εφέυρει ψάρια ρομποτ ικανά στο να εντοπίζουν θαλάσσια απόβλητα.

7 Με αφορμή αυτό αποφασίσαμε να αναπαραστήσουμε τις λειτουργίες του archer fish με την βοήθεια μιας ρομποτικής κατασκευής η οποία πραγματοποιήθηκε από το πακέτο των mindstorms NXT. Διαλέξαμε το συγκεκριμένο αυτό θαλάσσιο οργανισμό λόγω των ιδιαιτεροτήτων του στο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το θήραμα του.

8

9


Κατέβασμα ppt " Το archer fish ανήκει σε μια ομάδα θαλάσσιων οργανισμών γνωστοί και ως Toxotidae. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των οργανισμών αυτών είναι ότι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google