Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

{ Το Σύμπαν. Ως σύμπαν εννοούμε το σύνολο των πραγμάτων που υπάρχουν, το σύνολο δηλαδή των όντων. Σύμφωνα με την επιστήμη το σύμπαν αφορά το χωροχρονικό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "{ Το Σύμπαν. Ως σύμπαν εννοούμε το σύνολο των πραγμάτων που υπάρχουν, το σύνολο δηλαδή των όντων. Σύμφωνα με την επιστήμη το σύμπαν αφορά το χωροχρονικό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 { Το Σύμπαν

2 Ως σύμπαν εννοούμε το σύνολο των πραγμάτων που υπάρχουν, το σύνολο δηλαδή των όντων. Σύμφωνα με την επιστήμη το σύμπαν αφορά το χωροχρονικό συνεχές, στο οποίο περιλαμβάνεται το σύνολο της ύλης και της ενέργειας. Τι είναι το Σύμπαν

3 Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

4 Από τι αποτελείται το Σύμπαν Το Σύμπαν αποτελείται από ορατή ύλη, σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια. Το ορατό Σύμπαν περιέχει περίπου 3 ως 7×10 22 άστρα, τα οποία είναι οργανωμένα σε περίπου 8×10 10 γαλαξίες και οι οποίοι με την σειρά τους συγκροτούν σμήνη και υπερσμήνη. Ο αριθμός των ατόμων στο ορατό Σύμπαν υπολογίζεται σε περίπου 10 80. Σύγχρονες παρατηρήσεις υπολογίζουν την ορατή ύλη στο 4,9% του περιεχομένου του Σύμπαντος, με το υπόλοιπο 26,8% να αποτελείται από σκοτεινή ύλη και περίπου 68,3% από σκοτεινή ενέργεια.

5 Οι τελευταίες ενδείξεις από διαστημικές παρατηρήσεις δείχνουν ότι το Σύμπαν είναι μάλλον επίπεδο.

6 Η ηλικία του Σύμπαντος Τα πιο αμυδρά αστέρια, που σταδιακά χάνουν το φως τους, εντοπίστηκαν επιβεβαιώνοντας ότι το σύμπαν έχει ηλικία περίπου 14 δισεκατομμυρίων ετών. Αυτή είναι η εκτίμηση των επιστημόνων της NASA, με περιθώριο λάθους 500 εκατομμυρίων ετών.

7 Πως δημιουργήθηκε το Σύμπαν Η επικρατέστερη θεωρία υποστηρίζει ότι το Σύμπαν ήταν στην αρχή συμπυκνωμένο σε ένα μόνο σημείο, το οποίο άρχισε να διαστέλλεται. Το γεγονός που προκάλεσε αυτή τη διαστολή ονομάστηκε «Μεγάλη Έκρηξη» (Big Bang) και έθεσε σε κίνηση την αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στη δημιουργία του Σύμπαντος. Μ’ αυτή την έκρηξη, το καθετί στο Σύμπαν εκτοξεύτηκε προς τα έξω με τη μορφή πυκνού αερίου. Αυτό το αέριο, άρχισε να σχηματίζει γαλαξίες αστέρων που συνεχίζουν να απομακρύνονται καθώς το διάστημα διαστέλλεται συνεχώς.

8

9 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ 1 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΙΑΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΟΡΜΠΑ ΒΕΡΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

10 ΠΗΓΕΣ www.sciencenews.gr/index.php/Αστρονομία/15-Επιστημονικές- Ειδήσεις/645-Η-ηλικία-του-σύμπαντος http://physicsgg.me/ http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=503875 http://www.alfavita.gr/arthron www.el.wikipedia.org/wiki/ www.pame.gr/aneksigito/diastima/dimiourgia-simpan-zois.html https://www.google.gr/images


Κατέβασμα ppt "{ Το Σύμπαν. Ως σύμπαν εννοούμε το σύνολο των πραγμάτων που υπάρχουν, το σύνολο δηλαδή των όντων. Σύμφωνα με την επιστήμη το σύμπαν αφορά το χωροχρονικό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google