Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5 ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5 ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5 ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5

2 ΑΝΤΙΛΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΝΤΙΛΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

3 ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΛΟΛΙΑ ΑΠΟΣΤΕΛΕΙ ΈΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΦΑΣΜΑ ΜΗΚΩΝ ΚΥΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΟΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ. Η ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ ΣΕ 3 ΖΩΝΕΣ Α) ΤΗΝ UV-A ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗ, ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΔΟΣ ( nm) B) UV-B ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΨΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ-ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ( nm) Γ) UV-C ( nmΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΊΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ. - Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΝΌΣ ΑΤΟΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΛΑΝΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ. ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΛΟΛΙΑ ΑΠΟΣΤΕΛΕΙ ΈΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΦΑΣΜΑ ΜΗΚΩΝ ΚΥΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΟΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ. Η ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ ΣΕ 3 ΖΩΝΕΣ Α) ΤΗΝ UV-A ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗ, ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΔΟΣ ( nm) B) UV-B ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΨΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ-ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ( nm) Γ) UV-C ( nmΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΊΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ. - Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΝΌΣ ΑΤΟΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΛΑΝΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ.

4 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΩΦΕΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΡΑΧΙΤΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΥΠΩΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΣΘΕΝΙΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΛΑΤΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΈΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΝΌΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΩΦΕΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΡΑΧΙΤΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΥΠΩΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΣΘΕΝΙΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΛΑΤΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΈΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΝΌΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ.

5 2. ΒΛΑΒΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΌΠΩΣ ΑΠΛΟ ΕΡΥΘΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΕΠΙΠΟΝΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΜΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΦΛΥΚΤΑΙΝΩΝ (ΡΙΓΟΣ-ΠΥΡΕΤΟΣ-ΚΝΗΣΜΟΣ) ΒΛΑΒΕΣ ΑΠΌ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΥΤΌ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ. ΑΠΌ ΠΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΡΥΤΙΔΩΝ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. 2. ΒΛΑΒΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΌΠΩΣ ΑΠΛΟ ΕΡΥΘΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΕΠΙΠΟΝΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΜΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΦΛΥΚΤΑΙΝΩΝ (ΡΙΓΟΣ-ΠΥΡΕΤΟΣ-ΚΝΗΣΜΟΣ) ΒΛΑΒΕΣ ΑΠΌ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΥΤΌ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ. ΑΠΌ ΠΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΡΥΤΙΔΩΝ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

6 ΦΩΤΟΓΥΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Η ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ (UVA-UVB) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η UV-A ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΩΡΗ ΓΥΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΏ Η UV-A ΕΙΝ ΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΘΑ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ. ΦΩΤΟΓΥΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ: ΡΥΤΙΔΕΣ, ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ, ΜΕΛΑΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ (ΕΦΗΛΙΔΕΣ, ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΚΕΣ ΥΠΕΡΚΕΡΑΤΩΣΕΙΣ), ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΛΕΠΤΥΝΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ, ΤΡΙΧΕΣ ΓΚΡΙΖΕΣ Η ΑΣΠΡΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΛΕΠΤΕΣ. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ. ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗΥ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ 11πμ-4μμ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΒΡΕΦΗ ΕΩΣ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΣΥΧΝΑ ΝΕΡΟ-ΧΥΜΟΥΣ ΜΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ, ΚΑΠΕΛΟ, ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΑ ΡΟΥΧΑ ΑΛΛΗΛΕΠΕΔΡΑΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ ΚΡΕΜΕΣ, ΟΡΟΙ, ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΒC) ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ-LASER-PEELING-ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Η ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ (UVA-UVB) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η UV-A ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΩΡΗ ΓΥΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΏ Η UV-A ΕΙΝ ΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΘΑ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ. ΦΩΤΟΓΥΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ: ΡΥΤΙΔΕΣ, ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ, ΜΕΛΑΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ (ΕΦΗΛΙΔΕΣ, ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΚΕΣ ΥΠΕΡΚΕΡΑΤΩΣΕΙΣ), ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΛΕΠΤΥΝΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ, ΤΡΙΧΕΣ ΓΚΡΙΖΕΣ Η ΑΣΠΡΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΛΕΠΤΕΣ. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ. ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗΥ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ 11πμ-4μμ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΒΡΕΦΗ ΕΩΣ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΣΥΧΝΑ ΝΕΡΟ-ΧΥΜΟΥΣ ΜΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ, ΚΑΠΕΛΟ, ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΑ ΡΟΥΧΑ ΑΛΛΗΛΕΠΕΔΡΑΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ ΚΡΕΜΕΣ, ΟΡΟΙ, ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΒC) ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ-LASER-PEELING-ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

