Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σύνδεση ηλεκτρικών αντιστάσεων σε σειρά

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σύνδεση ηλεκτρικών αντιστάσεων σε σειρά"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σύνδεση ηλεκτρικών αντιστάσεων σε σειρά

2 Παράδειγμα Τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι συνδεδεμένα σε σειρά

3 Ηλεκτρικό κύκλωμα με συνδεσμολογία σειράς

4 Ηλεκτρικό κύκλωμα με συνδεσμολογία σειράς

5 Ιδιότητες σύνδεσης σε σειρά
Όλες οι αντιστάσεις διαρρέονται από το ίδιο ρεύμα. Όλες οι αντιστάσεις διαρρέονται από το ίδιο ρεύμα I, αφού τα ηλεκτρόνια που αφήνουν τη μια αντίσταση, αναγκαστικά θα περάσουν από την επόμενη.

6 Ιδιότητες σύνδεσης σε σειρά
Η ολική αντίσταση είναι ίση με το άθροισμα των αντιστάσεων. Rολ = R1 + R Rn

7 Ιδιότητες σύνδεσης σε σειρά
Η τάση στα άκρα του συστήματος αντιστάσεων, είναι ίση με το άθροισμα των τάσεων στα άκρα κάθε μιας αντίστασης. V1 = R1 x I V2 = R2 x I …………… Vn = Rn x I

8 Αναλογικά Ένα λάστιχο ποτίσματος που αποτελείται από μικρότερα κομμάτια διαφορετικού τύπου, συνδεδεμένα μεταξύ τους. Τα κομμάτια του λάστιχου αντιστοιχούν στις αντιστάσεις. Συνδέoνται το ένα μετά το άλλο όπως οι αντιστάσεις σε σειρά.

9 Αναλογικά Το νερό που περνάει μέσα από το λάστιχο αντιστοιχεί στο ηλεκτρικό ρεύμα. Όση ποσότητα νερού περνάει μέσα από το ένα κομμάτι τόσο θα περάσει και από τα άλλα. Το ίδιο συμβαίνει και με το ρεύμα που διαρρέει τις αντιστάσεις σε σειρά.

10 Άσκηση Τρεις αντιστάσεις R1=5Ω, R2=7Ω, R3=10Ω συνδέονται σε σειρά και τροφοδοτούνται από μια πηγή τάσης 220V (οι αντιστάσεις των αγωγών σύνδεσης θεωρούνται αμελητέες). Να ευρεθεί: Α) η ολική αντίσταση του συστήματος των τριών αντιστάσεων Β) η ένταση του ρεύματος που διαρρέει το κύκλωμα Γ) η πτώση τάσης σε κάθε αντίσταση


Κατέβασμα ppt "Σύνδεση ηλεκτρικών αντιστάσεων σε σειρά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google