Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο οινοτουρισμός και οι προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο οινοτουρισμός και οι προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο οινοτουρισμός και οι προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλίας

2  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τη χρονική περίοδο του καλοκαιριού του 2010.  Αντικειμενικός πληθυσμός έρευνας: καταναλωτές κρασιού στις κάβες και στα σούπερ μάρκετ Ν=600.  Όργανο συλλογής πρωτογενών στοιχείων το ερωτηματολόγιο.  Μέγεθος δείγματος N=200 ερωτηματολόγια.  Μέθοδος δειγματοληψίας: συστηματική τυχαία δειγματοληψία.

3

4

5

6

7

8  Το 77% πιστεύει πως η γαστρονομία σχετίζεται με τον τουρισμό.  Και το 68% πως είναι ικανή να αναβαθμίσει έναν τόπο.  Κανένας από το δείγμα δεν έχει υπάρξει οινοτουρίστας.  Αντίθετα η πλειοψηφία δείχνει προθυμία να ταξιδέψει ως οινοτουρίστας.  Ελλιπής ενημέρωση με πρώτο ρόλο τους φίλους-γνωστούς και τα ΜΜΕ.  Ταξινόμηση κριτηρίων επιλογής τουριστικού προορισμού: αξιοθέατα > διασκέδαση > γαστρονομία > φήμη > αθλήματα.

9  Στρατηγική διαφοροποίησης μέσω της καινοτομίας και του οινοτουρισμού.  Αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας, μέσω της παροχής πλήρων και ποιοτικών πακέτων οινοτουρισμού.  Συνεχείς συνεργασίες και συμμαχίες μεταξύ οινοποιείων και άλλων επιχειρήσεων (τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, καταλύματα, κτλ)  Ανάδειξη των τοπικών οίνων και της προέλευσής τους.

10  Ο οινοτουρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται εν γένεση,  Ενώ η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει επηρεάσει τον κλάδο του τουρισμού.  Ο κόσμος φαίνεται πρόθυμος.  Πρέπει να δράσουν ανάλογα οι αρμόδιοι φορείς ώστε να προσφέρουν μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία με συνοχή, ποιότητα και ολότητα.  Ώστε να υπάρξει υγιής ανάπτυξη του οινοτουρισμού  Και να επωφεληθεί η περιοχή της Θεσσαλίας.


Κατέβασμα ppt "Ο οινοτουρισμός και οι προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google