Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δολίνες κλειστές λεκάνες, με διαστάσεις που φτάνουν μέχρι τα 100 μέτρα και βάθος 2-100 μέτρα. Ο πυθμένας των δολινών είναι σχετικά επίπεδος και καλύ πτεται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δολίνες κλειστές λεκάνες, με διαστάσεις που φτάνουν μέχρι τα 100 μέτρα και βάθος 2-100 μέτρα. Ο πυθμένας των δολινών είναι σχετικά επίπεδος και καλύ πτεται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Δολίνες κλειστές λεκάνες, με διαστάσεις που φτάνουν μέχρι τα 100 μέτρα και βάθος 2-100 μέτρα. Ο πυθμένας των δολινών είναι σχετικά επίπεδος και καλύ πτεται από χημικά ιζήματα.

3 Πόλγες κλειστές κοιλότητες-λεκάνες (οροπέδια) που περιβάλλονται από όρη, βρίσκονται σε διάφορα υψόμετρα, κατακλύζονται από νερά και μετατρέπονται σε λίμνες και έλη.

4 το οροπέδιο της Νίδας

5 Ασβεστολιθικά πετρώματα είναι τα στερεά υλικά του φλοιού της Γης. αποτελούνται από κρυστάλλους ορυκτών, κομμάτια άλλων πετρωμάτων ή και απολιθωμάτων.

6 Η υπόγεια διαδρομή του νερού συνδέεται άμεσα με τους ασβεστόλιθους και τα μάρμαρα Ασβεστολιθικά πετρώματα στον Ψηλορείτη

7 Πειράματα των μαθητών με Ασβεστολιθικά πετρώματα

8 Καταβόθρες Τα επιφανειακά και υπόγεια νερά, προχωρούν στο εσωτερικό των ασβεστολιθικών πετρωμάτων και σχηματίζουν ένα σύστημα αγωγών που μεταφέρουν το νερό μέχρι την επιφάνεια του εδάφους

9 Ομβροδεξαμενή στα Ανώγεια

10 Φίλτρα νερού Τα φίλτρα καθαρίζουν το νερό που συλλέγεται στην ομβροδεξαμενή – ταμιευτήρα στα Ανώγεια

11 Σταλακτίτες - σταλαγμίτες

12 Σταλακτίτης Οι σταλακτίτες κρέμονται από την οροφή των σπηλαίων. δημιουργούνται από τη σταδιακή εναπόθεση ανθρακικού ασβεστίου (ασβεστίτης) στο εσωτερικό των σπηλαίων και των εγκοίλων που βρίσκονται σε ασβεστολιθικά πετρώματα.

13 Σταλαγμίτης  Οι σταλαγμίτες σχηματίζονται με τον ίδιο τρόπο με τους σταλακτίτες, από το υπόλοιπο του ανθρακικού ασβεστίου που συμπαρασύρει η σταγόνα στο πέσιμό της, το οποίο εναποθέτει στο έδαφος.

14 Εργασία - Μαθητές:  Στέλλα Χαλκιαδάκη  Νίκος Μητσός


Κατέβασμα ppt "Δολίνες κλειστές λεκάνες, με διαστάσεις που φτάνουν μέχρι τα 100 μέτρα και βάθος 2-100 μέτρα. Ο πυθμένας των δολινών είναι σχετικά επίπεδος και καλύ πτεται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google