7 ΑΝΤΙΛΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΥΤΩΝ
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ Η ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΒΕΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Η ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΑΝΤΙΛΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΥΤΩΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ Η ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΒΕΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Η ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

8 ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΜΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ
Α) ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΤΟ 95% ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΣ UV (UVB) ( nm) ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ Β) ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ 85% ΤΗΣ UV ( nm) ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ UV ΜΕ ΜΗΚΗ ΚΥΜΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΌ 320nm ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΈΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ.(ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ) Γ) ΔΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ Η ΕΛΑΣΤΙΧΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΑΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ. ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΜΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ Α) ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΤΟ 95% ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΣ UV (UVB) ( nm) ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ Β) ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ 85% ΤΗΣ UV ( nm) ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ UV ΜΕ ΜΗΚΗ ΚΥΜΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΌ 320nm ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΈΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ.(ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ) Γ) ΔΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ Η ΕΛΑΣΤΙΧΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΑΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ.

9 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΌΣ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟΥ
ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΥΘΗΜΟΓΟΝΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΣΤΑ nm ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΑ nm ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΙΔΡΩΣΗ. ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΕΚΔΟΧΑ ΑΟΣΜΟ Η ΕΛΑΦΡΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ (ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΝΑΔΩΝ) ΑΤΟΞΙΚΟ, ΜΗ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΌΣ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟΥ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΥΘΗΜΟΓΟΝΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΣΤΑ nm ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΑ nm ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΙΔΡΩΣΗ. ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΕΚΔΟΧΑ ΑΟΣΜΟ Η ΕΛΑΦΡΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ (ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΝΑΔΩΝ) ΑΤΟΞΙΚΟ, ΜΗ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟΥ
ΚΑΤΆ ΠΟΣΟ ΈΝΑ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΌ ΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΆΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ (ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ) ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΎ-ΜΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΒΑΘΗ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟΥ ΚΑΤΆ ΠΟΣΟ ΈΝΑ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΌ ΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΆΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ (ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ) ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΎ-ΜΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΒΑΘΗ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ

11 ΔΕΙΚΤHΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (SPF)
Ο ΔΕΙΧΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. SPF ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ: SPF M.E.D π M.E.D δ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΈΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΡΥΘΜΑ ΣΕ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΌ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΡΟΣ M.E.D δ ΣΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΔΕΡΜΑΙΣΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ SPF ΣΗΜΑΙΝΕΟ ΌΤΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΌ ΤΗ M.E.D δ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΕΓΚΑΥΜΑ. ΔΕΙΚΤHΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (SPF) Ο ΔΕΙΧΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. SPF ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ: M.E.D π M.E.D δ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΈΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΡΥΘΜΑ ΣΕ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΌ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΡΟΣ M.E.D δ ΣΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΔΕΡΜΑΙΣΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ SPF ΣΗΜΑΙΝΕΟ ΌΤΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΌ ΤΗ M.E.D δ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΕΓΚΑΥΜΑ.

12 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΛΙΑΚΩΝ
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΛΑΒΕΡΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ -Ρ.Η -ΠΑΧΟΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ -ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΛΑΒΕΡΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ -Ρ.Η -ΠΑΧΟΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ -ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ

13 ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
-ΥΔΑΤΙΚΕΣ Η ΑΛΚΟΟΛΙΚΕΣ LOTIONS -ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΗΜΙΣΤΕΡΕΑ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ -ΜΗ ΥΔΑΤΙΚΑ ΛΙΠΑΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ -ΓΕΛΕΣ -AEROSOLS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΑ: Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ, ΓΙΑ ΈΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΟ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΡΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 0,2% ΚΑΤΑΠΡΑΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΗΛΙΑΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΛΑΜΙΝΗ-ΠΑΝΘΕΝΟΛΗ-ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΝ-ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ Ο/W ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΧ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ -ΥΔΑΤΙΚΕΣ Η ΑΛΚΟΟΛΟΚΕΣ LOTIONS -ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΗΜΙΣΤΕΡΕΑ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ -ΜΗ ΥΔΑΤΙΚΑ ΛΙΠΑΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ -ΓΕΛΕΣ -AEROSOLS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΑ: Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ, ΓΙΑ ΈΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΟ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΡΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 0,2% ΚΑΤΑΠΡΑΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΗΛΙΑΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΚΑΛΑΜΙΝΗ-ΠΑΝΘΕΝΟΛΗ-ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΝ-ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ Ο/W


Κατέβασμα ppt "ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5 ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google